6.000 roditelja sumnja da su im bebe ukradene

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Čak 6.000 roditelja u Srbiji sumnja da su im bebe ukradene odmah po rođenju, a njih 1.500 je u prethodnih desetak godina pokrenulo tužbe i krivične prijave, od kojih nijedna nije rešena, uz obrazloženje da su zastarele.

"Sumnja se da su naše bebe prodate porodicama u Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Francuskoj, Americi... "Naručioci" beba kod nas su obično bili ugledni ljudi, neki od njih iz samog vrha tadašnje vlasti. U vreme komunizma u njih niko nije smeo da upre prstom iako su neki roditelji sumnjali", tvrde roditelji koji su ostali bez beba.

http://www.021.rs/Info/Srbija/6-000-roditelja-sumnja-da-su-im-bebe-ukradene.html

Eh, blago toj deci koja ce biti dodeljena odmah nakon porodjaja bogatim roditeljima u bogatim zemljama...

Ti su se rodili pod srecnom zvezdom.....:per:

Čak 6.000 roditelja u Srbiji sumnja da su im bebe ukradene odmah po rođenju, a njih 1.500 je u prethodnih desetak godina pokrenulo tužbe i krivične prijave, od kojih nijedna nije rešena, uz obrazloženje da su zastarele.

"Sumnja se da su naše bebe prodate porodicama u Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Francuskoj, Americi... "Naručioci" beba kod nas su obično bili ugledni ljudi, neki od njih iz samog vrha tadašnje vlasti. U vreme komunizma u njih niko nije smeo da upre prstom iako su neki roditelji sumnjali", tvrde roditelji koji su ostali bez beba.

http://www.021.rs/Info/Srbija/6-000-roditelja-sumnja-da-su-im-bebe-ukradene.html

Eh, blago toj deci koja ce biti dodeljena odmah nakon porodjaja bogatim roditeljima u bogatim zemljama...

Ti su se rodili pod srecnom zvezdom.....:per:

Ti si izgleda još uvek momak, ili ti prosto ljudski život znači koliko i pocepane čarape.

Borac za prava životinja je jednom negde napisala strašnu priču. Ne sećam se detalja, ali znam da sam sva nježena čitala.
Porodila se, sve je bilo ok, ali bebu niko ne donosi. Dan, dva, tri. Čini mi se, davno sam pročitala pa ne zamerite ako sam pogrešila, ali mislim da su tri puna dana bila u pitanju. Niko ništa ne zna, niko joj nikakvu informaciju ne daje. I onda je krenula po porodilištu da traži dete. Na kraju je bebu pronašla u nekoj sobi, čini mi se da je neka sestra baš htela da zaključa tu sobu, kada je ona upala i našla svoje dete... ili kako već beše. Samo znam da su bebu držali izdvojenu od ostalih, u zaključanoj sobi. S kojim ciljem i zašto - nemam pojma.
Eto, ona je imala sreće da svoje dete odnese kući. Kolike majke nisu imale tu sreću?

Моја тетка је слично прошла...али то је било шездесетих...
Беба рођена здрава и права, сутрадан јој рекли да је умрла. Нису јој дозволили да је види, ни да је сахрани, на умрлици ништа није наведено...а у оно време никоме није падало на памет да се нешто буни, истерује правду, него су прихватили здраво за готово оно што кажу лекари....:(

Nije mi jasno kako neko moze da kupi dijete.Kako moze da bude roditelj onaj ko je oskrnavio necije pravo na roditeljstvo.Sjecam se pisanja u casopisu Una prije rata o kradji beba.Cak znam covjeka o kom se tu pisalo kao o jednom od "trgovaca"bebama,koji nije imao nista vise od prosjecnog gradjanina a sad ima,sto kazu kule i gradove i naravno,nikom nista.Ne znam stvarno kad bi me neko pitao kako da kazni te ljude sta bi bilo dovoljno.

