3-4 samoubistva u 24 sata...O čemu se radi?

3-4 samoubistva u 24 sata... O čemu se radi ?

• - Postkoronarna depresija, zbog najrigoroznijih mera proletos (totalno besmislenih btw...)

glasova: 3 30,0%
  • - Sekta, koje sve jače deluju, čak imaju svoje TV (poput Pinka i Happy)

glasova: 2 20,0%
  • - Opšte beznađe, usled toga što smo ekonomski tigar (od papira...)

glasova: 5 50,0%

• Ukupno glasova
    10

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
33.805
Da li je u pitanju:

- Postkoronarna depresija, zbog najrigoroznijih mera proletos (totalno besmislenih btw...)
- Sekta, koje sve jače deluju, čak imaju svoje TV (poput Pinka i Happy)
- Opšte beznađe, usled toga što smo ekonomski tigar (od papira...)

ili...šta već...

Uglavnom..., u 24h su se samo u Beogradu desila 3-4 samoubistva + jedno u Požegi:

1)
Ubistvo i samoubistvo u Beogradu, majka i ćerka nađene mrtve

https://www.krstarica.com/vesti/hro...istvo-u-beogradu-majka-i-cerka-nadjene-mrtve/

2)
Mladić (19) izvršio samoubistvo u Beogradu
https://direktno.rs/vesti/hronika/334211/samoubistvo-beograd-bulevar.html

3)
TUGA Maturant (18) izvršio samoubistvo u porodičnoj kući kod Požege, jeziv prizor zatekla majka
https://www.blic.rs/vesti/hronika/t...rodicnoj-kuci-kod-pozege-jeziv-prizor/tdrjxhj

4)
PACIJENT SKOČIO SA ZGRADE INFEKTIVNE Muškarac (54) teško povređen
https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...infektivne-muskarac-54-tesko-povreden/rlldrtr

...

Hajd' pošto nema mejla da me konačno deaktivira sa ovog malog komada neba... :)
Treća opcija mi zvuči najbolje.
Ljudima nije ostavljeno dovoljno prostora da mimo svog nestanka vide nešto dobro... nije im ostavljeno prostora da se predomisle, uplaše jer strah je dobra stvar, da život nekako pobedi, prevagne, zezne krizu.
Koliko je to njihov poraz, toliko je i naš.
Mi smo ti pored kojih su oni prolazili, vapili, bili negirani u svom postojanju.
Vidi ove mladiće, delije..., vidi ovog jada...
Bog neka im se svima smiluje, u ovom svetu su u jednom trenutku naišli na manje od minimuma za svoj opstanak i za to je neko svakako kriv!

Mnogo je razloga za takve postupke.Nemastina i beskucnistvo najvise,ali samoubistva vrse i bogati.Tako da mislim da je to pojedinacno i svako iz nekog svog razloga.
Koliko vidim, ovde niko nije bio beskućnik i iz okvira nemaštine, čak ni ovi malo stariji, ali najviše me lomi to što neko ko ima 15-20 godina uopšte razmišlja o tome. Ovo su mladi ljudi kojima je trebalo da se izađe u susret, da im se nađe neko jer nisu imali nikoga od poverenja, da imaju dovoljno poverenja u nekoga da bi sasuli svoje muke i čuli par reči koje sigurno dižu iz tog filma gde se uglavnom završava tragično. Zašto su bili toliko sami?
Zašto tim mladim ljudima niko nije pružio ruku?
Gde su ljudi tinejdžeri iz vašeg radijusa koje poznajete? Imate li 5min za njih mesečno da im se obratite kao ljudskim bićima? Znate li šta im se događa?

Gadne stvari se dešavaju, ovo je trenutak za buđenje!

Koliko vidim, ovde niko nije bio beskućnik i iz okvira nemaštine, čak ni ovi malo stariji, ali najviše me lomi to što neko ko ima 15-20 godina uopšte razmišlja o tome. Ovo su mladi ljudi kojima je trebalo da se izađe u susret, da im se nađe neko jer nisu imali nikoga od poverenja, da imaju dovoljno poverenja u nekoga da bi sasuli svoje muke i čuli par reči koje sigurno dižu iz tog filma gde se uglavnom završava tragično. Zašto su bili toliko sami?
Gde su ljudi tinejdžeri iz vašeg radijusa koje poznajete? Imate li 5min za njih mesečno da im se obratite kao ljudskim bićima? Znate li šta im se događa?

Gadne stvari se dešavaju, ovo je trenutak za buđenje!
Nisam mislio sad na ove navedene,ali uopste.Ne mogu da zamislim koliki teret nose i koliko dugo da mogu to sebi da urade.Iz godine u godinu ih je sve vise i to mladih ljudi.neka velika muka ili glupost.Nikada mi to nece biti jasno.Imao sam velikih problema sa macehom i ocem kao tinejdzer,ali sam istrpeo,zavrsio trecu godinu i otisao od kuce.Zaposlio se i nastavio da zivim.Nikada minije palo na pamet nesto slicno.Neznam.

Nisam mislio sad na ove navedene,ali uopste.Ne mogu da zamislim koliki teret nose i koliko dugo da mogu to sebi da urade.Iz godine u godinu ih je sve vise i to mladih ljudi.neka velika muka ili glupost.Nikada mi to nece biti jasno.Imao sam velikih problema sa macehom i ocem kao tinejdzer,ali sam istrpeo,zavrsio trecu godinu i otisao od kuce.Zaposlio se i nastavio da zivim.Nikada minije palo na pamet nesto slicno.Neznam.

