2011 Giro d'Italia

kumanovo

Domaćin
Poruka
3.096
Jel prati neko Giro ove godine na koga tipujete .

imagesCAW7OFRF.jpg

naravno da pratim(o)...:D ja sam hteo da otvorim temu za điro...nego...vidim da malo ko ovde prati biciklizam
Srecom poceo je kada ja idem prepodne u skolu...druga nedelja je popodne...a onda kada su brda...mogu da ih gledam po ceo dan...:mrgreen:

Ne bih voleo da Kontador pobedi...ali mu je onaj napad juce bio :eek::eek::eek:
Vidi se odmah da nema ko tu da mu parira...

GENERAL CLASSIFICATION
RIDERS TEAMS TIME DIFF
1 Alberto Contador (ESP) Saxo Bank 33:03:51
2 Kanstantsin Sivtsov (BLR) HTC - Highroad +59 +
3 Christophe Le Mével (FRA) Garmin +1:19 +
4 Vincenzo Nibali (ITA) Liquigas +1:21 +
5 Michele Scarponi (ITA) Lampre +1:28 +
6 David Arroyo (ESP) Movistar +1:37 +
7 Roman Kreuziger (CZE) Astana +1:41 +
8 José Serpa (COL) Androni Giocattoli +1:47 +
9 Dario Cataldo (ITA) Quick-Step +2:21 +
10 Matteo Carrara (ITA) Vacansoleil +2:21 +

nemam svog favorita...jer navijam za Evansa...ali iz prvih 10 bih voleo da pobedi Krojciger ili Nibali...
ovo mi je prvi put da gledam Điro i mogu da kažem da su etape čak i zanimljivije od onih na Turu ili Vuelti...

Poslednja izmena:
Slovenci su dobri biciklisti...ima ih jedno 5-6 na svakom grand turu...
@kumanovo-ako mislis na zaostatak, on je

20 Denis Menchov (RUS) Geox +3:18

Nije los...ali tesko ce to da nadoknadi na brdima i na onom brdskom hronometru...mozda udje u prvih 10 do kraja...:klap:

Zanimljivo je da je kvota na online kladionicama da ce Kontador osvojiti Điro već sada 1.16, dok je na Menčova trenutno 80.00 :mrgreen:

Evo uostalom svih kvota...

GIRO ITALIA 2011 - General Classification
+3
Tko će pobjediti?
Nema nadoknade za ne početnike. Ostali po zahtjevu.
Dobitak
Contador, A
1,16
Nibali, V
8,00
Scarponi, M
18,00
Kreuziger, R
21,00
Anton, I
40,00
Rujano, J
45,00
Arroyo, D
80,00
Garzelli, S
80,00
Menchov, D
80,00
Rodríguez, Joaquim
80,00
Sella, E
80,00
Le Mevel, C
150,0
Serpa, J R
150,0
Gadret, J
200,0
Kiryienka, V
250,0
Pinotti, M
250,0
Pozzovivo, D
250,0
Sastre, C
250,0
Di Luca, D
500,0
Lövkvist, T
500,0
Machado, T
500,0
Weening, P
500,0

http://tv.sb.eurosport.com/biciklizam/storynews_sto2799632.shtml

ja nisam mogao da gledam jucerasnju etapu...
jel moze neko ko jeste da mi kaze da li je Kontador pustio Ruhana ili ne, jer se na onom pregledu vesti na eurosportu ne vidi lepo...a meni se cini da ga je pustio jer je vec imao +12 bonifikaciju i roze majicu??
I da li je to onaj isti Ruhano (ima ih mnogo sa slicnim prezimenima:D) iz Andronia koji je isao sa Kontadorom kada je ovaj uzeo etapu...?Ako jeste svaka mu cast...izgleda da samo on moze da isprati Kontadora...:worth:

Da, radili su zajedno do cilja a onda ga je Kontador pustio da uzme etapu. Ne mogu da se setim imena ekipe za koju vozi Rohano ali rekose da je to ekipa sa najmanjim budzetom na trci. Znam jos da je iz Venecuele.
Danas je bio odlican ali ipak nedovoljno da eventualno konkurise za drugo mesto.
Igor Anton je zablistao i ako ga Zonkolan nije premorio italijani se mogu nadati samo trecem mestu.

