300 ugovorenih brakova sa Ruskinjama

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
Evo,sta je pos'o:Šabačka nevladina organizacija "Seoski prag" spojila je tokom 15 godina postojanja, 300 neudatih Ruskinja sa mladoženjama iz Srbije a iz tih brakova rođeno je oko 200 dece, rekao je u subotu osnivač te organizacije Slobodan Nikolić.dalje na http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&dd=30&nav_id=700253

Ono sto mi se dopalokod ove informacije to je podatak da se rodilo 200 dece,a u Srbiji iz mnogih razloga-a najvise ekonomsih-vlada bela kuga.Kada covek procita ovo http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=31&nav_category=12&nav_id=700403-odmah se snuzdi,manje nas je sve vise i vise i postavlja se pitanje,,Hocemo li uopste postojati u nekom buducem vremenu?",a kad procita posle ovu vest koju sam objavio-prirodnoje da ti dodje drago.Zato trebamo poboljsati nasu ekonomiju,jer od nje sezivi,pa cemo lakse i bolje ziveti,mladi ce se zeniti i udavati i radjace se deca;a deca su u stvari zivot,njegov opstanak i najveca lepota.Sta ima lepse od decijeg smeha????

Sa ekonomske tačke, deca jesu naslednici kapitala i stvorenih vrednosti, jer kapital i imovina nije ništa ako stoji i niko ga u grob odneti neće sve i da hoće. Njegova priroda je da se okreće, umnožava jer prati život koji stalno cirkuliše. Više dece, više posla za sve ...od lekara pedijatra, preko bebi prodavnica opreme, garderobe, vaspitača, nastavnika, profesora, zidara, arhitekata, geometara, automobilske industrije, matičara, babica i svačega još, da ne nabrajam, jasno je šta želim reći itd....svi u nizu rade da opsluže život.
Sa roditeljske tačke, najlepši samosmisao koji čovek i žena mogu ostaviti za sobom je porod i njihova najveća investicija......ne bih dalje (ima da se raspekmezim načisto :lol:)...dovoljne su stotine tekstova koje ispisah za knjigicu

Један исламски теолог је недавно изјавио, економија, то су људи, и потпуно је у праву, ко год ову просту ствари изгуби из вида осуђен је на пропаст.

Tačno, ekonomija su ljudi i to živi ljudi. Samo oni mogu stvarati tako živu i životnu nauku kao što je ekonomija.

- - - - - - - - - -

Podrzavam ideju.
Samo bi trebalo srpske mladozenje prvo testirati na alkoholizam, nasilje i proveriti da li su dobri domacinii...da ne brukaju drzavu.

Eee, pa zato su Ruskinje ...tolerantne :lol:

Један исламски теолог је недавно изјавио, економија, то су људи, и потпуно је у праву, ко год ову просту ствари изгуби из вида осуђен је на пропаст.

Sto je najgore - u pravu je.
Musavi i zatucani kamilari i Indusi ispadose najmudriji "ekonomisti", cak i bez dana skole ( dzihad medrese i zatucavanje ne treba racunati u obrazovanje).

Ekonomija je drustvena nauka sa elementima prirodnih nauka,a izucava razmene dobara i usluga medju ljudima.Ona nije nauka o novcu i njeni aksiomi su vazeci za sve ljude na ovome sveutu i i sve drzave .Ono sto kao ekonomski zakoni vaze u Somaliji,vaze i na Novom Zelandu.

Robert P.Murphy

Sto je najgore - u pravu je.
Musavi i zatucani kamilari i Indusi ispadose najmudriji "ekonomisti", cak i bez dana skole ( dzihad medrese i zatucavanje ne treba racunati u obrazovanje).

Биће да су га нама овде превише умрсили и замрсили, дошли смо дотле да од шуме не видимо дрвеће...
А не бих ја потцењивао никога, што рече колегиница горе, нема ништа без живих људи, чему капитал, труд, рад, залагање, ако немаш то коме да оставиш? Уствари, у друштвима у којима нема порода нема ни залагања ни труда, ти зомбији су свакако свесни да одумиру и једино што могу јесте да гледају како ће да потроше све што могу.
Тако су и настала потрошачка друштва где задуживања достижу астрономске суме, а број живорођене деце се креће око 1,05 по породици.

Podrzavam ideju.
Samo bi trebalo srpske mladozenje prvo testirati na alkoholizam, nasilje i proveriti da li su dobri domacinii...da ne brukaju drzavu.

Sto se tice alkoholizma, vodjenja domacinstva i odnosa prema zenama i djeci tu smo ogromnoj prednosti u odnosu na Ruse. To se jednostavno nemoze porediti. Kada bi Ruskinje znale kakav nesikoristeni potencijal lezi i propada cekajuci starost u samoci, Srbiju bi zapljusnuo jedan veliki zenski cunami sa sjevero-istoka.

Sto se tice alkoholizma, vodjenja domacinstva i odnosa prema zenama i djeci tu smo ogromnoj prednosti u odnosu na Ruse. To se jednostavno nemoze porediti. Kada bi Ruskinje znale kakav nesikoristeni potencijal lezi i propada cekajuci starost u samoci, Srbiju bi zapljusnuo jedan veliki zenski cunami sa sjevero-istoka.

