danijel vs
Obećava
- Poruka
- 68
Koliko sam ja provalio, chovek je rekao da je vidjao ljude da nose .30-30 a ne da je on lovio istim kalibrom. Takodje je recheno da se pomenuti kalibar koristi na daljini ne vecoj od 100-150m u shta sam i ja siguran da je APSOLUTNO MOGUCE. Ti dokazi suprotno (ako mozesh, naravno). Meni uopshte ovo nije chudno s obzirom da sam i ja sa istih prostora i da sam i ja lichno video ljude sa Winchester-kama model 1894 u .30-30 kalibru. Nema ih puno ali vidish po nekog. Ako se los lovi lukom i strelom i samostrelom na daljini do 45yardi, zashto mislish da .30-30 ne moze da zavrshi posao na 100m?
Tvoj komentar je trebao da pokaze shta? Da si ti sad neki poznavaoc oruzja, balistike?
Moj savet ti je da se malo bolje informishesh pre nego shto pochnesh da spushtash nekog.
Covek je pitao za neku informaciju o kalibru 9,3x72r,i sta je dobio kao odgovor?da je taj kalibar za safari lov,da ima trzaj kao tromblon,da je za gadjanje na velikim daljinama i da skoro ima efekat kao 300wm!!!!!!!!!!!eto kakve informacije daje strucnjak koji koliko vidim po postovima ima slicno razmisljane kao i ti.moj komentar nije trebao da pokaze da sam ja neki "poznavaoc"nego da ljudi pisu nebuloze koje nemaju veze sa mozgom i da ne treba da ih neko svati ozbillno jer bi taj bio u ozbiljnoj zabludi.a sada da malo pricamo o onome sta je moguce a sta nije.naravno da je moguce da se moze los odstreliti sa 30-30 ali u kojim sve situacijama.zar su uvek u lovu moguci pogodci u srce,zar ce u svim situacijama 30-30 napraviti prostrelnu ranu jer ne nosi toliko energije da bi se mogao osloniti na na stop efekat koji imaju teski i spori kalibri,koliko bi los odneo losiji pogodak,koliko ima prostora za greske,nimalo!!!!pogodak moma biti veoma precizan i sa veoma male udaljenosti i da naravno los bude u idealnoj poziciji za pucanje,da pozira pred pusku!ima genijalaca koji love d.svinje sa 223,hvale se nekim zauskama i kunu se u ovaj kalibar ali ne kazu koliko su svinja izranjavali,sam bog zna gde su te svinje uginule i koliko daleko od mesta pogodka.svaku divljac treba loviti odgovarajucim kalibrom i uvek treba imati malo rezerve jer svi mi koji lovimo znamo da nisu uvek moguci savrseno pogodci.