4G internet Srbija

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
u m:ts-u se pravili blesavi da nemaju 3G SIM karticu nego mi uvalili SIM 4G
stavljena u stari 3G modem da mi ne bi naplaćivali 1000 din za nov 4G usb modem
ajd karticu naplaćuju 200 kinti...

jeste čak i na 3G modemu radi brže ali...
2 cigare nisam ispušio - sprcaše mi 100Mb
sa 3G netom sam ranije mogao da po ceo dan blejim na Krsti za 20-30Mb
gde su stručnjaci od pročitanog iako nemaju to što su hvalili?

Poželi mi bar sreću
Da prihvatim 4G neću
U dobrotovorne svrhe
daj kome hoćeš

ja živeću i dalje od 3G ideala
jer da 4G koristim ja ni jutro ne bih dočekala

:rida:

Poslednja izmena:

Nisu te naterali sa puškom, to nam jasno.

Mislim da koristiš nešto pout mobilni 3G Modem

Odkud ili jer znaš šta ti win radi u pozadini ili neki programi?
Možda se komšija pridružio. :mrgreen:

sa 3G netom sam raije mogao da po ceo dan blejim na Krsti za 20-30Mb

20-30 mb je iluzija, jedino ako isključiš sve slike i onda je teško.

Početna strana od krstarice ima nekih 1,2 mb, pa ti vidi koliko potrošiš.

Preporučujem ti ipak da nazoveš i pitaš.

Kerovi,dali ti je besplatno,ali ce ti 3x vise uzeti na potrosnju.Vrati to nek ti zamene,pa makar i cekao neki dan,vise ce ti se isplatiti.

Nek na sudu objasne zašto imaju 3G instalaciju ako žele da uvaljuju samo pionirski 4G?
Treba mi mobilni internet a 3G ima bolju pokrivenost
ovo sa 4G nisu ni Beograd pokrili kako treba

Čekam prvi odgovor od info centra
ako se budu pravili ludi idem u poslovnicu i da kažem - NE IZLAZIM ODAVDE DOK NE DODJE BILO VAŠ DIREKTOR BILO POLICIJA
aj da vidimo ko je ludji... PA TELEVIZIJU IMA DA IM NAVUČEM SMRADOVI LAŽOVSKI

SAMO U OVOJ ZEMLJI JE MOGUĆE DA VAS NEKO ZAJEBAVA ZA VAŠ NOVAC
aj da vidimo na sudu dal su išta objasnili i otkud im 3G mreža a nemaju SIM kartice?
ima da daju i da se izvinjavaju...

- - - - - - - - - -

ma vidim, imaš patku :mrgreen:

neko ima patku a neko napredan
a naprednjaci vole patku :D

CVINKER:- Nisu te naterali sa puškom, to nam jasno.

Da, ali su me slagali uvidom na sajt mt:s-a oni i dalje imaju 2G, 3G, 4G mreže sa napomenom da 4G tek kupuju opremu pa pokrivenost jadna
dakle lagali su da nemaju SIM za 3G

CVINKER:Mislim da koristiš nešto pout mobilni 3G Modem
vidi stvarno, kako si pametan... a gde da turim karticu inače? u napredno?

CVINKER:Odkud ili jer znaš šta ti win radi u pozadini ili neki programi? Možda se komšija pridružio.

sve što samostalno izlazi na internet nije jelo ovolike megabajte pod 3G. Komšija tj treće lice ne može da se kači na SIM karticu, pitanje je sa koliko paralelnih kanala mt:s drka ovaj 4G jer ako mi softverski merač pokazuje ovoliki protok onda je bar za trećinu više na njihovom sajtu provere radi...

Ako browser kešira stranice, šta onda jede nove megabajte?
Znaš li onda koliko bi mi trajao 3G?
Da nisam imao 3G ne bih primetio da nešto smrdi sa 4G...

