Naravno da ne verujem ničemu što čujem ili pročitam bilo gde tek tako, zato što sam čuo ili pročitao. Koristim elementarnu logiku, ukrštanje informacija iz različitih izvora, pređašnja saznanja itd.. Kada se prati neka tema kasnije informacije su samo nadogradnja tog mozaika i onda se može nešto osnovano pretpostaviti ili osnovano sumnjati.
Ovo sada što si napisao ide u domen politike a ovde je tema porodica i naknada za rođenje deteta pa ću na taj način i pričati.
1. Da mislim da će davati 5000 eura bar za to prvo dete jer idu izbori, evo nije prošlo ni 24h kako je obećao da će dati svim penzionerima po 20.000 dinara u februaru, misliš da neće? Pazi ima ih milion i po..
2. Da mislim da će davati 5000 e, jer stvarno imamo problem sa natalitetom i to je neohodno i izbog budućih radnika koji treba da pune kasu i zbog opstanka nacije, ili bar manjeg smanjivanja populacije.
3. Da mislim da će davati 5000 eura bar za to prvo dete jer je povećao za 1. dete sa 39k na 100k, za 2. dete sa 120k na 240k, za treće se isplaćuje 12k mesečno 10 godina (12.000 eura) i za četvrto 18k mesečno 10 godina (18.000 eura). To je uvedeno pre dve godine i isplaćuje se šurak mi dobija za 3. i 4. dete. Inače dobio je i peto dete za njega ne dobija ništa.
Tema nije AV nego info za roditelje oko roditeljskog dodatka. Ni naslov mi nije tačan, mislio sam da će ići za svako dete ali sam odmah u sutrašnjem Informeru pročitao da je to za 1. dete, a oni valjda znaju - ako me razumete....
Par puta sam vraćao izjavu jer mi je bilo nedorečeno, rekao je da će "Razgovarati sa ministrom XY" i naknadno doneti odluku da se povećaju izdvajanja blabla, pominjano je 5.000 eura, pominjano je povećanje za svako dete ali kao što rekoh sve je bilo nabacano pa sam zato i otvorio ovu temu da svako napiše koje info ima. Jasno mi je da on donosi odluku ali dok ne bude u formi zakona sve su spekulacije. A da će biti 5000 eura tvrdim jer idu izbori.