29 godina od smrti maršala

Neka vam ispričaju kako je bilo besplatno se školovati, te iako ti tata nije novokomponovani biZmismen i tajkun, a ako si voljan i sposoban, država će te stipendisati i školovaćeš se koliko i dokle hoćeš!

Neka vam ispričaju kako je bilo lečiti se u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi u Jugoslaviji, a o trošku zdravsvenog fonda , a ne kao danas gde ljudi prodaju stanove i sve što imaju, mole i prose da im mi kao društvo udelimo, ukoliko su imali nesreću da im se neki od članova porodice razbole. O sahranama da ne govorim - siromaštvo i nemaština je toliko uzela maha, da ljudi jednostavno nemaju para da sahrane svoje najmilije.

Neka vam ispričaju , kakav je osećaj putovati po celom svetu sa pasošem u kome vam ne trebaju vize i kakav je osećaj poštovanje i dostojanstvo koje dobijate kao ravnopravan građanin bilo kojem čoveku u Evropi i celom svetu, kada vam se drugi narodi obraćaju kao sebi ravnima ....

Ovako:Školovali smo se tako što su nam roditelji slali i radili krvavo da nas iškoluju jer nismo bili djeca prvoboraca ili istaknutih članova SKj.Stipendije i kredite dobijala su njihova djeca i kad smo završili u roku fakultete prihvatali smo poslove u firmama koje njihova dječica nisu htjela.Ali smo zato naučili posao, za razliku od njih, pa i u ovim kriznim vremenima ne bojimo se da mi nećemo moći svoju djecu iškolovati.Njihova djeca su poslije 10 god studiranja radili u raznim JAT-ovima, INGRA-ma, JUGOŠPED-ima i sli.

Na VMA su se lječili odabrani,našim roditeljima su ostajale provincijske bolnice i doktori koje smo morali dobro podmazati.

Putovali jemo, kod rodbine koja je otišla trbuhom za kruhom,po cijelom svijetu.

Mislila sam da odrasli ljudi ne vjeruju u bajke.

:ok::ok::ok:

Vid' titine piJonirke ciji je deda dosh'o sa neke planine u BG :rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha:
I to je za tebe "gradjanski stalez"......:rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:
Svi koji su se dovukli iz raznih vukojehbina u BG i tamo ostali (nisu znali da se vrate:mrgreen:) su za tebe "gradjanski stalez"?? :klap::klap::klap::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:

:lol: Ako misliš da ću odvojiti i minut vremena da tebe i tebi slične prosvećujem , grdno se varaš:lol:

Nastavi da živiš u svom neznanju i patološkoj mržnji prema svakome i svemu što je bilo dobro u ovoj zemlji...:bye::lol:

znaci........vi niste bili na letovanju??:eek:
ihhhh bili, bili i jos uvek idemo :mrgreen:

steta.........moji se ogrebali za dva........:mrgreen:
moji se nisu 'grebali', vec nasledili mnogo vise:D
Mislila sam da odrasli ljudi ne vjeruju u bajke.
i ja sam mislila, ali ocigledno veruju:hahaha:

Posveti neko vreme i prouci sta su komunisti zgazili.
kome ti to prichas? lakse je da se veruje u bajke:hahaha:

Back