30 - 50 - 15 - 5 .

ja sam u ...

• 30 %

• 50 %

• 15 %

• 5 %

• ne znam niti me se tice .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

ravana

Domaćin
Poruka
4.537
evo jedne moje terije pa ako bi bili tako ljubazni da ju prokomentirate ...

30 % ljudi je stvarno zlo , to su oni pokvareni i dno ljudskoga drustva .

50 % ljudi je povodljivo . u dobrom okruzenju se ponasaju pozitivno , u losem i sami postaju negativni ili slikovitije u drzavama u kojima vlada kriminal i sami su skloni kriminalu dok taj isti tip ljudi u uredenim drustvima vodi miran gradanski zivot postujuci sve zakone . dakle sto bi se reklo - idu niz vodu .

15 % ljud je stvarno dobro . to su oni koji vas zele pomoci , razni istinski humanitarci i slicno . drugim rijecima postenjacine .

5 % ljudi . e tu nastaje problem jer se njih ne moze svrstati niti u jednu od ove tri skupine vec ih po istom kljucu dalje dijeliti . u narodu se ta skupina naziva cudacima . to su osobe same za sebe i u svome svijetu . dakako opet je 30 - 50 - 15 ali sa tim efektom " pomaknutosti " iz onoga sto vecina ljudi smatra stvarnostcu i realnim razmisljenjem . mozemo ih nazvati i sanjarima , pjesnicima , umjetnicima , filozofima
, ludacima kako vam drago i milo da ih imenujete . uglavnom kreativniji dio ljudskog roda .

to je cisto moje videnje i ne morate se slagati ali bilo bi dobro da se sami pokusate naci u tim grupama pa ide anketa .

Kako li izmeri tacno bas ovakve procente? Bacao si novcic?

Evo da ti zainteresujem da razradis "teoriju", tj hipotezu, prouci pojmove shizoidnost (Shizoidni poremećaj ličnosti) i shizotipnost (Shizotipni poremećaj ličnosti) zbog ove tvoje katerogije od 5%.

Evo moje podele:

-70 posto ljudi je moralno, u smislu da drže do nekih opštemoralnih vrednosti, od toga je nekih 10 posto zaista dobro i njih svi iskorišćavaju, ostali imaju moralni kompas ali ga prilagodjavaju realnom stanju stvari i evoluiraju kao ljudska bića, ne dozvoljavaju da drugi gaze preko njih

-20 posto ljudi je bilo donekle dobro ali je spletom okolnosti pokvareno do srži i tako postalo zlo, ali ipak i dalje imaju malo elementarnog dobra u sebi, neke granice ipak ne bi prekoračili

-5 posto ljudi se ne može svrstati ni u jednu od gorenavedenih kategorija

-5 posto ljudi je stvarno zlo, lišeno bilo kakve savesti, to su psihopate, zli diktatori koji uništavaju milione ljudi, genocidni generali, licemerni oligarsi, beskrupulozno poslovni ljudi, advokati, vodje kultova, masovne i serijske ubice itd. Neki su postali takvi, neki su se rodili takvi i kasnije razvili svoje sklonosti, ali mislim da ih nema više od pet posto na svetu, i to zaista jeste u skladu sa svetskom slikom ako uzmemo koliko ljudi je na vrhu ekonomskih i političkih piramida kao i koliko masovnih i serijskih ubica ima

Sad će anketa da te demantuje, povodljvih 0% garant.
Ostalo si loše opisao, trebalo je to malo bolje uobličiti, a ti ni manje ni više nego odmah "dno ljudskog društva". Ccc kakva nameštena anketa. Čisto navođenje!
Odoh da kliknem na ovo da sam pravi humanitarac i poštenjačinja. Više mi se sviđa ovo ostalo, osobenjak, individualac, ali kako nisam ni umetnik, ni pesnik, ni filozof, ostaje mi ovo ludak. I to otpada.

Back