45 godina posle-Variola vera kao potencijalno moćno biološko oružje

lab_man

Iskusan
Poruka
5.590
nije to od variole već od tuberkuloze...poslednji put stanovništvo SFRJ je vakcinisano protivu variole do 01.05.1972.

A dva okrugla ožiljka ispod desnog ramena, na bicepsu? Sad te smaram a mislio sam da sam primio protiv variole. :lol:

gr-6.jpg

Poslednja izmena:
ja nemam te oziljke...pogotovo što se sve vakcine daju u levo rame...:think:
pogotovo zato što mi do 01.05.1972 nismo bili ni rođeni...;)

ima nas koji jesmo bili i koji imamo ta dva oziljka na desnoj, da ne slikam sad i ja :)

- - - - - - - - - -

Мислим да су полследње вакцине дате неколико година касније, до 1980. чини ми се.

koliko ja znam, tad kad je izbila epidemija vakcinisano je kompletno stanovnistvo..sem onih koji su izbegli
i to je to
nije bilo kasnijeg vakcinisanja od variole

kod nas? mislim da kod nas i nije bilo redovnog vakcinisanja sem onih koji su odlazili u rizične zemlje

Mislim da grešiš. Ne mogu da nađem onu staru zelenu knjižicu sa tvrdim koricama Ali nađoh ovo na netu.

Ako ti nesto znaci, ja sam 1974. godiste i u mom kartonu pise DiTePer, Polio, Variola i Morbili.

Код нас. Али опет, нисам сигуран.

koliko ja znam kod nas nije bilo redovnog vakcinisanja protiv variole nikada.

- - - - - - - - - -

Mislim da grešiš. Ne mogu da nađem onu staru zelenu knjižicu sa tvrdim koricama Ali nađoh ovo na netu.

mislim da se taj nešto zeznuo. da je to tako ne bi imali onakvu frku 1972.

- - - - - - - - - -

ima nas koji jesmo bili i koji imamo ta dva oziljka na desnoj, da ne slikam sad i ja :)

- - - - - - - - - -

koliko ja znam, tad kad je izbila epidemija vakcinisano je kompletno stanovnistvo..sem onih koji su izbegli
i to je to
nije bilo kasnijeg vakcinisanja od variole

nije vakcinisano kompletno stanovništvo. vakcinu je primilo manje od 2 milona ljudi

Da li se radilo o namernoj ili nenamernoj infekciji...Pročitajte u tekstu...
Sada se navršava tačno 45 godina od epidemije Variola vera (velike boginje) na području bivše SFRJ (Srbija, Kosovo i Metohija i Crna Gora...)...
Pročitati pažljivo kako političke odluke idu na ruke širenju infekcije...
http://www.newsweek.rs/srbija/71511...a-posast-iz-1972-moze-da-se-vrati.html?page=1

ima sad drazesnijih boljki od adactisane variole verice
ko se josh lozi na ovo?

ups , na politici sam, pa sve je moguce :mrgreen:

- - - - - - - - - -

i to je to
nije bilo kasnijeg vakcinisanja od variole[/Q
UOTE]

Неки смо је добили и по двапут...по Београду су били постављени пунктови и кад наиђеш туда зграбе те и крну ти вакцину...на неком другом пункту се објашњаваш са њима а они гледају ожиљак од прве вакцине,мере га шублером и онда кажу...''ово се није примило,мораш добити још једну''...

И тако,..преживесмо...реакција на ту вакцину је била гадна..температура која те обара у кревет и два три дана не можеш да устанеш.Ђаци нису ишли у школу неколико дана...

Није то било за зезање,гадна болест која се лако преноси а стопа смртности јако велика...

Баш ћу да потражим ожиљак,код мене је на левој руци...

- - - - - - - - - -

i to je to
nije bilo kasnijeg vakcinisanja od variole[/Q
UOTE]

Неки смо је добили и по двапут...по Београду су били постављени пунктови и кад наиђеш туда зграбе те и крну ти вакцину...на неком другом пункту се објашњаваш са њима а они гледају ожиљак од прве вакцине,мере га шублером и онда кажу...''ово се није примило,мораш добити још једну''...

И тако,..преживесмо...реакција на ту вакцину је била гадна..температура која те обара у кревет и два три дана не можеш да устанеш.Ђаци нису ишли у школу неколико дана...

Није то било за зезање,гадна болест која се лако преноси а стопа смртности јако велика...

Баш ћу да потражим ожиљак,код мене је на левој руци...

