2O OKTOBAR DAN POBEDE ILI, DAN LECENJA KOMPLEKSA INFERIORNOSTI !!!

Lepo je,sto je Predsednik Srbije G.T.Nikolic,pozvao Predsednika Ruske Federacije,
da uvelica svojim prisustvom,Dan oslobodjenja Beograda od fasistcke Nemacke,koji
se proslavlja svakog 2O Oktobra. Ali,ono sto nije lepo,to je sledece:Predsednik Putin
je rekao: nije u mogucnosti,da dodje u Beograd,na taj dan,ali da ce doci 16 Oktobra,
obzirom da se tada u Milanu odrzava sastanak,sa zapadnim politickim rukovodstvom.
Dakle rekao je,da ce u prolazu,svratiti i u Beograd,na pet-sest sati.

I sve bi po ovom pitanju,bilo sasvim u redu,da poseta pruhvacena kao takva,znaci 16
Oktobra. Ali ono,sto je kod mene izazvalo osecanje stida,inferiornosti, i ponizenja,
to je cinjenica,da mi, odn. nase Rukovodstvo,munjevito odlucuje,da dsatum Proslave,
naprasno "prebaci" sa 2O Oktobra,na 16 Oktobar !!! Samo zbog toga,da bi Predsednik Putin,ipak bio prisutan na proslavi. Prema ovom presedanu,koji ni u
jednoj zemlji na svetu,ne bi mogao da prodje,ispada sledece: Ako nas Predsednik
pozove (hipoteticki) Predsednika Putina,da kod nas u Srbiji zajednicki proslavimo
dolazak Nove 2O15 godine, a on odgovori da ne moze da dodje na docek 31 Decembra,nego recimo,15 Decembra ? Sta bi tada bilo ??? Da li bi proglasili docek
Nove godine, da se odrzi u noci,izmedju 15 i 16 Decembra.Mislim,da bez obzira
koliko je zemlja mala,mora da se zna donja granica,ispod koje ponizenje,ne moze
i nesme da prodje.:dash:

Nek je i na 6 sati on je prvi predsednik koji je veliki i u svetskim okvirima koji nam dolazi u posetu.
Kad je neko bio zadnji put? kad je umro Tito,eto kad i da hoce da dodje Obama i njemu bih
prihvatio svaki datum pa nek je i u prolazu pa i nek deluje ponizavajuce kako ti kazes.Ko nama dolazi u
posetu,nebitni likovi,neka boranija koja dodje ovde da nam lupi samar nakrka se jagnjetine i ode.
Ko su nam gosti? Svetska banka,Svetsi monetarni fond,Nevladine organizacije LGB aktivisti...sto dolaze,da uzmu deo svog kolaca od ove sirotinje...kazu nam da smo mali,udare packe i odu...ma svakom tom koji mozeda nam pomogne svaki put kad dodje napravio bi paradu.Oci celog sveta uprte su ovog puta u nas i treba,nece snimiti samo tenkove i vojsku snimice i nas Beograd,lepe ljude,najlepse zene na svetu....

Da li bi proglasili docek
Nove godine, da se odrzi u noci,izmedju 15 i 16 Decembra.
Не би то било неки проблем.
Ми Срби и онако имамо две Нове године- ову по јулијанском, и ову по грегоријанском календару.
Што да не уведемо и још једну?
По потреби државе (одредити право свакој Влади да једном, у току сваке календарске године, може да промени неки датум.
Немо' да си таки задрт, уважавај њину потребу за политичким аналним алпинизмом.
Шалу на страну; ми, Срби, или смо превише поносни, или га немамо уопште. Осећање мере поодавно је дефицитарно у српској политици, од врха, па на доле. Политика и емоције су погубна комбинација, и обавезно воде у погрешне судове. Не кажем да уопште не треба да их буде- оне треба да буду од помоћи кад се доносе одлуке, а не да буду пресудне.
Овако- испада да ће парада бити због Путина, чиме су и њега ставили у неугодну ситуацију, а себе и свој народ поприлично понизили...

.....mi smo mali , sitni , beznačajni ---- i šta tu ima da se priča...kome smetaju te činjenice , nek puca po svojim šavovima , bez nas i nemoj više da nas teraju takve nebesne patriote , da ginemo ko leglo žutih mrava , da se oni osećaju velikim , značajnim , važnim -- svetski moćnima ....dosta bre , za ime boga !

...pa šta ako je parada datumski pomerena...pa komunjare su nas lagale onoliko i istorijski ispirale mozak da smo sluđeni do besvesti....i otkud baš da je 20. dan kad je iz beogradskih atara izašao ili ubijen i poslednji okupatorski vojnik....ko malo prati stvar , crvena armija je nedeljama čistila grad od takozvanih neprijateljskih džepova....a možda ovi reciklirani evropski stiroporci , hoće da naprave medijski otklon od istorijske propagande *********...hoće publicitet sav za sebe...politika je to....

....ostaje jedno sigurno , ruski vojnici ginuli su za oslobođenje srpskih gradova....doduše , mnogo je srpskih civila stradalo od te prijateljske oslobodilačke artiljerije , koja je prvo ravnala sve pred sobom , a posle bez ispaljenog metka pešadija napredovala...ali ta prijateljska oslobodilačka bombardovanja , bila su mesecima i od onih drugih saveznika , amera i jangleza - u kojima su isto tako ginuli srpski civili , pa opet eto , ovi natovci ne isteraše bombama švabe , već rusi.....
....koliko je meni poznato , pozvani su i državni predstavnici i ovih prijatelja bombardera...pa ako dođu dobro došli !...ipak , ne treba smetnuti sa uma , da su rusi oslobodili gro varoši u srbiji i zajurili okupatora.....a oni koji neznaju , a žale za puškaranjem , treba podsetiti da su za rusima u gradove i sela ušli partizani , koji su puškarali danonoćno po lokalnom stanovništvu , nekoliko godina posle odlaska ruske vojske ....u tome su se istakli jovankini ličani i prekodrinaši....zbog ovih oslobodilačkih poratnih prijateljskih vatri , komisija Tadićeva , izbrojala je skoro stotinak masovnih grobnica - pa se uđutala po demokratskoj pobedi crno-crvene reciklirano evropeizovane koalicije...zato sve jedno je koji je datun....

...na nama je da odamo počast onim borcima , vojnicima koji su došli sa crvenom armijom , a bilo je tu i podosta ljudi koji i nisu rusi , te oslobodili kako tako naše gradove - a naročito treba da odamo poštu tim borcima koji su izgubili živote u ratnim dejstvima na našoj teritoriji ....
Slava im !

....no da nas paradni žar ne ponese i vaznese do rusofilskih nebesa , treba da pogledamo koji je žar , sem političko prapagandnog , naveo tolike ruske oligarhe da dođu na tu paradu....kolike će nove poreske olakšice biti za rusku političku mafiju i koje će pare penzioneri i radništvo , ova evidentirana evropska sirotinja , da izkašira putinovcima - naravno u stabilnoj valuti....oću da kažem , nije me žao love koja će da se skljoka za pred defile , defile i po defileu....ako , ginuli smo i mi , nek se zna...žao me love koju će godinama da izbljuvavamo ovim putinovcima , a secam kakvi su , ni jedan im predak ratovao za čast , pravičnost i ljudsko dostojanstvo nije....

...u tom grmu leži zec , meni se tako stvar javlja !

Back