20 najboljih filmova u 2015 godini (do sada)

• Začetnik teme Začetnik teme N3M0N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A.V Club je izdvojio 20 najboljih filmova u 2015 godini, iako pravi spektakl tek dolazi: http://www.avclub.com/article/20-best-films-2015-229810

Ko je gled'o išta od navedenih filmova nek iznese svoje mišljenje o filmu i ovoj listi...

grimizni vrh je nist spec...
prvapolovina filma je super al druga polovina nije...ko da dr sat filma nije mogao da isprati kvalitet prvog..
i previse je krvi za moj ukus i ostatak mi je nekako glup..uostalom imas moj kom za ovaj fil na gledali obrazlozili..

Mad Max i Duke of Burgundy su sjajni, svaki u svom, da kažem, žanru.
E sad, ja nisam gledala ranije delove Mad Maxa, tako da me ovaj poprilično oduševio, ali oni koji su voleli raniju priču o Pobješnjelom koja je zaista priča o Pobiješnjelom vrvt mrze Fury Road.
The duke of Burgundy je fenomenalan. Estetika, tematika, omaž..sve.
Carol nisam gledala, kažu da je dobar... mada teško da će koji uspeti da zaseni Vojvodu

^What she said.

Ali za Maxa nisi u pravu; ja volem i starog i ovog najnovijeg, sve osim Thunderdome-a. Verujem i da većina tako razmišlja.

Duke of Burgundy je iz 2014, mada nebitno, onda je te godine bio najbolji; doduše, ovde ga ni na koji način ni nismo mogli gledati pre 2015, tako da povlačim primedbu.

Gledajući kroz ovu svoju listu, ispada da sam iz 2015. još jedino It Follows gledao.

Svejedno je vreme sada uzbudljivije na televiziji nego na filmu. Ne dozvolite da kada vas deca pitaju šta ste radili sredinom 10-ih kažete da ste bili u bioskopu, umesto da ste sedeli kući i gledali HBO.

Da, a i nekako je lakše plasirati ideju u vidu serije, nego kao film. Ti recimo snimiš pilot neke serije, pa gledaš kako će da prođe. Ako raja prihvati, dobijaš celu sezonu, a ako ne, jbg (guraš kontejnere :mrgreen:).
Sa druge strane, kad snimaš film, tu nema kalkulacija, već to ti je, što ti je.

Mada, kod serija je problem jer često te TV mreže zbog gledanosti ne dozvole autorima da razviju ideju do kraja ili ih nateraju da jednu ideju beskonačno eksploatišu (Radoš Bajić sindrom).
Recimo, HBO je zbog nešto slabijeg rejtinga bukvalno primorao autore "Carstva poroka" da zbrzaju kraj serije i rezultat svega toga je prilično skromna poslednja sezona od svega šest epizoda.

Da, a i nekako je lakše plasirati ideju u vidu serije, nego kao film. Ti recimo snimiš pilot neke serije, pa gledaš kako će da prođe. Ako raja prihvati, dobijaš celu sezonu, a ako ne, jbg (guraš kontejnere :mrgreen:).

Mada, kod serija je problem jer često te TV mreže zbog gledanosti ne dozvole autorima da razviju ideju do kraja ili ih nateraju da jednu ideju beskonačno eksploatišu (Radoš Bajić sindrom).
Recimo, HBO je zbog nešto slabijeg rejtinga bukvalno primorao autore "Carstva poroka" da zbrzaju kraj serije i rezultat svega toga je prilično skromna poslednja sezona od svega šest epizoda.

Radoš Bajić. Auteur. :lol:

Meni sto se povraca od holivuda mogu rece da je ovo jedno od boljih filmova

maxresdefault.jpg

Ako dikaprio ne dobije sad oskara nece nikada!

Inace film u HD se moze naci na svim pirat sajtovima tkd spada u ostvarenje iz 2015

Iskren da budem, nisam ni pogledao poslednju sezonu. Znam da su bili najavili 8 epizoda a ne 6, onda je to jos vece razocarenje. A i malo me razocarao kraj 4. sezone, ustvari cela ta fabula sa doktorom Narcisom, Darmodi i Rozeti su mi bili mnogo bolji i harizmaticniji negativci, za njih sam navijao :mrgreen:

Idu danas serije bolje nego ikada jer danas uz pomoć interneta mogu gledati najnoviju epizodu svoje serije bilo kada i bilo gdje. Nekoć je to bilo teže, mor'o si čekati da prođe određen period da bi se ta serija pojavila kod nas pa onda malih milion stvarčica koje jednostavno učine seriju nepoželjnom...

Back