Ok...video sam kraj etape pre pocetka ove danasnje...zasluzio je Ruhano, ipak je jedino on mogao da ga isprati...:klap:
Ruhano vozi za Androni Giocattoli
Danasnja je bas bila uzbudljiva...Anton je mnogo dobro vozio...mada mi se cini da je Kontador odmah ustao kada je Anton krenuo da bi izdrzao do kraja sa njim...ali ok...Nibali iako se vracao, mene je malo razocarao, a o Krojcigeru i da ne pricamo...

1 Alberto Contador (ESP) Saxo Bank 54:45:45
2 Vincenzo Nibali (ITA) Liquigas +3:20 +
3 Igor Antón (ESP) Euskaltel +3:21 +
4 Michele Scarponi (ITA) Lampre +4:06 +
5 John Gadret (FRA) AG2R +5:23 +
6 Kanstantsin Sivtsov (BLR) HTC - Highroad +5:37 +
7 Denis Menchov (RUS) Geox +6:06 +
8 Hubert Dupont (FRA) AG2R +6:12 +
9 Roman Kreuziger (CZE) Astana +6:40 +
10 David Arroyo (ESP) Movistar +6:43 +
11 Joaquim Rodríguez (ESP) Katusha +7:29 +
12 José Rujano (VEN) Androni Giocattoli +7:47 +
13 Matteo Carrara (ITA) Vacansoleil +8:09 +
14 Steven Kruijswijk (NED) Rabobank +8:44 +
15 Dario Cataldo (ITA) Quick-Step +8:57 +
16 Christophe Le Mével (FRA) Garmin +9:08 +
17 Mikel Nieve (ESP) Euskaltel +9:08 +
18 Vasil Kiryienka (BLR) Movistar +9:17 +
19 Przemyslaw Niemiec (POL) Lampre +12:56 +
20 Johann Tschopp (SUI) BMC Racing +13:17 +

Sada preostaje samo borba za podijum...ali kako su danas vozili Nieve i Njemec...a samo su radnici u svojim ekipama:worth::worth:

Tako je i Kontador vozio u Astani za Vinokurova kao radnik pa kad su ga isterali sa tura on ga osvojio. Bilo je to 2007 ako se ne varam.
Kad smo vec kod Vinokurova jel jos uvek vozi ili se penzionisao zna li neko? On bi se garant onako mator bolje pokazao od Krojcigera (ja na srpskom:)).
I ja mislim da bi Kontador stigao Antona al' nece se zamara :D cuva se za Francusku.

Ok...video sam kraj etape pre pocetka ove danasnje...zasluzio je Ruhano, ipak je jedino on mogao da ga isprati...:klap:
Ruhano vozi za Androni Giocattoli
Danasnja je bas bila uzbudljiva...Anton je mnogo dobro vozio...mada mi se cini da je Kontador odmah ustao kada je Anton krenuo da bi izdrzao do kraja sa njim...ali ok...Nibali iako se vracao, mene je malo razocarao, a o Krojcigeru i da ne pricamo...

1 Alberto Contador (ESP) Saxo Bank 54:45:45
2 Vincenzo Nibali (ITA) Liquigas +3:20 +
3 Igor Antón (ESP) Euskaltel +3:21 +
4 Michele Scarponi (ITA) Lampre +4:06 +
5 John Gadret (FRA) AG2R +5:23 +
6 Kanstantsin Sivtsov (BLR) HTC - Highroad +5:37 +
7 Denis Menchov (RUS) Geox +6:06 +
8 Hubert Dupont (FRA) AG2R +6:12 +
9 Roman Kreuziger (CZE) Astana +6:40 +
10 David Arroyo (ESP) Movistar +6:43 +
11 Joaquim Rodríguez (ESP) Katusha +7:29 +
12 José Rujano (VEN) Androni Giocattoli +7:47 +
13 Matteo Carrara (ITA) Vacansoleil +8:09 +
14 Steven Kruijswijk (NED) Rabobank +8:44 +
15 Dario Cataldo (ITA) Quick-Step +8:57 +
16 Christophe Le Mével (FRA) Garmin +9:08 +
17 Mikel Nieve (ESP) Euskaltel +9:08 +
18 Vasil Kiryienka (BLR) Movistar +9:17 +
19 Przemyslaw Niemiec (POL) Lampre +12:56 +
20 Johann Tschopp (SUI) BMC Racing +13:17 +

