A gde cete na zimovanje?

• Začetnik teme Začetnik teme jayme
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I da dodam , nije tačno ni da je uvek magla.
Provodila sam po 3 meseca na Kopu u cugu, pamtim Kop po suncu.
Desi se magla i traje dan ,dva, pet al ljudi da se razumemo zima je , podrazumeva se da je magla i tmurno .

Pet dana od 10 magle, je za mene propali odmor-ako sam došla isključivo zbog skijanja!!!
I ne znam zašto misliš da se podrazumeva.
Mi već godinama idemo u Italiju i od 14 dana, svih 14 su sunčani, vedri i topli(13-14 stepeni preko dana).

Pet dana od 10 magle, je za mene propali odmor-ako sam došla isključivo zbog skijanja!!!
I ne znam zašto misliš da se podrazumeva.
Mi već godinama idemo u Italiju i od 14 dana, svih 14 su sunčani, vedri i topli(13-14 stepeni preko dana).

Nije valjda da je 13,14 u plusu :) kada si bila u maju,junu?Koja je nadmorska visina tamo u ita.koji ski centar?
Sa temperaturom si ga preterala. Na kopu kao sto je gore neko rekao nema magle uvek, zna nekada da bude po 2,3 dana 5 najvise, Tebe je bas zahvatilo takvo lose vreme inace sve u svemu kop u febr.i martu. ima odlicno vreme, januar je inace dosta hladniji pa je moguce da bude i malo magle.
Sto ti je propao odmor ako je vreme lose 5dana,nisi dosla na more :) , obuces se toplo i uzivas u skijanju.

Nije valjda da je 13,14 u plusu :) kada si bila u maju,junu?Koja je nadmorska visina tamo u ita.koji ski centar?
Sa temperaturom si ga preterala. Na kopu kao sto je gore neko rekao nema magle uvek, zna nekada da bude po 2,3 dana 5 najvise, Tebe je bas zahvatilo takvo lose vreme inace sve u svemu kop u febr.i martu. ima odlicno vreme, januar je inace dosta hladniji pa je moguce da bude i malo magle.
Sto ti je propao odmor ako je vreme lose 5dana,nisi dosla na more :) , obuces se toplo i uzivas u skijanju.

Naravno u plusu.
Idemo u Livigno, selo je na 1800m a najviši vrh preko 3000m.
Temperatura od 13-14 stepeni je naravno na suncu. Pored hotela u koji idemo ima ogroman termometar, zato znam.
Noću padne na -10 stepeni.

Naravno u plusu.
Temperatura od 13-14 stepeni je naravno na suncu. Pored hotela u koji idemo ima ogroman termometar, zato znam.

Ja po prvi put idem u Italiju u Januaru. Idemo u Montecampione 1200, Pian Camuno. Livigno je negde u blizini pa me interesuje da li idete kolima i koliko dugo putujete. Skreće se posle Breše, pored jezera... Ako idete tim putem, napiši nešto što bi koristilo. Pozdrav.:sanke:

Ja po prvi put idem u Italiju u Januaru. Idemo u Montecampione 1200, Pian Camuno. Livigno je negde u blizini pa me interesuje da li idete kolima i koliko dugo putujete. Skreće se posle Breše, pored jezera... Ako idete tim putem, napiši nešto što bi koristilo. Pozdrav.:sanke:

I mi prolazimo pored jezera... e sad kako li se zove... nemam pojma...
Idemo kolima. Mi krećemo u petak ujutru, imamo oko 1300 km do tamo. Ali mi obično prespavamo negde na pola puta. Ovaj put ćemo u Strazburgu. Mnogo je lakše prespavati, jer put je dug i zaista izmori. Moj savet je da prespavate posle 700-800 pređenih km.
Takođe, pravimo pauze na svakih 200-300 km, da popijemo kafu, šiškamo, jedemo, protegnemo noge...
I da, obavezno kupite vinjet čim pređete granicu. Čula sam da je kazna paprena... par stotina evra...
Mi idemo tunelom... onaj mali uski... kažu skraćuje put dosta.
Jel vi idete preko Hrvatske ili Mađarska-Austrija?
Ne mogu ničega više da se setim... šta god te zanima, pitaj... pomoćiću koliko mogu...
Pozzzzz:lol:z:lol:

