5.000 eura za svako novorođeno dete

Zasto laz? Moj surak dobija 30.000 din mesecno za trece i cetvrto dete vec dve godine. I dobijace sledecih osam godina.. To je ukupno 30.000 eura bez decijeg dodatka koji je jos oko 13.000 mesecno. E sad, ovo je najavljeno, jos nisu poznati svi detalji npr od kog datuma ce vaziti. Ali sam siguran da ce se isplacivati sto cemo i konstatovati bas na ovoj temi za koji mesec.

Zasto laz? Moj surak dobija 30.000 din mesecno za trece i cetvrto dete vec dve godine. I dobijace sledecih osam godina.. To je ukupno 30.000 eura bez decijeg dodatka koji je jos oko 13.000 mesecno. E sad, ovo je najavljeno, jos nisu poznati svi detalji npr od kog datuma ce vaziti. Ali sam siguran da ce se isplacivati sto cemo i konstatovati bas na ovoj temi za koji mesec.
Eo posle izbora ili pre ti obaveštavaj javnost

Nije problem napisacemo kako god da bude. U svakom slucaju sto vise da da to bolje. To za 5000 eura sam napisao da bi i drugi napisali sta cuju, za sada se to izgleda odnosi samo na prvo dete, jer se za trece dobija 12.000 eura za za cetvrto 18.000 eura. E sad sta ce biti za prvo i drugo znacemo kad se usvoji zakon ciji jos ni prelog ne postoji, a siguran sam da ce sve biti uradjeno do izbora sto znaci vrlo skoro. Videcemo, ja sam ubedjen da se ne bi ispaljivao da to najavi.

Naravno da ne verujem ničemu što čujem ili pročitam bilo gde tek tako, zato što sam čuo ili pročitao. Koristim elementarnu logiku, ukrštanje informacija iz različitih izvora, pređašnja saznanja itd.. Kada se prati neka tema kasnije informacije su samo nadogradnja tog mozaika i onda se može nešto osnovano pretpostaviti ili osnovano sumnjati.
Ovo sada što si napisao ide u domen politike a ovde je tema porodica i naknada za rođenje deteta pa ću na taj način i pričati.
1. Da mislim da će davati 5000 eura bar za to prvo dete jer idu izbori, evo nije prošlo ni 24h kako je obećao da će dati svim penzionerima po 20.000 dinara u februaru, misliš da neće? Pazi ima ih milion i po..
2. Da mislim da će davati 5000 e, jer stvarno imamo problem sa natalitetom i to je neohodno i izbog budućih radnika koji treba da pune kasu i zbog opstanka nacije, ili bar manjeg smanjivanja populacije.
3. Da mislim da će davati 5000 eura bar za to prvo dete jer je povećao za 1. dete sa 39k na 100k, za 2. dete sa 120k na 240k, za treće se isplaćuje 12k mesečno 10 godina (12.000 eura) i za četvrto 18k mesečno 10 godina (18.000 eura). To je uvedeno pre dve godine i isplaćuje se šurak mi dobija za 3. i 4. dete. Inače dobio je i peto dete za njega ne dobija ništa.

Tema nije AV nego info za roditelje oko roditeljskog dodatka. Ni naslov mi nije tačan, mislio sam da će ići za svako dete ali sam odmah u sutrašnjem Informeru pročitao da je to za 1. dete, a oni valjda znaju - ako me razumete....
Par puta sam vraćao izjavu jer mi je bilo nedorečeno, rekao je da će "Razgovarati sa ministrom XY" i naknadno doneti odluku da se povećaju izdvajanja blabla, pominjano je 5.000 eura, pominjano je povećanje za svako dete ali kao što rekoh sve je bilo nabacano pa sam zato i otvorio ovu temu da svako napiše koje info ima. Jasno mi je da on donosi odluku ali dok ne bude u formi zakona sve su spekulacije. A da će biti 5000 eura tvrdim jer idu izbori.

dobro pamtim TESKU ZAHEBANCIJU sa sakupljanjem racuna i vracanje PDV-a na bebi opremu i pelene.
to je i pravljeno da se coveku smuci zivot i da "ne trazi od majke srbije ni dinara koji neko obeca" ... samo sam se ja zainatio i svakog 01.02. i 01.07. uredno bio ispre opstine Novi Beograd , poreska uprava vec u pola 7 ... iz cistog inata da kad im predam hebene racune uzmeme sta mi je obecano.
Mnogi koje znam su i odustali i nisu ni sakupljali racune.
Na kraju racunica je bila prosta
moj inat + racuni = "dzabe" pelene za tri meseca ... nije neka lova ali je moj ego bio zadovoljen "mini pobedom" nad birokratijom i drkkanjem mladih roditelja..
ali to je vec druga tema da ne sirim

Nije problem pričanje o AV ali onda to dominira a mene zanima koliko će para dobijati roditelji za novorođenčad. Mislim da sam više nego argumentovano napisao moje mišljenje zašto mislim da će to biti isplaćivano, a da li će biti ćemo videti za koji mesec.. Jeste puno para to je 300 miliona eura svake godine (60.000 dece po 5k)

Ali sa druge strane, pa evo sinoć je rekao da će dati 20.000 penzionerima u februaru, ima ih valjda oko milion i po, znači 250 miliona eura!

dobro pamtim TESKU ZAHEBANCIJU sa sakupljanjem racuna i vracanje PDV-a na bebi opremu i pelene.
to je i pravljeno da se coveku smuci zivot i da "ne trazi od majke srbije ni dinara koji neko obeca" ... samo sam se ja zainatio i svakog 01.02. i 01.07. uredno bio ispre opstine Novi Beograd , poreska uprava vec u pola 7 ... iz cistog inata da kad im predam hebene racune uzmeme sta mi je obecano.
Mnogi koje znam su i odustali i nisu ni sakupljali racune.
Na kraju racunica je bila prosta
moj inat + racuni = "dzabe" pelene za tri meseca ... nije neka lova ali je moj ego bio zadovoljen "mini pobedom" nad birokratijom i drkkanjem mladih roditelja..
ali to je vec druga tema da ne sirim
Znam, i ja sam isto skupljao i predavao račune. Zato sam i otvorio temu da budemo obavešteni gde možemo da uzmemo naš novac. Sledeće godine su nas bili odbili jer smo valjda prešli taj iznos plate, ali sam te račune predao preko tog istog šuraka pošto on uvek ima puno male dece a nije ni blizu premašio taj neki iznos, i tako opet refundirao taj pdv. Sad su to ukinuli hvala bogu, i daje se 5000 din uz prvi roditeljski dodatak. Cifra je smešna, ali to je prosek koji su do sada davali ukupno za povraćaj pdv-a pa podeljeno na 60.000 dece.

Back