Sada preostaje samo borba za podijum...ali kako su danas vozili Nieve i Njemec...a samo su radnici u svojim ekipama:worth::worth:

Ko je pobedio danas nisam mogao da ispratim do kraja mislim da je Igor Anton bio u begu a Kontador i Nibali na drugom i trecem mestu .

Vinokurov ce ja mislim voziti Tur, za Astanu naravno...ali ce Krojciger:D uvek biti prvi izbor u Astani jer je mlad...
Rnjakovic (Mikos) je nas najtrofejniji biciklista...sada se ne bavi profesionalno, a bilo je skoro u Blicu da su mu ukrali bicikl u policijskoj stanici (gde inace radi) vredan 3000 evra :sad2:

I meni je bas zao sto nema makar jednog Srbina nekom jacem timu...

http://uk.eurosport.yahoo.com/cycling/livematch/429408.html
Na danasnjoj etapi 4 brdska cilja 1. i 1 2. kategorije...bice danas rampi:dash::dash:
A ko je sve u begu...
The leading group - which includes Sastre, Di Luca, Garzelli, Nieve, Sella, Weening, Popovych, Deignan and Hoogerland - now have 8:25 on the peloton.
Strasan beg...bice zanimljivo da li ce se odrzati...

Sedam ipo sati je trajala najteza etapa na ovogodisnjem Điru...i bila je fenomenalna...meni je samo malo dosadno jer je Kontador postao kao npr. Armstrong
Imao sam neki osecaj da ce Nieve stici Garcelija...videlo se po izrazu lica da je umorniji...Komentari??

Sedam ipo sati i u fotelji je mnogo! Drumski biciklizam je definitivno najneisplatljiviji sport kad je u pitanju ulozeni trud - nagrada.
Etapa je bila uzbudljiva ali nije donela neke radikalne promene. Kontador je dokazao da je najsuperiorniji a Ruhano najvece iznenadjenje na ovoj trci.
Italijani i Spanci ce se boriti za podijum.
Ako se Krojciger ne pokaze na hronometru nisam bas siguran da ce biti prvi vozac na turu. Vinokurov je ipak legenda i autoritet u Astani.
Jel neko prati Kaliforniju? Tamo vozi Slek a nije prvi (cuo sam ime al sam zaboravio) pa se bas pitam nece li i Tour d'France biti dosadan kao Djiro sto se tice generalnog plasmana.
Koliko ja pratim biciklizam jedino se Slek moze suprotstaviti Kontadoru, mada ko zna moz se pojave neki novi klinci....

I ja jedva cekam Tour...Giro je malo monoton sto se tice generalnog plasmana, ali su meni sve etape ukupno mozda cak i uzbudljivije od proslogodisnjeg Tour-a...
Nisam pratio Kaliforniju redovno, ali znam da je tu pobedio Kris Horner iz RadioŠek-a...Šlek je bio drugi valjda...Ma meni se čini da mu ni Šlek ne može ništa...
@TONOLAN-definitivno si u pravu za isplativost biciklizma...
@IONE-mislim da su ovi komentatori na eurosportu rekli da Žilber neće voziti Tour :(

Sta reci za jucerasnji hronometar...komentatori sve vreme pricaju kako Kontador deluje umorno, kako je izgubio ritam...i...na kraju Kontador napravi pola minuta u odnosu na Nibalija....
Jedino ce biti (valjda) zanimljive ove etape sa begovima jer nema (i nece) ko da hvata...nema sprintera...:neutral:

Back