A ispod Mire...

Jooooj, mene posle vas sramota da kažem da ja uopšte ne vičem, ne lupam vratima, ne histerišem, ne plačem....:rumenka: Bokte, dal' sam uopšte živa...

Ne bih umela da objasnim kakav je to stepen samokontrole, no zaista nikada ništa od gore pomenutog nisam radila.

I ne da ne vičem na muža, nego ni na decu, ni na roditelje, ni svekra ni svekrvu, ni zaovu sa kojom živim...Nekada se zapitam stvarno da li sam normalna. A nije da se ne iznerviram. Nego iskuliram. A kako, ne umem da objasnim.

Postoji anegdota koju moja svekrva redovno priča. Jednom prilikom, kada je mm pošizeo, i napravio užasnu galamu, vičući na sve redom, pa i na mene, ja sam samo rekla: " Ako misliš da se svađaš, nađi nekog drugog. Ja da se svađam, neću."

I sada ću biti preopširna, ali moram da objasnim kako se nas dvoje nismo posvađali ni jednom, a zajedno smo 20 godina. Pre neko jutro, dolazi on sa kvantaša, posle 36 h provedenih tamo. Nervozan, prljav, razdražljiv...Pola šest, ja još nisam ustala. I čujem kako čim je izašao iz auta počinje da grdi. " Da li ste normalni!!! Kakve ste to dinje nabrali? Kome sada to da prodam? Devet dana neću doći kući!!! Baš vas briga." Moja svekrva pokušava da se opravda pričom da ih ona nije ni brala, što je istina, ali on ne prestaje. Ja silazim, i kažem:" O jesi stigao, dobro jutro." A on prelazi na mene. "Domaćice, jesi pametna??? Jesam rekao da se beru dinje koje su i dole žute, a ne samo gore ( a takvih na njivi nema, i on to dobro zna, a ja znam da je iznerviran zbog koječega drugog, a da su dinje ok). Ništa nemojte ni raditi, kada sve radite samo da vam prođe vreme."

Ja za to vreme ćutim, uzimam džezvu, i pošto svako jutro pijemo kafu svekar, svekrva i ja, pitam ga "Hoćeš popiti sa nama kafu?" i već stavljam vodu i za njega. Popijemo kafu, on gunđa, pomognemo mu da natovari te dinje, istušira se, i ponovo odlazi za Beograd, bez minuta sna. Ja u mojoj glavi mislim " Dobro je, bar neće zaspati", jer se puši koliko je besan.

Posle podne ga nazovem da pitam kakvo je stanje, i on kaže da je krenuo kući. Prodao za dan, a tipovao da će biti devet.

A da sam se upustila sa njim u diskusiju: "Pa ti nisi normlan, šta fali tim dinjama, neću više ni da berem, beri sam kada si tako pametan..." mogli bi se svađati tri dana.

Ovako on došao, večerao, gledao TV, prespavao noć u krevetu, i sutra kao nov. Dinja se više nije ni setio.

:ok::ok::ok:

Можда ће неко из овога што си написала, нешто да научи или
макар да извуче неку поуку.:rtfm:

Свака ти част, некима би могла да одржиш предавање из
"ове" области,..а неке би могла и да подучиш да рад, рад и
само рад ствара ту равнотежу духа и тела!!!

А, то клепетање језиком, трескање вратима, летење чаша, тањира
не одобравам чак ни климактеричним женама, а камо ли млађим:)

.

Na ovu temu me podstakao spot iz Piletove teme ''Ne mogu s tobom, ne mogu bez tebe'' gde devojka u trenutku besa pljune svog dragog. E mene zanima koji je najveći čin agresije koji ste uputile vašem dragom?

P.S. Nije tema o tome da li ste se tukle kad ste bile male, nego konkretno me zanima dečko, muž, bivši itd.

Gadjala sam muza lonchetom za kafu i izmakao se pa se razbilo staklo na vratima. Nekoliko godina posle toga smo pokusali da se prisetimo oko cega smo se tada tako zestoko posvadjali i nismo uspeli da se setimo ni on ni ja, al sve mi se nesto cini da je u pitanju bila opklada u vezi sa tim da li je Aleksis lik iz serije Dalas ili iz serije Dinastija i ja sam zastupala tezu da je iz Dinastije, a on da je iz Dalasa da bi na kraju, kad sam dokazala da je iz Dinastije, on poceo da tvrdi da je to i on rekao, a ja rekla da je iz Dalasa. U tom periodu se nismo uopste svadjali tako da sam sada skoro ubedjena da je samo ta opklada mogla biti povod za kavgu.

Mnogo godina posle toga smo se posvadjali oko jedne jos debilnije stvari a to je na koji nacin bismo podelili tri ribice iz akvarijuma (koje smo oboje mnogo voleli) kad bismo raskinuli i frka je izbila oko toga ko je vise pazio na algara (prema kome sam, iskreno, osecala istovremeno i simpatije i blagu prpu). Tada sam ga gurnula u besu sto me je optuzio da se meni algar gadi.

Sreca moja sto je bio takav da nije bilo sanse da udari zensku osobu inace bi me odvalio koliko je bio jak. A obe frke su neverovatno bile besmislene pa mi je bas krivo sto sam ispizdela u tim situacijama.:rumenko:

Ja brate umem i da se derem kao magarac ali umem i da cutim kao bubica,zavisi od situacije do situacije,ko je kriv i da li je neophodno uopste da se svadjamo.Dreknem kada mi dodje zuta minuta i kada mi se otkace roletne,onda me cuje cela ulica ,ali ja to ne fermam.Ne umem bas da brojim do deset pre ce biti do tri.Ako ja za sere m poklopim se usima i cutim,ako on zabrlja progundjam tu i tamo pa nikom nista,ali me ubija u mozak ono sitno potprcavanje.Ko god bio kljucac moga mozga osetio je svu silinu moga besa.I bas sam tako nezenstvena,ah..
p.s.lomila sam/casu,pikslu..to je za sada to..

Back