Sta kaze Biblija o Isusu?
Isus je jednom upitao svoje ucenike:
Mt 16:13 Akad dodje Isus u okoline Ćesarije Filipove, pitaše učenike svoje govoreći: Ko govore ljudi da je Sin čovečiji?
Mt 16:14 A oni rekoše: Jedni govore da si Jovan krstitelj, drugi da si Ilija, a drugi Jeremija, ili koji od proroka.
Mt 16:15 Reče im Isus: A vi šta mislite ko sam ja?
Mt 16:16 A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga.
Iz ovog izvestaja vidimo da je narod bio sklon da veruje da je Isus jedan od uskrslih proroka.
Ilid a je prorok Ilija kojis e vratio sa neba, posto je ziv bio uzet na nebo.
Sve su bili skloni da veruju, samo ne da je on Bozji sin, spasitelj ljudi.
Ali petar i drugi apostoli smatraju ga sinom bozjim.
Jovan 1:49 Odgovori Natanailo i reče Mu: Ravi! Ti si Sin Božiji, Ti si Car Izrailjev.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isus je jednom upitao svoje ucenike:
Mt 16:13 Akad dodje Isus u okoline Ćesarije Filipove, pitaše učenike svoje govoreći: Ko govore ljudi da je Sin čovečiji?
Mt 16:14 A oni rekoše: Jedni govore da si Jovan krstitelj, drugi da si Ilija, a drugi Jeremija, ili koji od proroka.
Mt 16:15 Reče im Isus: A vi šta mislite ko sam ja?
Mt 16:16 A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga.
Iz ovog izvestaja vidimo da je narod bio sklon da veruje da je Isus jedan od uskrslih proroka.
Ilid a je prorok Ilija kojis e vratio sa neba, posto je ziv bio uzet na nebo.
Sve su bili skloni da veruju, samo ne da je on Bozji sin, spasitelj ljudi.
Ali petar i drugi apostoli smatraju ga sinom bozjim.
Jovan 1:49 Odgovori Natanailo i reče Mu: Ravi! Ti si Sin Božiji, Ti si Car Izrailjev.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------