- Poruka
- 5.472
3D razmišljanje je tipičan takmičarski duh, koji ide do kraja 30ih godina (može da nestane i ranije, može čak i da ga nema uopšte, a može i da zaglavi do poznih godina), prosek je kraj 30ih ipak. To je tipičan "ja ću ovo ono" lik, ego radi kao opaljen. To je - samo da je meni dobro, mene to ne dotiče, sve to ok, ali kakve to veze ima samnom i kako to meni pomaže, osoba. To je "ja sam bolji momak i prihvatam takmičenje sa dotičnom osobom oko dotične devojke". I to sve može da potraje. U 40 im godinama se "budi" obično osoba sa mišljenjem koje ga nije mučilo ranije, posebno ako svašta nije ispunio na ličnoj listi, razočarenja, ako je lista duža, pa i ako je je kraća. Tad se razočarenje meša sa novim mišljenjem, i to nije fino, jer ne možeš da se vratiš na staro mišljenje osim da se pretvaraš, nikad više nećeš imati stari takmičarski duh, sa novom spoznajom, možda uz sopstveno laganje. Ako je ispunio sve, porodica, novac, sigurnost, javlja se druga vrsta nesigurnosti "napredna nesigurnost" ali se ipak pali 4D razmišljanje, jer ipak skačeš bez obzira, na složenije razmišljanje. To je "i to je to, šta sad?" Evo mene osiguran, ispunio sam očekivanja roditelja, sebe, šta dalje...?
I to sistem ne daje, sistem kaže, živi dalje pa smrt. Dalje može samo ako kreneš stranputicom, koja je nepovezana sa sistemom i očekivanjem porodice. Stranputica nije obavezno odlazak u ponor, već alternativna učenja. To je 4D razmišljanje.
Šta je 4D razmišljanje? Sve što ti sistem nije dao, i morao si sam da se potrudiš da stekneš novo znanje, i kad to pogledaš, shvatiš da nikako ne možeš da ga uklopiš u 3D razmišljanje, ali daje ti mir, spokojstvo i snagu da nastaviš sa daljim životom, koji je eto "3D", i da nema toga, osetio bi se praznim i neispunjenim.
U 4D razmišljanje upadaš bez obzira, dal si ispunio sve što si hteo ili ne, ali hoćeš.
I to sistem ne daje, sistem kaže, živi dalje pa smrt. Dalje može samo ako kreneš stranputicom, koja je nepovezana sa sistemom i očekivanjem porodice. Stranputica nije obavezno odlazak u ponor, već alternativna učenja. To je 4D razmišljanje.
Šta je 4D razmišljanje? Sve što ti sistem nije dao, i morao si sam da se potrudiš da stekneš novo znanje, i kad to pogledaš, shvatiš da nikako ne možeš da ga uklopiš u 3D razmišljanje, ali daje ti mir, spokojstvo i snagu da nastaviš sa daljim životom, koji je eto "3D", i da nema toga, osetio bi se praznim i neispunjenim.
U 4D razmišljanje upadaš bez obzira, dal si ispunio sve što si hteo ili ne, ali hoćeš.