5 mesta za letovanje u Grčkoj po izboru Beograđana

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.132
1.Halkidiki
2.Zakintos
3.Kefalonija
4.Lefkada
5.Tasos

Halkidiki, Beogradjani najvise letuju na Kasandri
Zakintos ostrvo kornjača, belog peska i božanstvenih plaža
Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom moru, prepuno borovih šuma i zelenih polja
Lefkada je nastala od grčke reči ‘’lefko’’, što znači belo. Ostrvo je ispunjeno liticama bele boje, dok se plaže blistaju od beličastog šljunka.
Tasos, poznat kao ‘’Zeleni dijamant’’ Egeja, važi za najzelenije grčko ostrvo, na kojem buja mirisna borova šuma.

Jedino gde nisam bila je Zakinosu

Vase misljenje o ovom izboru i utisci ako ste ih posetili.

Mozemo i sami ovde na temi da napravimo Top 5 mesta za letovanje u Grckoj

Poslednja izmena:
Bila sam samo na Krfu,Skiatosu,Skopelosu od ostrva...i Paraliji,Haniotiju i Neos Marmarasu na Halkidikiju.
Ubjedljivo mi je najljepsi grad Krf,na Krfu...ali tu nema plaza.Na Skiatosu je vrijedna pomena plaza Kukunaries,ostalo je sve precijenjeno.Skopelos je simpaticno ostrvo sa bijelim kucicama,uskim ulicicama sa cvijecem i sa najljepsom plazom koju vidjeh u zivotu,plazom Milija.Mozda zato sto je tada bila pusta.Ova poslednja tri mjesta su sa prosjecnim plazama i "vasarskog"tipa.Znaci,samo hoteli,prodavnice i nista posebno interesantno.Grcka ima zaista raznovrsnih i cistih plaza,cisto i lijepo more...ali ostalo spada u "crnogorski"mentalitet...neuredno,nepokupljeno smece,nepokosena trava,nikakvih oznaka i putokaza za turiste.
To mi kod njih najvise smeta,a posebno je to bilo izrazeno na Skiatosu.
Da moze i drugacije primjer je ostrvo Losinj i mjesto Mali Losinj u Hrvatskoj.Inace ljetovaliste u kom sam sticajem okolnosti cesto boravila i koje mi uvijek sluzi za poredjenje.
To mjesto je sredjeno tip top,sa svom infrastrukturom za turiste i cistocom,a opet ocuvane prirode,plaza i borove sume.Da ne pominjem centar,rivu poplocanu i uredjenu,sa brodovima i ocuvane stare kamene kuce.Pravo autenticno mediteransko mjesto.
E,tako nesto mi uvijek fali u Grckoj.Doduse,nisam bila na Kritu i Rodosu,niti na nekoj poznatijoj destinaciji.

Dok ne posetim Rodos,Krit,Santorini Ios Mikonos i ostale kiklade neću se izjašnjavati konačno :)

Za sada Kefalonija, Lefkada, Tasos,Krf,Parga
Santorini je moja najveća želja što se tiče Grčke. To moram jednog dana posetiti. Parga je mesto koje me je oduševilo. Ne volim da putujem dva puta na isto mesto, ali u Pargu bih otišla ponovo bez razmišljanja. :heart:

1.Halkidiki
2.Zakintos
3.Kefalonija
4.Lefkada
5.Tasos

Halkidiki, Beogradjani najvise letuju na Kasandri
Zakintos ostrvo kornjača, belog peska i božanstvenih plaža
Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom moru, prepuno borovih šuma i zelenih polja
Lefkada je nastala od grčke reči ‘’lefko’’, što znači belo. Ostrvo je ispunjeno liticama bele boje, dok se plaže blistaju od beličastog šljunka.
Tasos, poznat kao ‘’Zeleni dijamant’’ Egeja, važi za najzelenije grčko ostrvo, na kojem buja mirisna borova šuma.

Jedino gde nisam bila je Zakinosu

Vase misljenje o ovom izboru i utisci ako ste ih posetili.

Mozemo i sami ovde na temi da napravimo Top 5 mesta za letovanje u Grckoj
Пре 15 година, Београђани нису ни чули за Лефкаду...

Paros

Prilozi

• IMG_4364_1c6d9fd3d42cf8.jpg
    IMG_4364_1c6d9fd3d42cf8.jpg
    122,9 KB · Pregleda: 3
  • IMG_4027_1c6d9fd7cfbe48.jpg
    IMG_4027_1c6d9fd7cfbe48.jpg
    169 KB · Pregleda: 4

Back