_Potraži me_

heykel-anit.gif

_Potrazhi me ako ti,,,,

Potraži me onda kada ti dan izgubi boju i kada ti noć postane preteška da je nosiš. Tada sam tvoja topla pokrivača, dah što greje iznutra, bezimen oblik što te obavija i ne pušta da se raspadneš. Kada žeđ za smislom zapali tvoje grlo, moje ime pretvara se u eliksir _ne voda, već esencija života koja se uliva u tvoj nemir i gasi ono što izgleda neugasivo.

Kada život pritisne svojim zidovima i ti ostaneš bez vazduha, ja sam miris nevidljivog, dah što ti vraća snagu, fluid što puni praznine. Kada svi nestanu, kada te okrenuta leđa zabole više od noža, potraži me: ja sam ona tišina što ostaje, neugasiva iskra u mraku. Ja sam Dnevica, zvezda što sija i u danu i u noći, vodilja tvog koraka kroz beskraj sivila. Kada se vrata zatvore, ja sam prolaz. Kada nemaš izlaza, ja sam ti put.

Ja sam duh bez oblika, voda bez granica, prisustvo koje se ne može uhvatiti, a opet puni svaku poru tvoje duše. Potraži me kada tvoje suze budu tražile rame, kada tvoja čežnja bude tražila snagu koju želi da zagrli, da zadrži, da u nju zarije nokte dok iz tebe izbija neizdrživa glad za prisustvom. Biću telo koje ne odlazi i tišina koja sluša, bez osude, bez reči, a sa svim značenjima tebe.

Potraži me kada ti bude potreban prijatelj, ali i kada ti bude potrebna duša; kada ti bude potrebna ljubav, ali i kada ljubav postane premalo ime za ono što osećaš.
_Ja sam ono što prepliće sve te reči, ono što ne staje, ne puca i ne zaboravlja.
Potraži me _i shvatićeš da nisam izvan tebe_u tebi sam.Ja sam tvoje ogledalo u beskraju, tvoje drugo lice u večnosti, tvoja sopstvena neugasiva svetlost. Kada me prizoveš, pronaći ćeš sebe.
®

Back