Nije mi jasno kako neko moze da kupi dijete.Kako moze da bude roditelj onaj ko je oskrnavio necije pravo na roditeljstvo.Sjecam se pisanja u casopisu Una prije rata o kradji beba.Cak znam covjeka o kom se tu pisalo kao o jednom od "trgovaca"bebama,koji nije imao nista vise od prosjecnog gradjanina a sad ima,sto kazu kule i gradove i naravno,nikom nista.Ne znam stvarno kad bi me neko pitao kako da kazni te ljude sta bi bilo dovoljno.

ja zelim da verujem da oni vecinom i ne znaju kako je doslo do toga da je beba slobodna
mozda im prodaju pricu "studentkinja se porodila pod x,ne zeli komplikacije,a i vam je jednostavnije ovako nego da upadnete u komplikovanu proceduru za usvajanje"
i tako isfrustrirani,umorni od jurnjave progutaju lako pricu ,kad nesto zelis lako je da verujes u to

ja zelim da verujem da oni vecinom i ne znaju kako je doslo do toga da je beba slobodna
mozda im prodaju pricu "studentkinja se porodila pod x,ne zeli komplikacije,a i vam je jednostavnije ovako nego da upadnete u komplikovanu proceduru za usvajanje"
i tako isfrustrirani,umorni od jurnjave progutaju lako pricu ,kad nesto zelis lako je da verujes u to

e...tesko
kad dajesh kesh za nesto, a kamoli za..nekog
ti negdje ipak znas
da to ne moze bit cista pricha
a da bi do te price uopce stigaotrebalo je da cujes od nekog drugog
da ta...opcija uopce postoji...
i tako
realno, shanse nema da nisu...znali
koliko god sebe ubjedjivali...

a ovo sto Blajbi kaze gore - sretna djeca, otisla bogatashima na zapadu...
koji crnjak
al bash, bash crnjak...
kapiram da covjek koji je u stanju kupit dijete
zato sto mu se moze
zapravo nije sposoban napravit razliku izmedju djeteta
i lv torbice...oba su, sustinski, samo statusni simboli :(((

Mojim roditeljima je prvo dete umrlo par dana po porođaju,da li je to bila istina ili nešto drugo,ne znam,
ono u šta sam sigurna je da se mama nikad nije oporavila od toga,nikad ni reč nije progovorila o tome,
ali je na svaki rođendan bila potpuno izgubljena.Ko nije izgubio dete,ne zna kolika je to količina bola.
Kako neko može da živi s činjenicom da je nepoznatu osobu povredio na taj način?Kako može da to
ukradeno dete voli bez osećaja krivice,straha?Stvarno ne znam koja bi kazna bila dovoljna za tako nešto.
Oduzeti nekome pravu porodicu,pravi život,bez obzira na količinu novca koju lopovi imaju,je zločin.Znam
da to ukradeno dete nije toga svesno,sve dok se ne otkrije prava istina,ali ljudi moji,ceo život provesti u
strahu da će neko možda zakucati na vrata i reći vrati mi dete???? Jezivo.....

Моја тетка је слично прошла...али то је било шездесетих...
Беба рођена здрава и права, сутрадан јој рекли да је умрла. Нису јој дозволили да је види, ни да је сахрани, на умрлици ништа није наведено...а у оно време никоме није падало на памет да се нешто буни, истерује правду, него су прихватили здраво за готово оно што кажу лекари....:(

Кажу да из тог периода, послератног, датира највише крађа тог типа.
Читала сам у књигама емиграната који су били уз краља да су те жене, након доласка комуниста на власт, свашта трпеле.
Е сад, ко би га знао....доказе немам, само усмена предања.

Mojim roditeljima je prvo dete umrlo par dana po porođaju,da li je to bila istina ili nešto drugo,ne znam,
ono u šta sam sigurna je da se mama nikad nije oporavila od toga,nikad ni reč nije progovorila o tome,
ali je na svaki rođendan bila potpuno izgubljena.Ko nije izgubio dete,ne zna kolika je to količina bola.
Kako neko može da živi s činjenicom da je nepoznatu osobu povredio na taj način?Kako može da to
ukradeno dete voli bez osećaja krivice,straha?Stvarno ne znam koja bi kazna bila dovoljna za tako nešto.
Oduzeti nekome pravu porodicu,pravi život,bez obzira na količinu novca koju lopovi imaju,je zločin.Znam
da to ukradeno dete nije toga svesno,sve dok se ne otkrije prava istina,ali ljudi moji,ceo život provesti u
strahu da će neko možda zakucati na vrata i reći vrati mi dete???? Jezivo.....

ја мислим да њих боли куpaц за туђа осећања
и дете су купили као статусни симбол,као што се купују бесна кола
а о детету брину дадиље
(све под условом да усвојитељи знају на који начин је дете дошло код њих)
а тек посредник при трговини бебама (мед. сестра, лекар)---кажу усвојитељима да је мама умрла на порођају :lol:
они су тек безосећајни

Back