Eee to i ja kažem a ove ovde naše ne znaju to da cene već neće ni da nas pogledaju a u glavi im samo Sex i grad fazoni.Čudni vetrovi duvaju ovom Srbijom,a i u muškarce ušao đavo neki ... neke ruskinje kad su videle moje drugare svi imaju automobil ,stan,posao,nisu mogle da veruju da su svi neoženjeni.
Koliko sam ja do sada mogao da primetim ruskinje su žene veoma privržene porodici, to je za njih smisao života, pa tek onda karijera i lični uspeh koji je kod naših devojaka na prvom mestu.

Eee to i ja kažem a ove ovde naše ne znaju to da cene već neće ni da nas pogledaju a u glavi im samo Sex i grad fazoni.Čudni vetrovi duvaju ovom Srbijom,a i u muškarce ušao đavo neki ... neke ruskinje kad su videle moje drugare svi imaju automobil ,stan,posao,nisu mogle da veruju da su svi neoženjeni.
Koliko sam ja do sada mogao da primetim ruskinje su žene veoma privržene porodici, to je za njih smisao života, pa tek onda karijera i lični uspeh koji je kod naših devojaka na prvom mestu.

Ozenjen sam Ruskinjom i zivim u Rusiji pa sve ovo pricam iz prve ruke. U pravu si da su ruske zene jako privrzene porodici, rano se udaju, rano radjaju djecu, otprilike kao i nase majke prije 30-40 godina. Zene su glavni stub oslonac porodice ali ne zato sto je to neka njihova naroda tradicija ili sto im se to tako svidja nego zato sto muskarce uglavom boli ona stvar za porodicu i zato neko mora preuzeti stvar u svoje ruke. Muskarci se mladi ozene i vrlo brzo tonu u alkoholizam. Brakovi se raspadaju do tridesete. Neki od njih se ponovo zene nekom od onih koje su se vec razvele od jednog takvog ali se nadaju da je ovaj novi bar malo bolji. Neki se i ne zene drugi put nego tonu do dna u alkoholizam i umiru do cetrdesete. Uglavnom jako mnogo zena ostaju same sa djecom iz jednog ili vise propalih brakova. Svjedok sam i velikog iznenadjenja mnogih Ruskinja koje su udate za nase ljude kada bi vidjele koliko kod nas ima neozenjenih ljudi, momaka od 30+ godina koji ne piju, ne puse, imaju kuce, automobile, posao ali ih niko nece. U Rusiji bi glave padale za takvu partiju. Tamo (ovdje) takav sigurno nebi presao 22-23 godine a da ga neka milom ili silom nebi odvela pred oltar. Porediti moderne srpske zene i Ruskinje je nemoguce. To su dva svijeta.

Ozenjen sam Ruskinjom i zivim u Rusiji pa sve ovo pricam iz prve ruke.Porediti moderne srpske zene i Ruskinje je nemoguce. To su dva svijeta.

Tačno tako, dva sveta ... Vratio sam se iz Moskve pre tri nedelje i isto imao prilike da se uverim iz prve ruke ;)
Nase drustvo je bukvalno samlela ideologija liberalnog kapitalizma a u tu utakmicu smo ušli potpuno nespremni.To je ostavilo posledice na porodične odnose i vrednosti što i jeste za temu iz ekonomije.

Tačno, svud u svetu važe isti ekonomski zakoni....a i prirodni.

PS ovde beše reč o pravljenju živog kapitala.....deci? ;):lol:
Ne,naravno!

- - - - - - - - - -

Tačno tako, dva sveta ... Vratio sam se iz Moskve pre tri nedelje i isto imao prilike da se uverim iz prve ruke ;)
Nase drustvo je bukvalno samlela ideologija liberalnog kapitalizma a u tu utakmicu smo ušli potpuno nespremni.To je ostavilo posledice na porodične odnose i vrednosti što i jeste za temu iz ekonomije.
Mi smo kao drustvo za mnogo toga nespremni,a trebali bi biti vrlo,vrlo spremni.

Ne,naravno!

- - - - - - - - - -

Mi smo kao drustvo za mnogo toga nespremni,a trebali bi biti vrlo,vrlo spremni.

Ehh šta bi sve trebalo, ali je činjenično stanje sada takvo kakvo je i za propuštenim prilikama ne vredi plakati.
Ja se više bojim za one prilike koje ćemo tek propustiti.Ne mogu da okrivim samo prost narod i njegov mentalitet to bi bilo licemerno,mada je i taj mentalitet dosta doprineo našem propadanju.Po meni najviše treba okriviti elitu,političku,ekonomsku,kumovsko-tajkunsku,koja je napravila sistem takvim kakav jeste zarad ličnog bogaćenja, a narod ko narod radio bi on i privređivao sasvim dobro u dobrom sistemu.Ove naše elitne ekipe lopova bi za godinu dana rasturili i najjače ekonomije sveta a ne jadnu i ratovima smrvljenu Srbiju.

