999 umesto 666

kralj Artur

Primećen član
Poruka
895
Razmišljao sam da li da temu stavim u pdf religja ili ovde i odabrao sam pdf religija xD

Radi se o zabludi o broju 666.Kad se kaže 666 misli se na antihrista,satanu i satanističke rituale.Pitanje je da li je 666 taj broj,ili možda neki drugi.

„Ovdje je mudrost.Ko ima um neka izračuna broj zvijeri:jer je broj čovjekov i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest“.

Pazite,kaže IZRAČUNA,treba ga tek izračunati.Znači da 666 nije taj broj već je to putokaz u računanju tog broja.To bi bilo isto kao kada bi zadatak iz matematike glasio „izračunajte površinu kvadrata,rešenje je 50 cm2“

Piše da je 666 broj čovekov.Znači da je to broj nesavršenog čoveka kojeg je stvorio Bog i koji teži ka usavršavanju,odnosno bezgrešnosti.Čovek je stvoren da čini dobro i da se svojom voljom približi Bogu.Obrnuto od toga je da čovek čini loše i da se udalji od Boga.Znači da 999 predstavlja tog izopačenog čoveka koji radi suprotno od onog za šta je stvoren.
Postoji još jedna zanimljiva stvar koja je na početku Starog Zaveta:

“I zaprijeti Gospod Bog čovjeku govoreći: jedi slobodno sa svakoga drveta u vrtu; Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrijećeš .“

A ovo je citat iz Svetog Pisma:

„Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljada godina, i hiljada godina kao jedan dan“.

Bog je rekao Adamu da ne dira drvo poznanja dobra i zla jer će kada pojede plod sa tog drveta u isti dan umreti.Adam je živeo posle proterivanja iz raja 930 godina,nije umro isti dan.Ali pred Bogom je jedan dan kao 1000 godina.Božja pretnja se ispunila i on je umro u isti dan(od 1000 godina) kada je prekršio zapovest.
Iz ovoga proizilazi da Adam nije mogao da živi duže od 999 godina,pazite,999!
Đavo je prevario čoveka i kao kazna za to čovek je postao smrtan.Logično je da je pečat sataninog delovanja na Zemlji broj 999 a ne 666.

Ali pojavljuje se jedan problem.Otkrovenje je pisano kada nisu postojali arapski brojevi,već samo rimski!

DCLXVI-666 napisan rimskim brojevima

Gledano zdesna na levo poređane su od najmanje ka najviše sve cifre rimskog numeričkog sistema sem najveće-M(1000),što znači da niz nije savršen,odnosno predstavlja nesavršenog čoveka(setimo se da je 666 broj čovekov).Poređan je od najmanjeg ka najvećem i to predstavlja usavršavanje čoveka ali on ne može biti savršen bez Boga.

IM-999 napisan rimskim brojevima

Gledano zdesna na levo,pojavljuje se najveća i najmanja cifra.U prenesenom značenju,to je pad sa višeg(nebo) na niže(Zemlja).Tako je u Svetom Pismu predstavljen pad sotone i njegovih andjela(zato se i zovu pali andjeli).

Brojem 666 nama se odvlači pažnja,treba tražiti broj 999 koji zapravo predstavlja đavola.Manipulacija i odvlačenje pažnje je oružje kojim se đavo služi protiv čoveka.Možda je i ovo manipulacija i pravi broj je 666 a ne 999,a možda i nije.

Ovo nisam ja smislio,već sinoć pročitao ovde http://www.google.rs/url?sa=t&sourc...g7ywBg&usg=AFQjCNG0fgirx-IN2_q76R4KWmYvvtrDNA

Ne kapiraš. Fazon je u tome u šta većina veruje. Primera radi, ako većina veruje da je broj zveri recimo 546, onda će to i da bude broj zveri. Apsolutno je nebitan broj i računanje, bitna je energija ljudskih verovanja u određen broj.

Na sličan način funkcioniše i krst. Krst je, originalno, simbol Isusovog stradanja, tako da bi neko mogao da (sasvim logično) polemiše o morbidnosti obožavanja i poštovanja alatke Isusove smrti. Ali, krst za hrišćane ne predstavlja to, već simbol njegove ljubavi i požrtvovanja, bozije dobrote, svega pozitivnog, i kao takav ima pozitivnu energiju. Čovek vezuje simbole za dobro ili zlo, Bog i đavo se samo prilagođavaju.

Ne kapiraš. Fazon je u tome u šta većina veruje. Primera radi, ako većina veruje da je broj zveri recimo 546, onda će to i da bude broj zveri. Apsolutno je nebitan broj i računanje, bitna je energija ljudskih verovanja u određen broj.

