A bio je tako dobar decko

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Koliko je individualan pojam "dobar decko / dobra devojka"?
Evo zamislimo se malo i da se igramo provodadzije, da vas neko pita o vasem drugu ili drugarici, vi bi rekli bez razimisljanja "da, on/a je super osoba, odlicna osoba, skroz ok".
A sta recimo da vas neki rodjak, brat, sestra, neko do koga vam je stalo jako se zanima za tog istog drugara ili drugaricu da li bi ste rekli "da, on je super osoba, super momak/devojka" ili bi ste promenili pricu?

Muskarci ce se bolje prepoznati u ovome, tipa, ako vas sestra pita o nekom vasem drugaru za koga vi tvrdite bilo kojoj drugoj devojci da je on "dobar decko", sta vec, da li bi ste isto tvrdili "on je super decko, ma dusa od coveka" ili bi ste promenili pesmu kada bi se vasa sestra interesovala za njega?

Lupam sada, to je ono, u muskom drustvu pricate koliko ko hebe, popije, potrosi na kladionici, sve se zna manje-vise a kada se neko do koga vam je stalo (sestra, drugarica, ko vec) interesuje za nekog, menjate li pricu, tj. taj "dobar momak" vise i nije toliko dobar ili ne?
Koliko je pojam "dobar decko/devojka" individualan i koliko smo neobjektivni pri donosenju takvog suda o nekom?

Naravno i za zene vazi isto pitanje.

nije to nista individualno ne pita se svako za misljenje,nego onaj koji ga ne menja kako vetar duva,svakom bi rekao sta mislim kao o coveku od reci i obraza a kakv je prema partnerima mozda i nije med i mleko,ali obicno se isto ponasaju

Šta je to dobro je diskutabilno. Mislim da smo uvek neobjektivni kad su te stvari u pitanju. Npr prema nama je neko dobar a ta osoba se svadja sa drugima, tuče isl.

Ili prema nama je dobra, a ta osoba se bavi kradjama, drogom, prevarama. Pa kako je onda dobra ???? Zato trdim da su takvi zaključci posledica subjektivnog osećaja a ne objekivnog gledanja

Mislim da moze jasno da se odredi da li ti je neko super ovako za druzenje ili je generalno dobra osoba ILI je dobra osoba za vezu. Od toga i zavisi da li ces ga/je preporuciti nekome. Da ne pominjemo da sve zavisi i od osobe kojoj preporucujes. Neko moze da bude sjajan, ali da znas da se npr. tvojoj sestri ne bi dopao jer ona trazi nesto drugo.

- - - - - - - - - -

Recimo, primer. Imas druga koji je ovako sasvim ok, zabavan, kao drug je odlican... Ali znas da menja devojke kao gace i da se ponasa potpuno drugacije prema devojci sa kojom je u vezi. Naravno da ga neces preporuciti sestri.

Koliko je individualan pojam "dobar decko / dobra devojka"?
Evo zamislimo se malo i da se igramo provodadzije, da vas neko pita o vasem drugu ili drugarici, vi bi rekli bez razimisljanja "da, on/a je super osoba, odlicna osoba, skroz ok".
A sta recimo da vas neki rodjak, brat, sestra, neko do koga vam je stalo jako se zanima za tog istog drugara ili drugaricu da li bi ste rekli "da, on je super osoba, super momak/devojka" ili bi ste promenili pricu?

Muskarci ce se bolje prepoznati u ovome, tipa, ako vas sestra pita o nekom vasem drugaru za koga vi tvrdite bilo kojoj drugoj devojci da je on "dobar decko", sta vec, da li bi ste isto tvrdili "on je super decko, ma dusa od coveka" ili bi ste promenili pesmu kada bi se vasa sestra interesovala za njega?

Lupam sada, to je ono, u muskom drustvu pricate koliko ko hebe, popije, potrosi na kladionici, sve se zna manje-vise a kada se neko do koga vam je stalo (sestra, drugarica, ko vec) interesuje za nekog, menjate li pricu, tj. taj "dobar momak" vise i nije toliko dobar ili ne?
Koliko je pojam "dobar decko/devojka" individualan i koliko smo neobjektivni pri donosenju takvog suda o nekom?

Naravno i za zene vazi isto pitanje.

svi smo mi dobri
sve ostalo je stvar karaktera
a sto se emocionalnih odnosa tice, opet su ljudi dugaciji, valjda kako ko tebe dozivljava ili sebe u odnosu na tebe

Nikada ne pricam sta ne mislim. Ako mislim da osoba nije ok, kazem proceni sam. Ako mislim da je ok, kazem zasto mislim da je ok, a onda.-proceni sam. Ako me sestra pita za nekog idiota, kazem joj da nije normalna kakvog je sabana nasla da joj se svidja. Sve je stvar u tome da li cu da precutim istinu ako mi nije stalo do te osobe, ili cu reci istinu. Ali se na kraju sve svodi na samoprocenivanje. Ali nikad ne slazem.

Back