A da li vi volite svoje roditelje ?

terapeut:
Hvala Harmony,
na podsecanju da sam se i ja nekada osecala kao voljeno i zeljeno dete.Steta sto u toj fazi zavaravanja nisam mogla da ostanem zauvek.Pozdrav.....

a vidis, ja se nikad nisam osecao voljeno i zeljeno...vec uvek kao dzak za istresanje frustracija...da, u nekim retkim prilikama od strane majke...al generalno, ne...i dugo dugo sam se pitao ZASTO?? I evo, pre pola meseca majka mi je umrla...Posle duze vremena sam je video pred smrt...tad je videla i moju decu...i tad sam joj sve oprostio...u stvari, bilo mi je zao...jer ona je bil ana gubitku, vise nego ja...Al ocu necu nikad da oprostim..

ja svoje roditelje volim. To je, sada kad imam svoju porodicu, drugačija vrsta ljubavi od one koju sam osećala pre. Sada se to nekako više meša sa poštovanjem. Učinili su mnogo za mene i imali smo dobar odnos-mame sam se plašila u detinjstvu, čak i u mladosti, a tatu sam oduvek obožavala.
Sada kada imam svoju porodicu naš se odnos izmenio, ali rekla bih, na bolje. Mnogo više kvalitenijeg vremena provodimo zajedno, bliskiji smo nego pre sedam, osam godina. Neki ljudi se prilično otuđe od roditelja kad zasnuju sopstvene porodice, ali kod mene je suprotno. Stekla sam novu vrstu razmevanja prema njima i našem sveukupnom odnosu do sada.

ultrared:
ja svoje roditelje volim. To je, sada kad imam svoju porodicu, drugačija vrsta ljubavi od one koju sam osećala pre. Sada se to nekako više meša sa poštovanjem. Učinili su mnogo za mene i imali smo dobar odnos-mame sam se plašila u detinjstvu, čak i u mladosti, a tatu sam oduvek obožavala.
Sada kada imam svoju porodicu naš se odnos izmenio, ali rekla bih, na bolje. Mnogo više kvalitenijeg vremena provodimo zajedno, bliskiji smo nego pre sedam, osam godina. Neki ljudi se prilično otuđe od roditelja kad zasnuju sopstvene porodice, ali kod mene je suprotno. Stekla sam novu vrstu razmevanja prema njima i našem sveukupnom odnosu do sada.

Tako izgleda tvoja porodica?...;):):lol:

E..evo ovako ..-
kod mene je to jedan zadatak k'o u F. Barbarose.
((nesto slichno...ali y je!!! :lol::twisted: ))
:roll: :roll:
:roll: <<>>

Dirk:
a vidis, ja se nikad nisam osecao voljeno i zeljeno...vec uvek kao dzak za istresanje frustracija...da, u nekim retkim prilikama od strane majke...al generalno, ne...i dugo dugo sam se pitao ZASTO?? I evo, pre pola meseca majka mi je umrla...Posle duze vremena sam je video pred smrt...tad je videla i moju decu...i tad sam joj sve oprostio...u stvari, bilo mi je zao...jer ona je bil ana gubitku, vise nego ja...Al ocu necu nikad da oprostim..

Jako mi je zao zbog tvojih osecanja,ja jednostavno do skoro nisam mogla da definisem sta je to sto skripa i ne valja u mom zivotu,kad sam otkrila......
Mislim da se ne lazemo osecala sam ja to i ranije,ali sam se bespomucno zavaravala,kada sam konacno pukla i definisala problem.......(mislim da ti je jasno kako se osecam)

terapeut:
Jako mi je zao zbog tvojih osecanja,ja jednostavno do skoro nisam mogla da definisem sta je to sto skripa i ne valja u mom zivotu,kad sam otkrila......
Mislim da se ne lazemo osecala sam ja to i ranije,ali sam se bespomucno zavaravala,kada sam konacno pukla i definisala problem.......(mislim da ti je jasno kako se osecam)

da, mislim da te razumem. AL bar si ga definisala...

Ja bas prolazim kroz neki period kada sabiram racune pa sam se zakacila za ovo OCU NECU NIKAD DA OPROSTIM! Moj otac je mene i moju porodicu ostavio kad sam ja imala 10 godina. Nikad mi se nije javljao, a kad smo prvo moja sestra pa onda ja pokusale da ga kontaktiramo on je rekao: Za tebe Nevena vazi isto sto i za tvoju sestru klekni ljubi ruku i moli oca za oprostaj!!! Moja keva je egocentricna i ljubomorna zena koja se trudi da mi zagorca sve sto moze. Ali da li ja treba doveka da zivim u njihovoj energiji. Ponekad me preplave emocije mrznje...pogotovu prema ocu, ali ne zelim da zivim u tome vise. Mrzela sam evo punih 25 godina verujte mi i dan danas mrzim neke ljude zbog njih.....ni krive ni duzne. Ne vredi drzati to u sebi na taj nacin.

Уф, Невена, најежила сам се! Стварно треба бити јак да би се изборио са таквим стварима. Не треба да имаш грижу савести због свог односа према њему.

U stvarno, nisam primetio da mu je recenica citljiva....
To znaci da mu trajna memorija ipak nije ostecena!
:shock: :lol:

Sto se tice mene, ja ne zelim da gubim vreme sa oprostajima koje niko ne zeli da slusa. Idem dalje, ako mogu. Ako ne mogu opet cu vristati i bacati rukice na 'the man-a' i nepravdu i sve to sranje, sto ce najverovatnije biti jako komicno i zabavno sadistima, ali ce mi biti bolje.
Padam u blato i prasinu i izlazim ponovo, necu moci zauvek i necu se uvek moci izvuci bez vecih zrtava i ostecenja.
Bice samo teze, ja to znam, ali mishice koje dobijam kako starim ce mi pomoci, makar malo....
na kraju krajeva sve ima kraj, poput ove recenice.

Hajmo dane novi dane, osecam se svezije od jutros dziberu

Back