8.mart u skoli, vrticu....pa i na poslu ako hocete

Poruka
20.421
Elem.....likovi su sledeci :
- Moje dete, prvi razred prvi put :mrgreen:
- Ja, majka deteta u prvom razredu...
- Uciteljica - mog deteta prvaka

Sve tri zene ,jelte.

I sad....sutra je prokleti 8.mart. Ni u vrticu nisam znala sta je pametno uraditi za 8.mart :dash: pa sam se godinama svakog marta na istoj muci nalazila. Taman sam se adaptirala nekako i iscrpla sve ideje kad eto ti skola. I sta? Aj Jovo nanovo.

Lepo nisam pametna dal kupiti nesto ili nista i ako je nesto jel to nesto sitnica ili krupnica (:lol:). Pojma nemam kako da postupim kad niti poznajem klimu u skoli, niti znam kako uciteljica misli,niti znam ako treba da posaljem nesto sta je prikladno ...tj sta je ni malo ni mnogo nego bas prava mera.

A opet ...ako posaljem nesto a drugi nista ne valja
Ako posaljem nista a svi ostali donesu nesto - pa opet ne valja.

I sad me zvala mama iz razreda da me pita sta cu sutra,vidim muci zenu ista muka.
Kako to vi radite ?

Izem ti 8.mart samo muke stvara.

ja se ne secam sta je bilo prosle godine, evo sad razmisljam:neutral:
ove godine, 2. razred i nova uciteljica na zameni. cvet, ruza verovatno i to je to. znak paznje. a sto se tice stare uciteljice, ne znam, zena je bolesna vec vise od mesec dana, da li bi uopste zelela da joj neko dodje, jer nije nikoga ni od roditelja obavestila da odlazi na duzi period, dete samo doslo kuci i reklo da ce mesec dana imati novu uciteljicu.

Evo predlog za kraj 4. razreda. Tako smo mi uciteljici mog deteta. Kupila sam album za slike sa lepim kao koznim koricama, onako kao oni starinski, gde su unutrasnji listovi od kartona a izmedju paus. Na prvoj strani sam napisala posvetu i zalepila kolektivnu sliku celog odeljenja (ono sto se slikaju na kraju svake sk. god) i deca su se na toj strani potpisala istim redom kako su zavedeni u dnevniku. A dalje svako dete imalo svoje 2 strane da napise da nacrta sta god zeli. To zahteva malo vise vremena, ali je divan, zajednicki poklon.

Poslednja izmena:
slazem se
nek naprave fino uciteljici nesto; nacrtaju, napisu...
sta tome fali...i to fino pozovi sve mame njenih drugara iz razreda
pa im predlozi...: )))

Vec sam zvala ove cije brojeve telefona imam.
Mahom su vec kupile poklone, razne.
Samo sam se ja setila 7.marta u 15h da je sutra 8.mart.
Ne bi se ni setila da me jedna ocajna nije zvala da pita sta da radi.
Ona ocajna mene, a onda ocajna ja vas.
Krajnje logican sled jel da ?? :mrgreen:

Znaci kolektivna organizacija otpada.
A i da nisu kupile ne bi ih vala ja organizovala sve da mi plate.
To je ako mene pitate tezak fizicki posao za koji nemam ni vremena ni zivaca.

Kako more komplikovanija ?? :lol:
Ti i ako se izblamiras sa poklonom bole te sledece godine imas staru uciteljicu i nikom nista a ja ???

Joj koje su ovo gluposti majko rodjena , da mi je da odrzim jednu lekciju onoj Mariji Kiri i tom ko je smislio 8.mart....kakav bre praznik kakvi bakraci...

pa da li da kupujemo nesto staroj, da joj idemo u posetu, sta da radimo? kako nije komplikovano? :lol:

otpada
+ ces morat dat neki kesh za poklon da ti dijete ne ispadne...jedino koje je donijelo...takakv i takav poklon...: (((

Šta znam, po meni je debilno poklanjati ruže drugoj ženskoj osobi. Ruže devojka ili žena dobija od muškarca, a od tipa odnosa zavisi boja iste. Karanfili me asociraju na groblje i film Davitelj protiv davitelja. Parfemi i kozmetika uopšte je takođe bzvz.

A da joj kupiš neke skupe čokoladice: Ferrero rocher ili Kraš bajadere? Meni je to ekstra poklon. Ne može da omaši. Osim ako učiteljica nije alergična na čokoladu. A za tako nešto šanse su minimalne.

To je fora sa bombonjerama, kupiš i onda svi jedu...:mrgreen: Osim ako učiteljica nije neka što voli da ispaljuje. Tako su kod moje sestre u razredu kupili tortu razrednoj za njen rođendan i svi očekivali da će jesti, a ona se slikala sa njima i tortom i odnela tortu kući...:rotf::zcepanje::hahaha:
Inače, znate kako smo mi kupovali? Imali 5 buržuja u odeljenju koji donesu po 1000 din, a mi rest zajedno skupimo još 2000 na jedvite jade, i onda lepo kupimo poklončinu... Ah, bila su to vremena... Posle smo popizdeli, pa nismo nosili ništa, ni cvet... Tradicija se nastavlja i u srednjoj, nećemo ništa kupiti, osim ako neko ne donose, onda ćemo reći da je od celog odeljenja...:lol: Neki su nam još prošle nedelje naglasili da im ništa ne donosimo i da ne vole 8. mart, mada ne znam ni odakle im ideja da smo hteli da im kupimo... :think:

Malopre sam baš razmišljala o tome da li vredi učiteljici i nastavnicama poklanjati nešto za 8. mart, nekako mi se čini da je ovaj praznik prevaziđen.Sećam se da sam učiteljici 2-3 puta poklonila neku lepu olovku ili naliv pero u kutiji, neke bolje marke, da se tako izrazim.Ovo je inače ideja moje majke, pošto pretpostavljamo da će joj olovka trebati kad ispravlja pismene zadatke, mislim da je mnogo bolje nego karanfil, koji je inače simbol ovog praznika.Inače sam kao dete godinama skupljala olovke, pa sam dobijala i na poklon i bilo je i duplikata, koje mi nije bilo žao da poklonim dalje nekom drugom.

Sećam se da smo se kao odeljenje tek u četvrtom razredu organizovali da kupimo zajednički poklon i da je tada ispao problem.Meni je bilo sasvim svejedno šta će da joj kupe, uopšte me nije zanimalo, a obično su u kupovinu išli predsednik odeljenske zajednice i blagajnik.Kupile su joj neku glupu ogrlicu od bižuterije, koja liči na zlato, sa nekim priveskom u obliku srca i onda su se 2-3 devojčice posvađale oko toga da je možda trebalo da joj kupe nešto drugo.U svakom slučaju bezveze, a ne sećam se da li je učiteljica tu našu ogrlicu ikada nosila.

Back