Planiramo baš kao što kažeš. Rezervisala sam jednu noć u Veneciji, od Beograda nekih 800 km. Planiramo preko Hrvatske i Slovenije ali ne znam da li ćemo preko Rijeke ili Ljubljane. Za vinjetku u Sloveniji znam da moramo uzeti. Jezero posle Breše se zove Lago d Iseo, ali vi možda idete preko Austrije?
Mi idemo posle Božića. Vama srećan put.z:poz:

Naravno u plusu.

Livigno nadmorska visina 1816-2800 najvisi vrh, opet da kazem nema sanse da je ta temperatura zimi, mozda termometar nije dobro radio z:)
Prosto razmisljanje, na +4,5,7 se vec uveliko topi sneg, znas sta je 14,15u plusu, ne bi ga bilo za tri dana i da je nocu -10, Sigurno si pogresila sto se tice temp.

Do livigna ima 1060km beograd-zagreb-ljubljana-tunel karavanke-lienz-sillian-brunico-bressanone-bolzano-merano-malles-prelaz livigno. ne znam za taj ski centar gde ti ides ali ovo ti je za livigno pa ako je u blizini mozda se i snadjes.

Ovaj ski centar je južnije od Livigna, takođe oko 1000 i neki km. od Beograda, jer do Milana ima 1100km, a ovamo se skreće pre Milana, posle Breše, pored jezera do gradića Pian Camuno a onda uz brdo do 1200 metara n.visine. Idemo preko Ljubljane najverovatnije, pa Venecija, Verona, Breša.
Kupili smo i navigaciju, Mio 360, pa se nadam da neće biti problema.

Ovaj ski centar je južnije od Livigna, takođe oko 1000 i neki km. od Beograda, jer do Milana ima 1100km, a ovamo se skreće pre Milana, posle Breše, pored jezera do gradića Pian Camuno a onda uz brdo do 1200 metara n.visine. Idemo preko Ljubljane najverovatnije, pa Venecija, Verona, Breša.
Kupili smo i navigaciju, Mio 360, pa se nadam da neće biti problema.

Sa navigacijom neces imati problema, ja sam je koristio, tako da ce te naci iz prve, srecan put i lep provod

Livigno nadmorska visina 1816-2800 najvisi vrh, opet da kazem nema sanse da je ta temperatura zimi, mozda termometar nije dobro radio z:)
Prosto razmisljanje, na +4,5,7 se vec uveliko topi sneg, znas sta je 14,15u plusu, ne bi ga bilo za tri dana i da je nocu -10, Sigurno si pogresila sto se tice temp.

Vidim da mi ne veruješ... pa ću ove godine uslikati taj termometar i okačiti sliku... znam da zvuči ne logično totalno, ali verovatno kad sunce bije pravo u njega, on poveća temperaturu ili sam možda pogrešila... videćemo kad se vratim...(možda nisam videla onaj minus:-))
Mi kad pravimo pauzu, na Bella Visti, u nekom kafiću na stazi, visina je oko 2200m, ja uvek skinem jaknu, koliko je toplo, naravno ako je sunčano(a do sad je bilo), neki čak uhvate i malo boje... ja ne, jer imam svetao ten...:-(((

Mislim da je Caroselo na 3020m tačno. Tako su mi rekli... Mada vidim da na net-u piše 3000 ili skoro 3000m... Uostalom nije ni btno....
Mi idemo preko Mađarske, Austrije, Švajcarske...
Ljudi... Srećan put i vama želim.... da nam svima bude lepo i sunčano vreme... i da se odmorimo....

Back