5.1 Sistem povezivanje,pomoc ?

Sasvim ok lik

Zainteresovan član
Poruka
176
Pozdrav,
Kupio sam zvucnike 5.1 sistem MEdion MD 9682 i sad imam problem.
JA na kompu imam samo 3 prikljucka pozadi , roze,zeleni i plavi. i imam ispred na kucistu za sluske i za mic.
Drugar mi dao zvucnu sound blast 5.1 ali problem je sto ona ima onaj veliki slot za ubadanje a moje kuciste ima onaj pci express mali i nmg da uklopim tako nista.
Lik u servisu mi rece da bi trebalo da podrzava fabricki 5.1 sistem i da mogu na ta 3 cinca da povezem,ali mora nesto da se podesi da se skine neki drajver i da se kao na ploci iskljuce ona 2 prednja izlaza za sluske i mic.
ja kupio kablove povezao kako reko na ta 3 izlaza i meni rade 3 zvucnika i wufer,2 zvucnika REar R i Rear L ne rade uopste.
cackao sam i nesto u podesavanjima evo i slike sta je sve podeseno al nece nikako.
mucim se vec ceo dan,nemam pojma sta da radim vise.
Screenshot_7-tile.jpg

Screenshot_4-tile.jpg

Poslednja izmena:
Имаш на задњој страни баса ( вофера ) излазе на које повезујеш осталих 5 звучника. У воферу се налазе појачала за предње, задње и централни звучник...:aha2:

УПУСТВО ЗА ОПВЕЗИВАЊЕ :arrow: http://download.medion.com/downloads/anleitungen/bda42491uk.pdf

Вофер прикључујеш на средњи стерео излаз на компу...;)

Probao sam kod drugara da nakacim zvucnu koju sam kupio i povezao sam sve zvucnike i na kraju isti efekat. Zadnji rear zvucnici zezaju. Prikljucim ta 2 zvucnika na front i na central izlalz i oni rade odlino ne krce,vratim ih na izlalze rear L i R na L se nesto slabo cuje i krci a na R se skoro uopste ne cuje. Izgleda da je tu problem u izlazima da oni ne valjaju ? Koliko kosta da se zamene izlazi ? Da li bi mogao to sam da uradim ?

Probao sam kod drugara da nakacim zvucnu koju sam kupio i povezao sam sve zvucnike i na kraju isti efekat. Zadnji rear zvucnici zezaju. Prikljucim ta 2 zvucnika na front i na central izlalz i oni rade odlino ne krce,vratim ih na izlalze rear L i R na L se nesto slabo cuje i krci a na R se skoro uopste ne cuje. Izgleda da je tu problem u izlazima da oni ne valjaju ? Koliko kosta da se zamene izlazi ? Da li bi mogao to sam da uradim ?

Neznam da li ti se isplati da menjas to i dal ce neko da prihvati.Pitaj po servisima,ali bi mogao kupiti eksternu,ili USB zvucnu karticu

mislim da bi to trebao proveriti u podesavanjima zvuka.pogledaj da nisu klizaci slucajno na minimumu ili sredini,a na ovadva sto rade na maksimumu.trebalo bi ih podesiti sve na istu jacinu.

evo upravo sam stavio back da biju na 100% a ovi su na 26 % i tek se sad izjednacili.samo zadnji zvucnik krci,ali nije do njega nego do izlaza,provereni zvucnici posebno,ni jedan ne krci.

У систему 5.1 са 6 звучника...најјачи је вофер ( бас ) , па онда предњи пар средњотонаца, па задњи пар средњотонаца и нај слабији је предњи високотонац...то је и најмањи звучник...:aha2:

Да је задњи пар средњетонаца исте снаге као предњи пар средњетонаца ...не би могао никако да оствариш " просторни " - Сураунд Ефекат....:think:

Код " Сураунд Ефекта " ...основни звук ..ДОЛАЗИ СПРЕДА , а од зада долази ...ЕХО...који је увек слабији од основног звука...и ...ТАКО ТРЕБА ДА БУДЕ...:aha2:

Сураунд Ефекат ...је...модификовани ...КВАДРО ЕФЕКАТ ...ткз " јефтинија варијанта " :lol: ...и наравно лошија...:(...и " ОСНОВНА разлика " је у ...ПОЈАЧАЛУ & ЗВУЧНИЦИМА...:per: :aha2:

- - - - - - - - - -

У подешавањима треба да наместиш баланс " Леви - Десни ( канал ) " на средину ►◄, а исто то треба да подесиш и на ..Предњи пар ►◄ Задњи пар....и ...ТО ЈЕ 5.1 Сураунд...:hehe:

Онај " најмањи " и најслабији звучник - високотонац ...мож да поставиш спреда где хоћеш..:lol:...јер он он само проширује звучну слику изнад 10K Hz...;)

Back