Na sličan način funkcioniše i krst. Krst je, originalno, simbol Isusovog stradanja, tako da bi neko mogao da (sasvim logično) polemiše o morbidnosti obožavanja i poštovanja alatke Isusove smrti. Ali, krst za hrišćane ne predstavlja to, već simbol njegove ljubavi i požrtvovanja, bozije dobrote, svega pozitivnog, i kao takav ima pozitivnu energiju. Čovek vezuje simbole za dobro ili zlo, Bog i đavo se samo prilagođavaju.

Samo maleno zapažanje. Ok? Krst nije simbol hrišćanstva zato što je Isus razapet i umro na njemu. To je tada bio uobičajen način kažnjavanja. Već zato jer je Hrist vaskrsao. Ako nije tako, primedbe prima moja davno, davno ex- profanka sociologije, jer nas je tako naučila. :)

200px-HinduSwastika.svg.png

triskele.gif

Krst je simbol stariji od hrišćanstva, najverovatnije izvorno paganski simbol. Ali u navedenom kontekstu može biti simbol hrišćanstva.

Samo maleno zapažanje. Ok? Krst nije simbol hrišćanstva zato što je Isus razapet i umro na njemu. To je tada bio uobičajen način kažnjavanja. Već zato jer je Hrist vaskrsao. Ako nije tako, primedbe prima moja davno, davno ex- profanka sociologije, jer nas je tako naučila. :)

Znam da je to tada bio uobičajen način kažnjavanja. :)

Naravno. Kao što je to mogao biti i točak da je Isus razapet na njemu. Ali to ne znači da točkovi nisu postojali ranije. :)

Tačno, krst je u točku ili krugu. Može da označava Sunce u starim religijama kao što je mitraizam.
Ono što sam hteo da kažem je da je krst kao simbol postojao i ranije, a kao fizička predstava je postojao oduvek kao kad je pračovek prekrštao ruke kad je otkrio vatru koja mu je srećom samo spalila dlake na rukama, preteča depilacije.

ебга, треба онда објаснити онима у кукуљама што се ноћу шетају по гробљима и састају по подрумима да су заблуди

ебга, треба онда објаснити онима у кукуљама што се ноћу шетају по гробљима и састају по подрумима да су заблуди

Zbog cega imas toliku potrebu da osudjujes ljude koji tebi ne cine zlo? Nems pametnija posla nego da pljujes ono sto ne razumes i solis pamet drugima kao da si pokupio svu mudrost sveta...

A šta je sa onom teorijom da je u stvari 616 broj zveri ?

In May 2005, it was reported that scholars at Oxford University using advanced imaging techniques had been able to read previously illegible portions of a manuscript which stated 616 instead of the majority of texts which state 666.[11] The existence of manuscripts attesting to 616 had also been noted before this finding. Another early witness Codex Ephraemi Rescriptus (C) (a palimpsest) has it written in full: ἑξακόσιοι δέκα ἕξ, hexakosiai deka hex (lit. "six hundred and sixteen").[12] This, along with the translation of P115, has led some scholars to conclude that 616 is the original number of the beast.[13]

The NRSV translation for Rev 13:18 includes this translation note: "Other ancient authorities read six hundred and sixteen".

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Number_of_the_Beast

Moje mišljenje da broj 999 nema nikakve veze sa tri šestice iz otkrovenja. Broj 666 simbolizuje čoveka, čoveka koji je odbacio zakon, prihvatio nemoral i pobunu protiv Tvorca. Mogu navesti jedan interesantan detalj koji nam može dati odgovor na ovo pitanje. Poznato je kroz istoriju da je jevrejski narod imao Hram koji je sagradio Solomon, u tom hramu se nalazio kovčeg zaveza, kovček u kom se nalazio zakon, tj. ploče sa zapovestima. 597 god. p.n.e. taj Hram je bio delimično razoren i opljačkan od strane cara Navuhodonosora, Jeremija je sklonio kovčeg zaveza, tako da je Hram ostao bez zakona. Dakle, Hram je bio delimično razoren, i ostao je bez zakona. A zatim imamo da je 70god. n.e. Hram bio potpuno razoren i uništen. I sad imamo da je vreme koje je proteklo od delimičnog razorenja hrama do konačnog uništenja prošlo tačno 666god. Dakle, hram je ostao bez zakona 597p.n.e. a uništen nakon 666god. tj. 70n.e. Ovde možemo izvući zanimljiv zaključak, da je broj 666 simbol Hrama bez zakona, a "Hram" (čitaj: čovek) koji nema zakon (tj. ne poštuje ga) on na kraju biva uništen!

Zbog cega imas toliku potrebu da osudjujes ljude koji tebi ne cine zlo? Nems pametnija posla nego da pljujes ono sto ne razumes i solis pamet drugima kao da si pokupio svu mudrost sveta...

1. ја не осуђујем никога само Бог може да суди,
2. мислио сам на сатанисте, а они тешко да икоме желе добро па ни мени,
3. јако добро разумем и познајем тематику, а ти се лепо мани предрасуда о туђем знању или не знању,
4. а ако једна реченица може некоме да посоли памет, онда је и нема баш пуно.