Jedino što možemo sa našim kapitalom sad, i što smo mogli oduvek, bez obzira na poreklo i etničku pripadnost kapitala, je da decu učimo pravim vrednostima. To iziskuje od oba roditelja veliki trud i praćenje tokom celog života deteta dok ono ne postane čovek. Ugradjivati im od malena ljubav prema radu, čitanju, uliti ih da rasudjuju i misle svojom glavom, da učestviju u donošenju porodičnih odluka, da znaju za nema i ne može, da se brinu o nekom živom biću i da rade barabar sa roditeljima, naravno onoliko koliko je primereno njihovom uzrastu. Kad posle mnogo godina pogledate u tu vašu investiciju, vidite čoveka ili ženu ispred vas sa svojom odlukom, sa svojim stavom, svojim mišljenjem....vidite kako misli, razmatra i kako oseća....i vidite da je dobar deo onoga što ste ga učili u toj odluci, stavu, mišljenju ali na njegov, originalan način. E, to se zove isplativo ulaganje.
Porodica je najmanja ćelija svakog društva. Kao takva, ona je prilagodljiva promenama ali samo ukoliko su i osnivači za to sposobni i onoliko koliko su sposobni. Ona je najmanji i najizdržljiviji deo svakog društva, svake ekonomije. Svaka ekonomija je onoliko zdrava koliko je zdrava svaka njena ćelija.
Ovaj naš narod još ima šanse za oporavak porodice i za ulaganja jer verujem da je samo jezgro porodice očuvano u većini slučajeva bez obzira što političari decenijama već rasturaju (svak na svoj način i za svoj račun) privredu u globalu. Naši stari, kad je bilo gadno, skupljali su se u okviru porodice, pomagali jedni druge, podizali se kad padnu jer samo skupa mogu preživeti....ovaj narod, ma koliko teško bilo, to isto je radio zadnjih decenija.

Jedino što možemo sa našim kapitalom sad, i što smo mogli oduvek, bez obzira na poreklo i etničku pripadnost kapitala, je da decu učimo pravim vrednostima. To iziskuje od oba roditelja veliki trud i praćenje tokom celog života deteta dok ono ne postane čovek. Ugradjivati im od malena ljubav prema radu, čitanju, uliti ih da rasudjuju i misle svojom glavom, da učestviju u donošenju porodičnih odluka, da znaju za nema i ne može, da se brinu o nekom živom biću i da rade barabar sa roditeljima, naravno onoliko koliko je primereno njihovom uzrastu. Kad posle mnogo godina pogledate u tu vašu investiciju, vidite čoveka ili ženu ispred vas sa svojom odlukom, sa svojim stavom, svojim mišljenjem....vidite kako misli, razmatra i kako oseća....i vidite da je dobar deo onoga što ste ga učili u toj odluci, stavu, mišljenju ali na njegov, originalan način. E, to se zove isplativo ulaganje.
Porodica je najmanja ćelija svakog društva. Kao takva, ona je prilagodljiva promenama ali samo ukoliko su i osnivači za to sposobni i onoliko koliko su sposobni. Ona je najmanji i najizdržljiviji deo svakog društva, svake ekonomije. Svaka ekonomija je onoliko zdrava koliko je zdrava svaka njena ćelija.
Ovaj naš narod još ima šanse za oporavak porodice i za ulaganja jer verujem da je samo jezgro porodice očuvano u većini slučajeva bez obzira što političari decenijama već rasturaju (svak na svoj način i za svoj račun) privredu u globalu. Naši stari, kad je bilo gadno, skupljali su se u okviru porodice, pomagali jedni druge, podizali se kad padnu jer samo skupa mogu preživeti....ovaj narod, ma koliko teško bilo, to isto je radio zadnjih decenija.

Sve ste vi to lepo i onako romanticarski opisali i ja se sa vama slažem ali tu decu ne vaspitavaju samo roditelji vaspitava ih i društvo (nažalost ovo izopačeno).
Vaspitava ih ova ista ekipa lopovsko tajkunska, putem medija i sistema društvenih vrednosti koje su oni kreirali, i to sa jednim ciljem.Da se po modelu kojim je razbijana ekonomija razbije i porodica kao poslednji stub odbrane da bi se stvorili budući ljudi veliki individualisti i egoisti,nesložni i razmaženi jer su samo kao takvi poslušni glasači i dobri potoršači i samo kao takvi trebaju ovoj ekipi da vlada i da se bogati.
Danas se model uspeha svodi samo na jedno.Biti dete bogatih roditelja i kao takav naći svoj položaj u društvu od vrtića,preko škole,do radnog mesta.
Životni model jedne mlade devojke se svodi na to dok je mlada na provod (to obezbeđuje novac), a posle kada sazri na sigurnost (i to obezbeđuje novac), novac se nalazi u rukama tajkunskih sinova koji su u mogućnosti to da im ponude dok ostali mladići bez posla piju pivo ispred trafike ili postaju regrutovani u fudbalske huligane.I onda dolazimo do bilansa koji se meri u broju razbijenih glava i u broju silikonski povećanih grudi.
Takvi narodi,pokazala je istorija brzo nestaju i odumiru...

Back