78 година од Хладног сарајевског јутра

Glupo je da kazem da ustaski genocid nije stravican zlocin, necu to reci, ali mislim da bi trebalo vise paznje usmeriti na to da se Srbija oporavi od sljama, reorganizuje u balkanski Izrael i krene napred. Jeste balkanski Izrael, jer smo i mi okruzeni jos opasnijim neprijateljima.
Јеси ли сигуран да ниси подвојена личност?

Ништа није било заташкавано. Лажеш. Моја маленкост је на ђачкој ескурзији била у Меморијалном центру Јасеновац и у биоскопској сали су нам приказивали ужасан документарац о логору.
Заташкан је починилац!

Још више презирем вас "велике Србе". Јер сте лажовчине. Лажете да се заташкавало ово, да се забрањивало оно, а све то није истина. Истина је да сте ви тада сви били Југословени и узорни Титови омладинци.
Ја мислим да се ти само правиш глуп, наиван и доброћудан.
Напротив веома добро знаш о чему причамо, наивних више нема,
а ти си и даље зао.

Ја мислим да се ти само правиш глуп, наиван и доброћудан.
Напротив веома добро знаш о чему причамо, наивних више нема,
а ти си и даље зао.
Зао сам зато што кажем ноторну историјску чињеницу да се није крило о Јасеновцу? Не да се није крило, већ су, ПОНАВЉАМ, ескурзије из целе Југославије обилазиле Меморијални центар Јасеновац. Nuff said. A писале су се и књиге на ту тему, стајале су у излозима свих "боље опремљених књижара", нису биле скупе и свако је могао да то купи и чита ако га је интересовала та тематика.

1620381957146.png

1620382445611.png

0064029[1].jpg

О НДХ је било и у југословенској кинематографији, на пример дан-данас феноменална "Окупација у 26 слика", a усташе су се редовно појављивале у партизанским филмовима (види видео-прилог).

Оно о чему се није писало и нису се снимали филмови ако баш хоћеш да знаш јесу размере истребљивања Јевреја у Недићевој Србији. Али то тада и није била тема која би интересовала омладину. Нас је интересовала музика, рок концерти, фудбалске утакмице (с тим што тадашње наше навијање за клуб не може да се пореди са данашњим "навијачким групама") одлазак на море на зезање, ieбало нам се за националне теме и није нам падало на памет да причамо о Јасеновцу, Старом Сајмишту и Бањици. Па зар то није фантастично?!

Poslednja izmena:
Јеси ли сигуран да ниси подвојена личност?
Podvojeni su degenerici koji podržavaju Srbiju i misle da su patriote a u isto vreme su rusofili, natofili, antisrbi ili bilo šta što nije srpsko. A takvih je 99% u Srbiji.

Svi ste glupi kao kuvac. Zato ste najsiromašniji ćmar Evrope. Zato sa vama susedne sline od naroda rade šta hoće čim se ukaže prilika.

Back