To okidanje nista ne valja!!oni kazu da je stelujuce ali od tog stelovanja bolje digni ruke,nasi majstori o njemu sve najgore.taj timney ja tamo jos i jeftin!ovde je RUSAN (kopija timnija) skuplji.nemoj da si stipsa

nije to neka lova a i
ako kupis timnija neces posle moci da se vadis na okidanje kad imas losu grupu
[/QUOTE]
Hehehe tako nekako.
Mogu ti reci da je grupa koju sam imao koristeci Remington AccuTip-V 55 Grains na 200m bila manja od 1". Vetar je pichio sa severozapadne strane promenljivog inteziteta s obzirom da je i kisha trebala da padne taj dan. Koliko sam primetio, nije bilo nikakvog efekta na grupisanje i pravac zrna, odnosno p.o.i.
Tip pored mene je gadjao sa Weatherby Vanguard u kalibru .22-250 (ruchno punjena municija) i nije mogao da sastavi grupu manju od 3,5 - 4". Kad je video moju metu, pao je na dupe. Sad...da li je do municije, pushke ili njega, teshko je reci.
Optiku koju sam koristio je standardna Leupold Rifleman 3-9x40mm sa srednje visokim prstenovima (Leupold).
S obzirom na to da je korak uvijanja 1:12", 55gr bi trebala da bude najbolja kombinacija, bar po mom mishljenju. Iz tog razloga nisam hteo da eksperimentishem sa lakishim ili tezim zrnima. Za ovaj korak uvijanja 62gr bi trebalo da bude plafon. Zrna teza od ovog se ne mogu stabilizovati kako treba i grupe su katastrofalne.
Sad bih da probam Winchester Ballistic Silvertip i Hornady V-Max isto u 55gr. Kupio sam skoro kutiju PPU 55gr ($18) ali nisam je josh probao.