5 min za izradu sajta ???

U zadnje vreme ljudi se trude da budu upućeniji u sve , od sporta , politke do IT-a .
Posle se svi zale kako su prevareni i kako im programeri uzese pare nizasta ....
Svi znaju sta je to SEO , sta je to web dizajn , photoshop i dreamwewer svi poznaju i znaju u njima da naprave sajt.
Naravno niko negleda da je za kvalitetan sajt potreban momenat inspiracije , naravno i vizije samog vlasnika sajta jer je on taj koji ce ga koristiti kasnije ...

Kako to izgleda u praksi :

Javi se čovek koji želi da mu se uradi Websajt za male pare i extra brzo , a da nespominjem da treba da bude ako ne 1 onda na prvoj strani googla.
Naravno nema on veze sa poslom koje se treba obaviti na samom sajtu.
Procitao je on sto na netu sto u nekim knjigama kako je sve to lako i jednostano .. Hvali se sta znaci SEO , kako sajt treba da bude unikatan i jedinstven , a mnogo je bitno da kasnije moze da doda jedamput mesecno neke nove slike ili tekst (da neplaca održavanje sajta jer ima malo dodataka) .

Krenem ja njemu da radim sajt dogovorih se ja za 15dana, naravno nije mi dao materijal , dao dva tri predloga sajta i otprilike ti se snadji ...
Sad covek kuka kako sam ga prevario jer sam mu napravio sajt prema predlogu (nije unikatan) a sam je birao predloge ... .
Kako on nije trazio Wordpress , a to je najprostiji CMS sistem , a to je u cilju da on samostalno moze da dodaje elemente i postove (sam je to trazi , kada sam mu reko da cu koristit taj servis za njega reko je ti znas sta treba.).
Kako eto njemu nije jasno zasto nije 1 na googlu a njegove kljucne reci su izuzetno trazen (lepe pare googule uzima za njih ) iako mu je receno sta treba d se radi kako bi mu sajt dospeo na prvu stranu i koji je vremenski rok za tako nesto ... za njegve pojmove ..
Naravno da mu nepada na pamet da se pridrzava dogovorenih stvari, a da nespominjem sto je debelo promasio rok za plaćanje (nije isplatio dogoverenu sumu ) .

Sad vi slobodno kazite da li da mu oborim sajt ili ne ?
Pa neka onda kukak kako sam ga prevario , a to sto on nije nista uradio kako je dogovoreno cemo ostaviti za onaj dan kada se budemo sreli .

Ako nije platio pobriši šta si uradio
Makar da shvati da se vrhunske intelektualne usluge moraju platiti.
Znam da pravim sajtoive i takodje znam da nema viška takvih
To se ne uči u školi.

Poslednja izmena:
Ma dzaba je to , ako ja obrisem onda nemam reklamu , treba imati veliki broj sajtova u portfoliu da bi te zaposlile velike kompanije , na zalost sve vise i vise izgleda da moras raditi ljudima za dzabe kako bi nesto uspeu u zivotu . ali niko od njih nepita imas li da jedes , platis racune i sl....
usrana zemlja .

Back