Desktop

CheesyWheesy

Zainteresovan član
Poruka
214
Desktop mi je mrtav nemam ni jedan shortcut na njemu a i da hocu da stavim ne mogu a i kada "stavim" ne mogu da vidim sve dok ne odem places-desktop i onda tek vidim sta je na njemu.... Neko zna u cemu je problem?

Gnome?
Verovatno ti je ugašen nautilus.

alt+f2 (ili iz konzole) poteraj komandu
Kod:
nautilus
i vidi ima li efekta.

Ako ne proradi, proveri da li je uključeno iscrtavanje desktopa od strane nautilusa. Otvori `gconf-editor` i nađi stavku apps->nautilus->preferences pa čekiraj opciju "show desktop" tamo.

Gnome?
Verovatno ti je ugašen nautilus.

alt+f2 (ili iz konzole) poteraj komandu
Kod:
nautilus
i vidi ima li efekta.

Ako ne proradi, proveri da li je uključeno iscrtavanje desktopa od strane nautilusa. Otvori `gconf-editor` i nađi stavku apps->nautilus->preferences pa čekiraj opciju "show desktop" tamo.

nautilus mi izbaci home folder i to je to ali ovaj drugi deo mi je malo ne jasan mozes da ubacis malo detaljniju navigaciju ?

:)
opet alt+f2 ili konzola pa ukucaj
Kod:
gconf-editor
Otvoriće se jedno malo programče, posle toga će ti biti jasno šta treba da radiš. Samo prati putanju /apps/nautilus/preferences u panelu koji se otvori. (Mnogo liči na stvarčicu za editovanje registry baze kod Windowsa).

:)
opet alt+f2 ili konzola pa ukucaj
Kod:
gconf-editor
Otvoriće se jedno malo programče, posle toga će ti biti jasno šta treba da radiš. Samo prati putanju /apps/nautilus/preferences u panelu koji se otvori. (Mnogo liči na stvarčicu za editovanje registry baze kod Windowsa).

thx uspeo sam

Back