Otkrila sam da je skoro sve što je ikada napisano o ljubavi istina.
Shakespeare je rekao; ''Putovanja se završavaju susretom ljubavnika''.
Kako izvanredna misao!
Licno nisam iskusila ništa ni blizu tome ali sam više nego voljna vjerovati da Shakespeare jeste.
Pretpostavljam da o ljubavi razmišljam više nego bi iko trebao.
Stalno me zapanjuje njena moć da cijelo vrijeme definise naše živote.
Shakespeare je takođe rekao da je ljubav slijepa. E, to je nešto za što znam da je istina.
Za neke, prilično neobjašnjivo, ljubav blijedi. Za druge ljubav je jednostavno izgubljena.
Opet, naravno, ljubav se takođe može naći. Čak i samo na jednu noć.
Tu je i druga vrsta ljubavi. Najsurovija vrsta. Ona koja skoro ubija svoje žrtve.
Zove se neuzvraćena ljubav. U tome sam ja stručnjak.
Većina ljubavnih priča je o ljudima koji se zaljube jedno u drugo. A što je sa nama ostalima? Što je sa našim pričama? Nas koji se sami zaljubljujemo.
Mi smo žrtve jednostrane veze. Mi smo prokleti od zaljubljenih.
Mi smo nevoljeni, ranjeni na nogama. Hendikepirani bez prednosti na dobro parking mjesto. Da, ja sam jedna takva osoba...
... i ja voljno volim ... Njega!
Zašto ne mogu prihvatiti da on mene ne voli i da me neće voljeti?
Shakespeare je rekao; ''Putovanja se završavaju susretom ljubavnika''.
Kako izvanredna misao!
Licno nisam iskusila ništa ni blizu tome ali sam više nego voljna vjerovati da Shakespeare jeste.
Pretpostavljam da o ljubavi razmišljam više nego bi iko trebao.
Stalno me zapanjuje njena moć da cijelo vrijeme definise naše živote.
Shakespeare je takođe rekao da je ljubav slijepa. E, to je nešto za što znam da je istina.
Za neke, prilično neobjašnjivo, ljubav blijedi. Za druge ljubav je jednostavno izgubljena.
Opet, naravno, ljubav se takođe može naći. Čak i samo na jednu noć.
Tu je i druga vrsta ljubavi. Najsurovija vrsta. Ona koja skoro ubija svoje žrtve.
Zove se neuzvraćena ljubav. U tome sam ja stručnjak.
Većina ljubavnih priča je o ljudima koji se zaljube jedno u drugo. A što je sa nama ostalima? Što je sa našim pričama? Nas koji se sami zaljubljujemo.
Mi smo žrtve jednostrane veze. Mi smo prokleti od zaljubljenih.
Mi smo nevoljeni, ranjeni na nogama. Hendikepirani bez prednosti na dobro parking mjesto. Da, ja sam jedna takva osoba...
... i ja voljno volim ... Njega!
Zašto ne mogu prihvatiti da on mene ne voli i da me neće voljeti?