- - - - - - - - - -

Znači glavom kroz zid, slaba vajda veruj mi.

znam da ću naići na aroganciju DRŽAVNE FIRME
ali koliko god oni bili bezobrazni vremenom će da prihvate da ima ludjih koji nisu rasli na pokvarenom selu

glavom, rukama, nogama,
i ostalim ekstremitetima koji me krase

sa 3G netom sam raije mogao da po ceo dan blejim na Krsti za 20-30Mb

Poželi mi bar sreću
Da prihvatim 4G neću
U dobrotovorne svrhe
daj kome hoćeš

ja živeću i dalje od 3G ideala
jer da 4G koristim ja ni jutro ne bih dočekala

Prevaranti su to.
Meni su odjednom počeli da stižu duplirani računi za mobilarni.

Ja tamo a oni " Pa ugovor vam je istekao"

- Pa dobro, ako je istekao naplatite mi šta sam koristio ( a nisam uopšte koristio tu karticu) a ne čak duplo spram ranije ?

"Znate..nakon istoka ugovora, on se kao produžava ali bez popusta od 50% pa zato izađe duplo skuplje"

- Čekajte, vi ste meni produžili postpejd ugovor iako nisam tražio ?

"Pa nije ugovor produžen...mislim vi niste u vremenskoj obavezi..samo vam stiže cena bez popusta.."

- Ma kakva cena kad nisam ni poruku poslao sa tog broja niti sam tražio ikakvo produženje itd ?! Odakle vam pravo da me "automatski" prijavljujete na bilo kakav ugovor ??

"Tako vam piše u ugovoru koji ste potpisali..."

THE END

To je jedan slučaj prevare a drugi je njihova usluga "Kontrola troškova"
I pored ugovora, stizali su mi neočekivani računi , uvek preko dogovorene sume iz ugovora.
Ispalo je da neku taksu uopšte ne spominu pri sklapanju ugovora a druga stvar je što za "Kontrolu troškova" ( da preko neta vidite svoj listing poziova, troškova itd) ne možete da se prijavite na netu kao što piše, nego u nekoj određenoj poslovnici...da se malo kuvate i krčkate dok stojite u redu. Da zapamtite vi čije ste poštenje našli da kontrolišete !

vidi kranje je jednostavno:

DA, JA HOĆU da plaćam 5Gb 450 dinara po Ugovoru
NE, JA NEĆU 4G SIM KARTICU KOJU SU MI UVALILI POD IZGOVOROM DA IMAJU 3G INSTALACIJU ALI DA NEMAJU 3G KARTICU

to je kao kad bi rekli IMAMO ŠINE ali evo vam AUTOBUSKA KARTA
jeste autobus brži ali ima nas koji bi vozom, nemamo mučninu u njemu eto...

Poslednja izmena:
CVINKER:- Nisu te naterali sa puškom, to nam jasno.

Da, ali su me slagali uvidom na sajt mt:s-a oni i dalje imaju 2G, 3G, 4G mreže sa napomenom da 4G tek kupuju opremu pa pokrivenost jadna
dakle lagali su da nemaju SIM za 3G

CVINKER:Mislim da koristiš nešto pout mobilni 3G Modem
vidi stvarno, kako si pametan... a gde da turim karticu inače? u napredno?
Zar nemože u mobilni, :)

CVINKER:Odkud ili jer znaš šta ti win radi u pozadini ili neki programi? Možda se komšija pridružio.

sve što samostalno izlazi na internet nije jelo ovolike megabajte pod 3G. Komšija tj treće lice ne može da se kači na SIM karticu, pitanje je sa koliko paralelnih kanala mt:s drka ovaj 4G jer ako mi softverski merač pokazuje ovoliki protok onda je bar za trećinu više na njihovom sajtu provere radi...

Ako browser kešira stranice, šta onda jede nove megabajte?
Znaš li onda koliko bi mi trajao 3G?
Da nisam imao 3G ne bih primetio da nešto smrdi sa 4G...

Skini GlassWire možeš tačno u kb proveriti šta i kako koristi.

Pogledaj vodafone što ima mometalno problema, iako ima milione korisnika....sve je moguće.
Inače imam na mobilni 4G kada radi odlično je, većinom neradi.