U roku od deset dana u Beogradu vakcinu na 727 punktova prima njih 1.849.341. Oko 600.000 ljudi je revakcinisano. Revakcinacija je završena 15. aprila.
Većina stanovništva vakcinisana je metodom skarifikacije – koža se prvo očisti alkoholom, a zatim se sterilnom lancetom vakcina nanese na dva mesta međusobno udaljena 5 do 10 cm, na spoljnoj strani nadlaktice, na kojima su napravljena dva uspravna i dva poprečna zareza, dužine oko 1 santimetar. Pištolji za vakcinaciju, po američkoj metodi ‘Jet-Gan’, stigli su tek pred sam kraj vakcinacije.
U toku vakcinacije u Institutu "Torlak" je obustavljena svaka proizvodnja i sve je bilo potčinjeno dijagnostici variole i kontroli vakcine i hiperimunogamaglobulina.
"Vakcinacija je bila masovna", kaže dr Gligić. "Nažalost, posledice vakcinacije su bile veoma teške, bilo je i smrtnih slučajeva i smatra se da je od vakcinacije bila veća šteta nego od same variole", kaže dr Gligić navodeći da kod imunodepresivnih osoba koje nemaju imunitet dolazi do generalizovane vakcinije, što znači da čovek prosto bukne na mestu gde je vakcinisan, a može doći i do encefalita – da virus prodre do centralnog nervnog sistema (sin jedne infektološkinje je posle vakcinacije dobio zapaljenje moždanih opni, upravo od vakcine). Međutim, vakcinisalo se redom. To nije mimoišlo ni trudnice. Srećom, prema rečima dr Gligić, ni kod jedne nije došlo do prodora vakcine na plod.

U roku od deset dana u Beogradu vakcinu na 727 punktova prima njih 1.849.341. Oko 600.000 ljudi je revakcinisano. Revakcinacija je završena 15. aprila.
Većina stanovništva vakcinisana je metodom skarifikacije – koža se prvo očisti alkoholom, a zatim se sterilnom lancetom vakcina nanese na dva mesta međusobno udaljena 5 do 10 cm, na spoljnoj strani nadlaktice, na kojima su napravljena dva uspravna i dva poprečna zareza, dužine oko 1 santimetar. Pištolji za vakcinaciju, po američkoj metodi ‘Jet-Gan’, stigli su tek pred sam kraj vakcinacije.
U toku vakcinacije u Institutu "Torlak" je obustavljena svaka proizvodnja i sve je bilo potčinjeno dijagnostici variole i kontroli vakcine i hiperimunogamaglobulina.
"Vakcinacija je bila masovna", kaže dr Gligić. "Nažalost, posledice vakcinacije su bile veoma teške, bilo je i smrtnih slučajeva i smatra se da je od vakcinacije bila veća šteta nego od same variole", kaže dr Gligić navodeći da kod imunodepresivnih osoba koje nemaju imunitet dolazi do generalizovane vakcinije, što znači da čovek prosto bukne na mestu gde je vakcinisan, a može doći i do encefalita – da virus prodre do centralnog nervnog sistema (sin jedne infektološkinje je posle vakcinacije dobio zapaljenje moždanih opni, upravo od vakcine). Međutim, vakcinisalo se redom. To nije mimoišlo ni trudnice. Srećom, prema rečima dr Gligić, ni kod jedne nije došlo do prodora vakcine na plod.

Posledice vakcine protiv Variole su izuzetno teške, zato ova vakcina i nije bila u sastavu obaveznih vakcina.
Oziljaka od ove vakcine nema, pošto se radi skarifikacijom, potkožno...

Ja sam primio tu vakcinu, krajem 70ih na Novom beogradu, imao sam te oziljke ali ih vise ne vidim iz nekog razloga...
verovatno sam uspeo da nekim holisitickim tehnikama i autoregresivnim terapijama promenim DNK strukturu i izvrsim samoregenraciju organizma na kvantno celijskom i subatomskm nivou.

Pokusali su da me ubiju. zlotvori... pamtim.. nije mi bilo dobro posle svih tih vakcina, .. ne znam koja je najgora.

Danas polako vracam sebe na pravi zivotni kolosek, sa kojeg me je postraumatski sindrom i disasocijativni poremecaj usled vakcinacije skrenuo na vise nivoa...
i osvetnicki razmisljam da nadjem celu piramidu odgovornosti od rotsihilda,rokfelera do doktorki koje su mi tu iglu zaboli u moje nevino decje meso.
pa i njihovih sirih i uzih familija do devetog kolena, a ni moji roditelji koji su taj zlocin protiv humanosti dozvolili nece proci nekaznjeno.

Bojkot vakcinacije!
Drzava treba da mi plati odstetu... ako postoji neko udruzenje .. neka mi jave da stanem u red za naplatu duga.
Takodje i za traume izazvane gledanjem 80ih filma Variola vera.. a i jos nekih filmova.

Back