2gb umesto 1.5gb ram memorije

Pa nema net ništa s tim. Brzina prvenstveno ovisi o tvom davatelju usluga (kod nas je to T-Com, Optima, Iskon, B-net, Vip...). S obzirom da su internetske stranice sve zahtjevnije, donekle ovisi i o procesoru i grafičkoj. SSD je zamjena za hard disk. Koliko je hard disk bitan za net, toliko je bitan i SSD.
U redu je to i shvatam te,ali me cudi da se mnogo ljudi zali da SSD nema tu brzinu kojoj su se nadali.Inace i ja mislim da je SSD buducnost po pitanju kompa,ali mislim da mora da se ima i odredjena konfiguracija da bi se to sve uklopilo,a vecina nas ima starije konfiguracije,a hteli bi da s jednim SSD-m poboljsamo i ubrzamo komp.

U redu je to i shvatam te,ali me cudi da se mnogo ljudi zali da SSD nema tu brzinu kojoj su se nadali.Inace i ja mislim da je SSD buducnost po pitanju kompa,ali mislim da mora da se ima i odredjena konfiguracija da bi se to sve uklopilo,a vecina nas ima starije konfiguracije,a hteli bi da s jednim SSD-m poboljsamo i ubrzamo komp.

Pa u budućnosti će SSD vjerojatno potpuno istisnuti HDD, ali ne još. I koliko ja čijem i po onome što sam vidio OK je. Meni sad da se win7 podigne treba oko minute. SSD-u treba oko 15-20 sekundi. Isto tako čim klikneš na ikonu neke mape ili dokument od office-a on je otvoren odmah. Ali ti ne može povećati brzinu skidanja nekog filma sa neta ili tako nešto. E sad drugo je pitanje koliko ti je bitno da se windowsi podignu za 15 sekundi umjesto za 60, da se dokument otvori odmah umjesto za 1 ili 2 sekunde... Ili da instaliraš neku igru pa da se puno brže učita. Mislim da je to još uvijek preskupo i da se ne isplati davati novce za to. Bar za sad.

Pa u budućnosti će SSD vjerojatno potpuno istisnuti HDD, ali ne još. I koliko ja čijem i po onome što sam vidio OK je. Meni sad da se win7 podigne treba oko minute. SSD-u treba oko 15-20 sekundi. Isto tako čim klikneš na ikonu neke mape ili dokument od office-a on je otvoren odmah. Ali ti ne može povećati brzinu skidanja nekog filma sa neta ili tako nešto. E sad drugo je pitanje koliko ti je bitno da se windowsi podignu za 15 sekundi umjesto za 60, da se dokument otvori odmah umjesto za 1 ili 2 sekunde... Ili da instaliraš neku igru pa da se puno brže učita. Mislim da je to još uvijek preskupo i da se ne isplati davati novce za to. Bar za sad.
Pa veruj mi meni nije toliko bitno da se na tren nesto pokrene,nije mi tesko sacekati par sekundi i mislim da su ti SSD za sada naprravljeni za gejmere,sa dobrom konfiguracijom.A i sto kazes preskupi su,a malog gabarita.

Cak i sa ovom mojom konfiguracijom sam primetio da uzasno mnogo treba vremena da se nesto veliko prebaci sa jedne particije na drugu.
Onda sam skapirao da nije problem u procesoru i drugim komponentama vec je problem u hard disku i njegovoj brzini prenosa podataka.
Mnogi ljudi se izjebu i ne gledaju to, sklope neku solidnu masinu ali uzmu disk sa manjim protokom i ujebu sve te dobre stvari sto imaju u racunaru.
Trenutno nemam para za neku novu investiciju, ali kada budem kupovao sledeci racunar obraticu mnogo vise paznje na HDD.