To si ti, i svaka čast!
Ja kad sam konačno namerila da više ne postojim, Bog je sam uzeo stvari u svoje ruke, dodesio stvar i više nikada se tako nešto neće desiti dok sam živa...
Kad jednom imaš čast da te iz krečane povadi veličina, nećeš trenirati to isto dalje i napraviti sport od toga.

U svoj ovoj zalosti sto su ljudi oduzeli sebi zivote postavljac teme provukao politiku.
Verovatno zato što ovde politici mesta nema. Imaš svoj mali svet gde je sve u redu i valjaš se u svojoj svili, ne želiš da budeš deo sveta koji nije savršen od samog starta...
Za šta si odgovoran, da li te uznemirava to što neko sa 17, 18, 19 odluči da je kraj njegovom svemu?
Nije pitanje da li na ovoj temi ima politike nego da li imamo srca da ubuduće sprečimo da nam deca odu, možda u nekom trenutku i tvoja, moja, njegova, njena-putem bez povratka!?

To si ti, i svaka čast!
Ja kad sam konačno namerila da više ne postojim, Bog je sam uzeo stvari u svoje ruke, dodesio stvar i više nikada se tako nešto neće desiti dok sam živa...
Kad jednom imaš čast da te iz krečane povadi veličina, nećeš trenirati to isto dalje i napraviti sport od toga.
I to je za postovanje.Biti na ivici,a ipak ostala na pravoj strani.

Sklonost ka samoubistvu dobrim delom se nasledjuje ne mora od roditelja moze i od nekog starijeg pretka ima bezbroj primera, ako se nekom neko od roditelja ubio gotovo je sigurno da ces ti kao njegovo dete imati sklonosti ka tome ,jos od davnina kada se roditelji upoznaju sa buducom zenom,muzem odmah se raspituju za mentalno stanje njegove porodice,naravno i siromastvo konstantna razocaranost u sebe i druge to sve podpaljuju kao kad na vatru sipas bezin,svako ima svoje razloge i to ne moze da se generalizuje,ali jedino mozda zajednicko je kod svih da niko nije to uradio odmah prvi put kad je poceo da oseca u sebi ,nego ko zna koliko je puta odustao bio na ivici ali eto nazalost taj jedan put nije mogao verovatno da istrpi pakao u glavi i to je uradio..

Razlozi samoubistva su individualni, ne možemo tražiti neko univerzalno objašnjenje
могу индуковати разна стања са микроталасима (или преко телефона, репетитора, и вајфај уређаја),
а ви само прихватајте нове ствари без провере...

Zašto su bili toliko sami?

Pitanje je da li su bili planirani i željeni. Da nije, kojim slučajem, uticala okolina na roditelje neprestanim zvocanjem kako im je vreme za decu, kako im prolazi vreme, vozovi itd...
Jesu li roditelji bili spremni za njih, da li su znali i umeli da ih vaspitaju i spreme za život...

Ali, taman posla da neko pokrene to pitanje, jer, zaboga, kako smeš u svetinje dirati...
Problem je utemeljen ko zna u kojoj generaciji, ovo je samo posledica...

за све оне који се чуде шта сам горе написао.. замислите само какво расположење и вољу ћете имати ако нисте спавали нормално 2-3 дана?
а то може да се изазове као 2 и 2 са вајфајом! и тако замислите да вам неко не да спавате месецима???

Nije to nista cudno, bas naprotiv uobicajena situacija jer kod nas godisnje bude 1500 samoubistava to je u proseku 4 dnevno. Jos jedan dokaz koliko vam mediji kroje sliku stvarnosti kako oni zele a da vi to ni ne proveravate niti razmisljate o tome.
Meni ne prestaje da bude čudno, naročito kada se radi o ljudima koji su još na nekom pragu života.
Nije da nemam simpatije za ove starije, ali mi je frapantan broj veoma mladih koji je od početka 2021. godine nestao na ovaj način.

могу индуковати разна стања са микроталасима (или преко телефона, репетитора, и вајфај уређаја),
а ви само прихватајте нове ствари без провере...
Nisam o ovome mnogo razmišljala jer su svi ti mikrotalasi prema mom nekom shvatanju oduvek tu sa nama, a sada smo im samo našli upotrebnu vrednost. Prosto nismo mogli da izmislimo ništa što oduvek nije postojalo, tako nešto je za mene rat sa svakom mojom logikom ali nisam stručna pa ostavljam otvorena vrata...-uvek smo mogli samo da pronalazimo i ubodemo kombinaciju za pogon nečega, ali ne i da stvorimo nešto ni iz čega.
Logičnije je da sadržaji sa kojima se susreću budu delom odgovorni za njihovo ponašanje nego razni zraci, mikrotalasi, komunikacione mreže, itd.
Deprivacija sna jeste ozbiljan problem, ali u mom slučaju to je uvek bilo jer blejim u neki ekran i konzumiram informacije, a ne jer imam WIFI, uključen kompjuter itd.
Nemam pojma, možda samo nisam svesna na tom nivou...

Back