Lepo je,sto je Predsednik Srbije G.T.Nikolic,pozvao Predsednika Ruske Federacije,
da uvelica svojim prisustvom,Dan oslobodjenja Beograda od fasistcke Nemacke,koji
se proslavlja svakog 2O Oktobra. Ali,ono sto nije lepo,to je sledece
redsednik Putin
je rekao: nije u mogucnosti,da dodje u Beograd,na taj dan,ali da ce doci 16 Oktobra,
obzirom da se tada u Milanu odrzava sastanak,sa zapadnim politickim rukovodstvom.
Dakle rekao je,da ce u prolazu,svratiti i u Beograd,na pet-sest sati.
I sve bi po ovom pitanju,bilo sasvim u redu,da poseta pruhvacena kao takva,znaci 16
Oktobra. Ali ono,sto je kod mene izazvalo osecanje stida,inferiornosti, i ponizenja,
to je cinjenica,da mi, odn. nase Rukovodstvo,munjevito odlucuje,da dsatum Proslave,
naprasno "prebaci" sa 2O Oktobra,na 16 Oktobar !!! Samo zbog toga,da bi Predsednik Putin,ipak bio prisutan na proslavi. Prema ovom presedanu,koji ni u
jednoj zemlji na svetu,ne bi mogao da prodje,ispada sledece: Ako nas Predsednik
pozove (hipoteticki) Predsednika Putina,da kod nas u Srbiji zajednicki proslavimo
dolazak Nove 2O15 godine, a on odgovori da ne moze da dodje na docek 31 Decembra,nego recimo,15 Decembra ? Sta bi tada bilo ??? Da li bi proglasili docek
Nove godine, da se odrzi u noci,izmedju 15 i 16 Decembra.Mislim,da bez obzira
koliko je zemlja mala,mora da se zna donja granica,ispod koje ponizenje,ne moze
i nesme da prodje.
da uvelica svojim prisustvom,Dan oslobodjenja Beograda od fasistcke Nemacke,koji
se proslavlja svakog 2O Oktobra. Ali,ono sto nije lepo,to je sledece

je rekao: nije u mogucnosti,da dodje u Beograd,na taj dan,ali da ce doci 16 Oktobra,
obzirom da se tada u Milanu odrzava sastanak,sa zapadnim politickim rukovodstvom.
Dakle rekao je,da ce u prolazu,svratiti i u Beograd,na pet-sest sati.
I sve bi po ovom pitanju,bilo sasvim u redu,da poseta pruhvacena kao takva,znaci 16
Oktobra. Ali ono,sto je kod mene izazvalo osecanje stida,inferiornosti, i ponizenja,
to je cinjenica,da mi, odn. nase Rukovodstvo,munjevito odlucuje,da dsatum Proslave,
naprasno "prebaci" sa 2O Oktobra,na 16 Oktobar !!! Samo zbog toga,da bi Predsednik Putin,ipak bio prisutan na proslavi. Prema ovom presedanu,koji ni u
jednoj zemlji na svetu,ne bi mogao da prodje,ispada sledece: Ako nas Predsednik
pozove (hipoteticki) Predsednika Putina,da kod nas u Srbiji zajednicki proslavimo
dolazak Nove 2O15 godine, a on odgovori da ne moze da dodje na docek 31 Decembra,nego recimo,15 Decembra ? Sta bi tada bilo ??? Da li bi proglasili docek
Nove godine, da se odrzi u noci,izmedju 15 i 16 Decembra.Mislim,da bez obzira
koliko je zemlja mala,mora da se zna donja granica,ispod koje ponizenje,ne moze
i nesme da prodje.