Prevaranti su to.
Meni su odjednom počeli da stižu duplirani računi za mobilarni.

Ja tamo a oni " Pa ugovor vam je istekao"

- Pa dobro, ako je istekao naplatite mi šta sam koristio ( a nisam uopšte koristio tu karticu) a ne čak duplo spram ranije ?

"Znate..nakon istoka ugovora, on se kao produžava ali bez popusta od 50% pa zato izađe duplo skuplje"

- Čekajte, vi ste meni produžili postpejd ugovor iako nisam tražio ?

"Pa nije ugovor produžen...mislim vi niste u vremenskoj obavezi..samo vam stiže cena bez popusta.."

- Ma kakva cena kad nisam ni poruku poslao sa tog broja niti sam tražio ikakvo produženje itd ?! Odakle vam pravo da me "automatski" prijavljujete na bilo kakav ugovor ??

"Tako vam piše u ugovoru koji ste potpisali..."

THE END

To je jedan slučaj prevare a drugi je njihova usluga "Kontrola troškova"
I pored ugovora, stizali su mi neočekivani računi , uvek preko dogovorene sume iz ugovora.
Ispalo je da neku taksu uopšte ne spominu pri sklapanju ugovora a druga stvar je što za "Kontrolu troškova" ( da preko neta vidite svoj listing poziova, troškova itd) ne možete da se prijavite na netu kao što piše, nego u nekoj određenoj poslovnici...da se malo kuvate i krčkate dok stojite u redu. Da zapamtite vi čije ste poštenje našli da kontrolišete !

Pošto sam radio po raznim firmama...
Dakle istekla mi 24-mesečna ugovorna obaveza sa tih 50% poputa, odem pa raskinem Ugovor
"Znate, pravićemo Aneks Ugovora jer sa novim Ugovorom moramo da Vam menjamo broj postpejd kartice"
- ne zivkam nikog samo za net... čak ni ne znam koji mi broj postpejd kartice...
"Ali znate, cimate se... uradimo Aneks i onda zadržite sve ali bude po novim cenama i uslovima"
"Ali znate, ako dodje do sudskog spora onda mora da se prilaže Original Ugovor pa Aneks pa dok sud protumači..."
tajac...

dakle rasinem Ugovor jer piše to čuveno AKO NE RASKINETE UGOVOR POSLE 24 MESECA SVOJIM POTPISOM SE SLAŽETE DA VAM PRODUŽAVAMO MESEC ZA MESEC
dakle ok, prošlo 24 meseca raskinuto THE END

POTPISUJEM NOV UGOVOR DANAS:

Hajde da napravimo ANEKS da AUTOMATSKI PRESTAJE USLUGA DAVANJA INTERNETA POSLE 24MESECA
- "ne možete da zahtevate takav Aneks"

opa djurdjo...

Ok DAJTE MI PONOVO 3G nije vam dobra pokrivenost za 4G
"nemamo 3G kartice"

E OVO JE VEĆ TEŠKA LAŽ I LAKO OBORIVA NA SUDU

- - - - - - - - - -

Pogledaj vodafone što ima mometalno problema, iako ima milione korisnika....sve je moguće.
Inače imam na mobilni 4G kada radi odlično je, većinom neradi.

Vidi, 4G USB MODEM košta 1000 dinara, pitam JEL RADI OVO NA 3G USB MODEMU KOJI IMAM OD PROŠLOG UGOVORA?
- "da radiće ali ne punom brzinom pošto je 3G USB a SIM 4G"

što se tiče brzine da jeste primetno veća na istom modemu ali TARIFIRANJE PROTOKA ME IZLUDJUJE

- - - - - - - - - -

još malo meni ode celih 200Mb...

- - - - - - - - - -

znači IMAM SKORO DUPLO VIŠE GIGABAJTA ALI ĆE MI ODU ZA POLA MESECA????
aloooo
:dash:

Za mene nema posla u mts ni u telekomu, pa cu verovatno biti jasniji...

