Napomena
Ovaj blog je lična priča
Ostavite politiku i ostale nus proizvode ispred
Hvala
Svako ima neki svoj "lucky day"
Rekao bih da ih imam više
Vremenom (vrijemenom, pardon
) sam shvatio da je 24.09. Jedan od mojih, možda jedan od glavnih srećnih datuma.
Počelo je još 2011.
A onda je nastavilo
Razni događaji su taj datum činili posebnim, srećnim i bitnim
Ukrasio ih je jedan drugi događaj
Kao pravi Anglofil, "slučajno" sam naleteo na Sv. Edmunda a pre toga, slučajno mi je na netu iskočila ikona Presvete Bogorodice Volsingemske
"Šta je ovo" upitah se dok sam na netu čekao da držim neke onlajn časove....kada sam shvatio šta je , naručio sam i u sandučetu se za par dana našla Zaštitnica mog doma, ikona kojoj je posvećen Walsingham (Engleski Nazaret), mesto koje ima neobičnu i autentičnu hrišćansku istoriju (može se sve pronaći na internetu) mesto u kome postoji i Pravoslavna crkva, koje bih voleo da posetim ako bude moguće.
I gle čuda
Danas, na 24.09. se slavi upravo ta Ikona
Što kažu stihovi iz Akatista njoj posvećenom
Rejoice Gentle Hearer of all our petitions!

Ovaj blog je lična priča
Ostavite politiku i ostale nus proizvode ispred
Hvala
Svako ima neki svoj "lucky day"
Rekao bih da ih imam više
Vremenom (vrijemenom, pardon
Počelo je još 2011.
A onda je nastavilo
Razni događaji su taj datum činili posebnim, srećnim i bitnim
Ukrasio ih je jedan drugi događaj
Kao pravi Anglofil, "slučajno" sam naleteo na Sv. Edmunda a pre toga, slučajno mi je na netu iskočila ikona Presvete Bogorodice Volsingemske
"Šta je ovo" upitah se dok sam na netu čekao da držim neke onlajn časove....kada sam shvatio šta je , naručio sam i u sandučetu se za par dana našla Zaštitnica mog doma, ikona kojoj je posvećen Walsingham (Engleski Nazaret), mesto koje ima neobičnu i autentičnu hrišćansku istoriju (može se sve pronaći na internetu) mesto u kome postoji i Pravoslavna crkva, koje bih voleo da posetim ako bude moguće.
I gle čuda
Danas, na 24.09. se slavi upravo ta Ikona
Što kažu stihovi iz Akatista njoj posvećenom
Rejoice Gentle Hearer of all our petitions!