_Atp Madrid 2022

pobednik atp madrid 2022

• Rafael Nadal

glasova: 0 0,0%
  • Tsitsipas Stefanos

• Dominic Thim

• Hurkacz Hubert

• Denis Shapovalov

• Pablo Carrero Busta

• Ukupno glasova
    3
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Alkaraz bolji od Đokovića posle epske drame: Novak završio učešće na Mastersu u Madridu!​

Mladi Španac je prosto danas bio bolji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da postane prvi finalista ovogodišnjeg izdanja Mastersa u Madridu.

On je u polufinalu poražen od perspektivnog španskog igrača Karlosa Alkaraza sa 2:1 (7:6, 5:7, 6:7) u setovima.

Uopšte nije dobro krenulo po Đokovića, kome je Alkaraz na samom startu meča oduzeo servis.

Čekao je Novak samu završnicu seta da bi mogao da izjednači rezultat na 4:4 posle svog prvog brejka.

Od tog momenta igrali su obojica tako da je svako uzimao svoj servis, te je meč otišao u taj-brejk.

Tu je Novak pre svega na svoje višegodišnje iskustvo uspeo da napravi veliku razliku u odnosu na Alkaraza, koji nije mogao da se vrati od 5:1 te je Đoković poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu nismo imali prilike previše toga da vidimo pošto su obojica prilično lako čuvali svoje servis gemove.

Alkaraz je prvi imao brejk loptu u šestom gemu pri razultatu 2:3 za njega, ali je Novak uspeo da se izvuče.

Do kraja seta Đoković je imao još tri brejk lopte, ali nije uspeo nijednu da pretvodi u poen.

Na kraju je sve otišlo u taj-brejk gde je kao pobednik izašao Alkaraz.

Zaista tvrd duel između dvojice tenisera mogli smo da vidimo u trećem setu.

Obojica su pokazivala mentalnu snagu u momentima kada su njihovi protivnici imali brejk lopte.

Na kraju smo zbog toga došli do taj-brejka, koji je odlučio da je pobednik današnjeg meča Karlos Alkaraz.

Objektiv
Odlično zagrijavanje i vraćanje Novakove forme, posle svega što ga je snašlo.
Mladi Alkaraz je pravo osvježenje i veliki talenat, pred kojim je sjjajna sportska budućnost ako ostane na tom kursu.

Novak je jednostavno nadigran ali Novak je ipak mnogo griješio, mnoge zicere promašio, što nikako ne opravdava njegov poraz. Ipak, ovo mu je odlično zagrijavanje pred mnogo važniji turnir.
Sve u svemu odličan tenis. Čestitke pobjedniku.

Mali ga fino izvozao, mora da ludi sad u svlačionici na Ivaniševića i njegove, vidi se da je omatorio, nisu ti dropovi od malog toliko savršenstvo, to je novak nekada laganica stizao, retern isto danas li-la, pogotovo kik servise nije mogao nikako vraćati.
Noletova serva danas za divno čudo jako dobra i to ga je najviše držalo u igri.
A jedno 5-6 puta ga je danas uhvatio na pogrešnoj nozi, imao je oko 30 vinera više od Noleta i zasluženo pobedio nema šta
Sad je ceo svet uperio oči u njega, skinio i Rafu i Đoxana u dva dana a ima 19g. Samo da ne poklekne sad pod pritiskom

Alkaraz je čudo od igrača, titula u Madridu u velikom stilu!​

Devetnaestogodišnji španski teniser Karlos Alkaraz je novi šampion Mastersa u Madridu!

On je posle Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, danas u finalu savladao i najboljeg nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:1!

A ako mu je juče protiv Novaka trebalo tri i po sata da dođe do pobede, danas je u finalu završio posao za samo sat i četiri minuta igre!

Zverev je ozbiljniji otpor pružao samo u prvih pet gemova, a onda Alkaraz dolazi do prvog brejka, posle čega je mladi Španac ''ubacio u petu brzinu'', pa nemački teniser do kraja nije znao šta ga je snašlo.

U drugom setu Zverev je uspeo samo da osvoji prvi gem, sve ostalo bilo je potpuno u znaku nove velike zvezde svetskog tenisa.

Još impresivnija je informacija da Alkaraz još uvek nije izgubio nijedno ATP finale, niti je izgubio set u odlučujućim borbama za trofeje! Ove sezone je već osvojio turnire u Riju, Barseloni, Majamiju i Madridu, a prethodno je u Indijan Velsu stigao do polufinala.

Spotrtske net
Kako god, ostaje mala mrlja u vezi sa Zverevim i njegovim tajmingom igranja. Ali, ko te pita.. sutra se toneće ni pominjati.

ZVEREVU PUKAO FILM: Ovo je neviđena sramota! Legao sam da spavam u pet ujutru​

Aleksander Zverev poražen je u finalu mastersa u Madridu od Karlosa Alkaraza 6:3, 6:1. Nemac nije imao nikakvu šansu protiv španskog tinejdžera koji je prethodnpo eliminisao Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Razlozi slabog otpora Zvereva leže i u činjenici da je mečeve u četvrtfinalu i finalu završio posle ponoći, pa nije imao vremena da regeneriše telo uoči meča odluke.

- Svi će da kažu kako sam odigrao loš meč, napravio duple greške… Međutim, moram da kažem da je ATP ove nedelje uradio apsolutno sramotan posao. Pre dva dana otišao sam da spavam u četiri, pa u pola pet ujutro. Zaspao sam posle polufinala u 5:20. Ako bilo koja normalna osoba ode da spava jedne noći u 4:00, a sledeće u 5:00, za nju će biti teško samo da bude budna. A, ja sam morao da igram finale protiv Alkaraza koji je za mene trenutno najbolji igrač sveta – ljutito je objašnjavao Zverev.

zverev.jpg

Treći teniser sveta je jasan.

- U Madridu mi je oduzeta šansa. Svi su posle finala zaboravili na te stvari. To nije pošteno. Malo sam umoran od svega, u Akapulku sam igrao do pet ujutru i zaspao u pola 9, ovde sam legao u četiri, pa u pet ujutru – podsetio je Nemac.

SD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back