4G kartica je verovatno nesto sto se zove USIM kartica.
Update drajvera ne bi trebalo da ti racunaju u download, a mozda je to javio tvoj software za merenje protoka.
Max protok koji oni navode je 105Mbps umesto 35mbps kod sim kartice...a ja sam u crvenoj zoni , znaci imam najjaci signal mts u Beogradu, i stvarno torrentom mogu da nabudzim 32mbps i vise.
Na zalost moj prosecni trosak za jednu stranicu ovog foruma je mali, znaci oko 1MB, ali za druge sajtove je po 20MB, a za facebook je preko 40-200MB.
Posebna stvar je sto koristim cashe, i firefoxov a i pluginov, a i svoj...tako da ovo 1MB padne na 250kb, ali ovo za facebook ostaje....cak i kad je stara stranica..

Ja sam inace dobio prepaid genericku 3G sim karticu, tako da ne verujem da je nemaju....mogli su da je definisu kako vole, znaci kao prepaid, postpaid...software vezuje broj za interni broj SIM kartice...pre tacno 10 dana.
Tako da nesto u ovoj prici ne pije vodu....SIM kartica imaju na lageru koliko volis, sto u prevodu znaci ako ne danas, onda sutra...

Nije neophodan prelazak na ćirilicu.
Tek tada bi nastala papazjanija.....!
Jezik bi ostao BHS, ali ne i pismo.
A, koliko smo pismeni, zna se...

Od silne tuge da se svisne !

4G-mts-610x343.jpg

tmp_13d7bee7cfe84c64c132c4ef02c7009e_pZ9ZfE_html_m4ae61311.jpg

evo braco SLIKOVNO pošto nam pismenos slabija

RAČUN MI STIŽE SA NAZNAKOM REJON
zašto selja da uči srbaljski kad može da ga menja izmenama i dopunama pravopisa
mnogo ih došlo koji viču OKTOMBAR I REJON

- - - - - - - - - -

Za mene nema posla u mts ni u telekomu, pa cu verovatno biti jasniji...

4G kartica je verovatno nesto sto se zove USIM kartica.
Update drajvera ne bi trebalo da ti racunaju u download, a mozda je to javio tvoj software za merenje protoka.
Max protok koji oni navode je 105Mbps umesto 35mbps kod sim kartice...a ja sam u crvenoj zoni , znaci imam najjaci signal mts u Beogradu, i stvarno torrentom mogu da nabudzim 32mbps i vise.
Na zalost moj prosecni trosak za jednu stranicu ovog foruma je mali, znaci oko 1MB, ali za druge sajtove je po 20MB, a za facebook je preko 40-200MB.
Posebna stvar je sto koristim cashe, i firefoxov a i pluginov, a i svoj...tako da ovo 1MB padne na 250kb, ali ovo za facebook ostaje....cak i kad je stara stranica..

Ja sam inace dobio prepaid genericku 3G sim karticu, tako da ne verujem da je nemaju....mogli su da je definisu kako vole, znaci kao prepaid, postpaid...software vezuje broj za interni broj SIM kartice...pre tacno 10 dana.
Tako da nesto u ovoj prici ne pije vodu....SIM kartica imaju na lageru koliko volis, sto u prevodu znaci ako ne danas, onda sutra...

sve što si naveo je ono što sam i sam uočio pod 3G ugovorom i apsolutno iste tehnike koristimo radi uštede limitiranog protoka
a ovo poslednje je ono što računam da ću postići, nemam ja ništa protiv 450 dinara za 5Gb ali ZAŠTO SU ME LAGALI UVALJIVANJEM 4G kartice???
OVO TROŠI KO ŠKODA

Poslednja izmena:
Opa, Đurđo, diko moja !
Jedan preko dva......

ja ipak ne bi finansiro p.derska posla...
daj ti mene 3G a pokloni vamiliji taj 4G da koriste kad dodju uBeograd jer dalje nešto slabije vata...

čuj nemaju 3G kartice... samo mi kesu nisu naplatili...
prošli ugovor je bio druga pesma ovo ko da sam u novoj firmi
ko zna ko se dogegao u medjuvremenu po stabilan posao

Ignoriši ih za jorgan !
A, peškir smotaj oko pojasa, neprimetno....
I onda, nonšalantno napusti bakalnicu.