ПС: да не буде баш све тако негативно ево ти један смајли :)

1. ја не осуђујем никога само Бог може да суди,
2. мислио сам на сатанисте, а они тешко да икоме желе добро па ни мени,
3. јако добро разумем и познајем тематику, а ти се лепо мани предрасуда о туђем знању или не знању,
4. а ако једна реченица може некоме да посоли памет, онда је и нема баш пуно.

ПС: да не буде баш све тако негативно ево ти један смајли :)

e za tvoju informaciju nije ti prvi put, bolje znam od tebe sta pises...
tu gde si poslednji put stavio poruku povezivao si groblje i te stvari sa emosima, pa sam mislila da to radis i sad.... izvini ako sam pogresila...:rumenko:
evo tebi 2 :):) :P

Moje mišljenje da broj 999 nema nikakve veze sa tri šestice iz otkrovenja. Broj 666 simbolizuje čoveka, čoveka koji je odbacio zakon, prihvatio nemoral i pobunu protiv Tvorca. Mogu navesti jedan interesantan detalj koji nam može dati odgovor na ovo pitanje. Poznato je kroz istoriju da je jevrejski narod imao Hram koji je sagradio Solomon, u tom hramu se nalazio kovčeg zaveza, kovček u kom se nalazio zakon, tj. ploče sa zapovestima. 597 god. p.n.e. taj Hram je bio delimično razoren i opljačkan od strane cara Navuhodonosora, Jeremija je sklonio kovčeg zaveza, tako da je Hram ostao bez zakona. Dakle, Hram je bio delimično razoren, i ostao je bez zakona. A zatim imamo da je 70god. n.e. Hram bio potpuno razoren i uništen. I sad imamo da je vreme koje je proteklo od delimičnog razorenja hrama do konačnog uništenja prošlo tačno 666god. Dakle, hram je ostao bez zakona 597p.n.e. a uništen nakon 666god. tj. 70n.e. Ovde možemo izvući zanimljiv zaključak, da je broj 666 simbol Hrama bez zakona, a "Hram" (čitaj: čovek) koji nema zakon (tj. ne poštuje ga) on na kraju biva uništen!

meni to zvuci kao slucajnost....

meni to zvuci kao slucajnost....
Pa male su verovatnoće da se ovde radi o slučajnosti.
Hram simbolizuje čoveka. Kao što u srcu Hrama postoji zakon, kovčeg saveza, ploče sa zapovestima, tako i u čoveku postoji zakon, zakon koji je Tvorac utisnuo u nas, neko će reći da je to savest. Tvorac kaže: "I neka ove reči koje ti je zapovedam danas budu u srcu tvom. I često ih napominji sinovima svojim, i govori o njima kad sediš u kući svojoj i kad ideš putem, kad ležeš i kad ustaješ. I veži ih sebi na ruku za znak, i neka ti budu kao počeonik među očima. I napiši ih na dovratnicima od kuće svoje i na vratima svojim." Tvorac nas poziva da budemo na Njegovoj strani, On nas na to ne prisiljava, On nas samo savetuje. On može da prebiva u čoveku, ali samo ako čovek u sebi sadrži zakon, zakon koji nije odbacio. Mi danas imamo da mnogi odbacuju zakon, da mnogi ne žive po svojoj savesti, da je mnogima savest otupila. Bog ne može da prebiva tamo gde je nered, gde je bezakonje, gde je prljavština...Bog prebiva tamo gde je čisto, gde je mir, i to mesto postaje sveto. Hram gde se nalazi zakon, tj kovčeg saveza, je sveto jer Tvorac prebiva u njemu...ista je stvar i sa čovekom. A mi u ovom primeru imamo da Hram ostaje bez zakona, da Hram više nije mesto gde Tvorac prebiva, da Hram više nije sveto mesto, i da taj Hram na kraju (posle tačno 666god.) biva uništen. Dakle, onaj ko ima karakteristiku broja 666 na kraju biva uništen. Ako samo malo začeprkaš po svemu ovome videćeš da se ovde ne radi o nikakvoj slučajnosti, već o jednoj vrlo jasnoj poruci koja se uklapa sa celokupnom porukom koju dobijamo preko Svetog Pisma.

Koliko ja znam običaj satanista je da sve izvrću(krst,pentagram) pa zašto onda ne bi izvrnuli i broj 666.Možda i grešim,ali mi deluje nekako logično.
Pa očigledno je da Sotona kroz istoriju pokušava mnogo šta da izvrne, iskrivi, zameni...Pa tako i samu poruku Svetog Pisma, ili bilo čeka što ima svrhu poboljšanja čoveka. Mislim da je jasno da se ovde radi o tri šestice, a da je sve ostalo Sotonino izvrtanje i pokušaj da se iskrivi pravo značenje Božje poruke.

Back