Zasto se onda mnogo ljudi zali da nemaju nista brzi net,kao sa obicnim HDD-om
172636.gif

Zasto se onda mnogo ljudi zali da nemaju nista brzi net,kao sa obicnim HDD-om

Nije nista u pitanju,dal znam ili neznam,ali sam citao na mnogo mesta da se ljudi zale na SSD da uopete nije nista brzi od obicnog HDD.E sad dal je to do njih ili SDD-a,to je nesto drugo.A neznam sta tebi nije jasno.Mozes popiti onda neki jaci lek.

što me teraš da ti ponavljam tvoje napisane rečenice?
čitaš li ti sebe nekada?
a onome ko ti je rekao da ssd disk nije brži od klasičnoga hdd-a tome treba pod hitno pregledati glavu

- - - - - - - - - -

Tolikjo je ssd spor da mu je sata3 standard usko grlo za protok podataka :;)

što me teraš da ti ponavljam tvoje napisane rečenice?
čitaš li ti sebe nekada?
a onome ko ti je rekao da ssd disk nije brži od klasičnoga hdd-a tome treba pod hitno pregledati glavu

- - - - - - - - - -

Tolikjo je ssd spor da mu je sata3 standard usko grlo za protok podataka :;)
Volim da slusam pametnjakovice,a ti ljudi se jednostavno zale i kakv problem ti vidis tu.kad bi slusao samo tebe,slusao bi samo budjave grdnje.

jos ponesto o ssd-u. ako imate neku stariju plocu,pa na nju nekako nakacite ssd,necete moci iskoristiti brzinu ssd-a 100%,cak ce i sporo da radi,barem za danasnje ssd standarde.
tako sam nesto irekao,mora komp imati bolju kofiguraciju,da bi SSD dosao do svog izrazaja.Gledao sam kod jednog drugara gde na p;oci ika kobinovane slotove za DDR2 i DDR3,a ima SSD.kada stavi DDR2 Ram nema nikakvog boljitka,a kad stavi ovaj drugi modul,vidi se napredak u radu kompa.

ne da zavisi o procesoru,nego rastura. sa jednim jezgrom ce ti i mozila i chrome biti slide-show dozivljaj,o hd video necu da pricam.

ХД је данас веома мочан, превазилази у многоме посебне компоненте. Ако си на то мислио.

Само што ствараоци ОС-а не желе да напишу одговарајуће драјвере. Разлог је због продаје графичких карти.

Poslednja izmena:
ХД је данас веома мочан, превазилази у многоме посебне компоненте. Ако си на то мислио.

Само што ствараоци ОС-а не желе да напишу одговарајуће драјвере. Разлог је због продаје графичких карти.

sve se radi samo zbog prodaje

evo klinac igra crysis warhead a pre toga je igrao gta5 i nije normalno koliko je crysis bolja i lepsa igrica a mnogo je manje zahtevna i mnogo manje ( bar 10 puta) mesta zauzima .

internet(browser) ti odvlaci memoriju samo tako i treba ti bar 512 samo da bi surfovao i citao vesti , obicne glupe stranice koje su nafilovane reklamama koje zderu i memoriju i protok.

namerno se ne optimizuje samo da bi kupovao a procesori se vec par godina vrte oko cifre od 3ghz sa dodavanjem broja procesora .

sve se radi samo zbog prodaje

evo klinac igra crysis warhead a pre toga je igrao gta5 i nije normalno koliko je crysis bolja i lepsa igrica a mnogo je manje zahtevna i mnogo manje ( bar 10 puta) mesta zauzima .

internet(browser) ti odvlaci memoriju samo tako i treba ti bar 512 samo da bi surfovao i citao vesti , obicne glupe stranice koje su nafilovane reklamama koje zderu i memoriju i protok.

namerno se ne optimizuje samo da bi kupovao a procesori se vec par godina vrte oko cifre od 3ghz sa dodavanjem broja procesora .

Da,

namerno to rade, internet ždere procesor, samo da bi kupovao jači... :)

Sa time vrše komercijalnu korist, a i rasterečuju servere, tako što prebacju sistem procesiranja baze, na korisnika... :)

Back