Ko ih jeb'e kad su neposlovni !

a pa neće da može...
ako je država Srbija izgradila 3G infrastrukturu a lupaju poreske obveznike i po ušima a od skora i po guz'ci
ima da mi obezbede ono što su me lupali...

ne treba mi 4G kartica, 5Gb mi odgovara ali da mi zamene na 3G
a u p. materinu

sad ni merač ne daju na internet prezentaciji
čak i korisničke podatke da vidim da li dugujem neki račun
au ko se ovo zaposlio na stabilan posao majke mu ga pokvarene?
al zato potpisuješ da si saglasan da koriste podatke sa lične karte a razgovor inače počinju sa DAJ LIČNU KARTU

nego kao da sad vadim SIM iz modema pa da drkam po mobilnom sms porukom
a ovo na softverskom meraču boli... 200Mb za jedno podne...
aj javljam kako se odvijala stvar
odem u poslovnicu sednem i ne mrdam dok ne izmisle 3G SIM karticu... kome služi 3G infrastruktura ako nemaju 3G kartice?

Poslednja izmena:
ja ipak ne bi finansiro p.derska posla...
daj ti mene 3G a pokloni vamiliji taj 4G da koriste kad dodju uBeograd jer dalje nešto slabije vata...

čuj nemaju 3G kartice... samo mi kesu nisu naplatili...
prošli ugovor je bio druga pesma ovo ko da sam u novoj firmi
ko zna ko se dogegao u medjuvremenu po stabilan posao

Od pre nekoliko meseci, valjda im Vucic rekao da pocnu da zaebavaju korisnike da bi smanjili broj korisnika...
Prvo su poceli da im krediti i novci vaze samo 3 meseca....sto je mozda najkrace od svih mobilnih operatera...jer vip je na 6 meseci, a telenor pojma nemam...
Posle su ukinuli 50% internete...pa je od 350din , najjeftiniji poskupeo na 450din, a ostali operateri se priblizili po ponudi...dok u septembru ne dodje novi operater...

Dakle, smanjice im se broj korisnika, a povecace im se prihod bar u prvom naletu...

Moram da priznam da imaju najsladje mlade devojke neizraubovanog izgleda= klinke (22) koje kratko rade u njihovim poslovnicama, a izuzetnog su izgleda....posle ih vidim u nekom klubu.

- - - - - - - - - -

qos ti je za potroseni protok...qolicina obavljenog saobracaja...

Od pre nekoliko meseci, valjda im Vucic rekao da pocnu da zaebavaju korisnike da bi smanjili broj korisnika...
Prvo su poceli da im krediti i novci vaze samo 3 meseca....sto je mozda najkrace od svih mobilnih operatera...jer vip je na 6 meseci, a telenor pojma nemam...
Posle su ukinuli 50% internete...pa je od 350din , najjeftiniji poskupeo na 450din, a ostali operateri se priblizili po ponudi...dok u septembru ne dodje novi operater...

Dakle, smanjice im se broj korisnika, a povecace im se prihod bar u prvom naletu...

Moram da priznam da imaju najsladje mlade devojke neizraubovanog izgleda= klinke (22) koje kratko rade u njihovim poslovnicama, a izuzetnog su izgleda....posle ih vidim u nekom klubu.

Pa za sad su im pune poslovnice samo eto bar od tih pola što sede su poslati za sendvič da zajebavaju ove na pultovima
najdebilnija moguća pitanja, znam da ne može ali ako može, znate viber je besplatan zašto ste mi naplatili 500 dinara ako je besplatan, a jel možete da mi uključite mobilni da vidim kako izgleda pre nego što potpišem ugovor
Takve psihopatske likove ili šalje konkurencija ili im Vučić dao sendvič da zajebavaju sve od zaposlenih koji kipe u sebi ali ostaju pribrani do ostalihšto čekaju da naprave pišljivi ugovor

Poslednja izmena:

Back