20 godina od 8. sednice

Derer:
Naravno..narod je samo kriv shto su ga Ujke proterale.:)
Da je tu bio neko drugi Tudjman bi bio ljubichca bela i pruzio ruku pomirenja Krajishkim Srbima i ne bi njegove Ustashe ubijale Srbe po vetjim hrvatskim gradovima.:)
Prichaj ti tu bajku nekome drugome...nismo mi proshli kako smo proshli samo zbog Miloshevica...neke stvari bi se isto odvijale i da je Majka Tereza bila kod nas jer nije samo od nas zavisilo.
Milosheviceva krivica je u tome shto se on borio za neku novu Jugoslaviju sa njim kao novim Titom dok su se drugi borili za svoje nacionalne drzave i shto nije imao nikada muda da ide do kraja-kao recimo 95.kada bi u takvoj situaciji bilo koja zemlja sveta krenula vojno da se obrachuna sa drzavom koja proteruje pola miliona tvojih sunarodnika.
Pa nije dosao zli Tudjman odjednom i rekao "ajde Srbi mars napolje"(ne kazem ja on to nije zeleo) nego je neko tj. Sloba i Seselj najvise podbadao krajiske Srbe da se kurce da obaraju balvane ,da prave svoje paradrzave ,ubedjivao ih je da ce svi oni biti deo Srbije ,da bace sahovnicu i okace kokardu i slicno ,a onda kada je Rvatima dokurcilo da imaju na svojoj teritoriji pobunjenicku paradrzavu i krenuli u eliminaciju iste Sloba koji se slozio sa tom akcijom i nije ni prstom mrdnuo za ljude koje je 5 godina ranije gurao u rat tako da kako god okrenes narod je kriv sto je verovao budalama i prevarantima ..

Derer:
Da,da,da...zachi da se nisu pobunili ne bi bili proterani?
Prichaj mi prichu...
Valjda je po toj logici narod i u periodu od 41.-45. bio nekako "kriv"shto su se Ustashe namerachile na njih.
pa ne bi mogli da budu proterani tek tako kao sto ni Sloba nije mogao da protera siptare sa Kosova (iako je i on imao zelju )sve dok ovi nisu napravili sranje i pobunili se samo sto mu se posle obilo o glavu jer se nakupilo sranja koja je napravio u proteklih 10 godina.

svetolik trpkovic:
pa ne bi mogli da budu proterani tek tako kao sto ni Sloba nije mogao da protera siptare sa Kosova (iako je i on imao zelju )sve dok ovi nisu napravili sranje i pobunili se samo sto mu se posle obilo o glavu jer se nakupilo sranja koja je napravio u proteklih 10 godina.
Naravno,naravno...znachi Miloshevica su kaznili za Kosovo samo zato shto mu se kako kazesh "nakupilo sranja" a Tudjmana nagradili Olujom jer je bio vispren dekica?
Nema to veze sa tim nego jednostavno interes zapada i pre svega Amerike je bio da se reshi na nachin na koje je resheno.Da im je u interesu bilo suprotno i Shesheljeve granice bile bi realnost pa bio ovde Sloba,Sveti Sava ili Shecerovski na vlasti.

Че Гевара:
A šta je Milošević mogao drugo da kaže onom zastrašenom i uplakanom narodu dole na Kosovu osim te rečenice za koju ga jednako optužuju ''Niko ne sme da vas bije''.Ovom rečenicom razume ga i malo dete i seljak i radnik,prosto rečeno-svi.Zar je Sloba kriv i za Albanske demonstracije '81?
Za te nije, ali je trebao da zadrži relativno lojalno rukovodstvo Albanaca 1989. Svi potonji bili su po nas mnogo gori.

Derer:
Naravno,naravno...znachi Miloshevica su kaznili za Kosovo samo zato shto mu se kako kazesh "nakupilo sranja" a Tudjmana nagradili Olujom jer je bio vispren dekica?
Nema to veze sa tim nego jednostavno interes zapada i pre svega Amerike je bio da se reshi na nachin na koje je resheno.Da im je u interesu bilo suprotno i Shesheljeve granice bile bi realnost pa bio ovde Sloba,Sveti Sava ili Shecerovski na vlasti.

Дефинитивно си у праву.

nesha taxista:
Prošlo je tačno 20 godina od čuvene 8. sednice Saveza komunista Srbije, na kojoj je Milošević eliminisao svoje političke protivnike i faktički preuzeo vlast u Srbiji. Kako ste tad gledali na to (ako ste imali dovoljno godina), a kako sad?

190946512046f804d897192686555388_extreme.jpg

Tekst o tome imate ovde.

Pa sta... jedan komunista smeni drugoga komunistu... Ej koga je briga osim vas komunista koji ste zastupali jednu od strana u sukobu...

Ja nisam bio komunista, politika me tad nije ni preterano zanimala. Studenti su se u to doba uglavnom bavili drugim stvarima.
Ipak, pomenuti događaj je imao nesumnjive posledice po sudbinu zemlje. Uostalom, da je beznačajan ne bi posebna TV emisija bila posvećena tome.

nesha taxista:
Ja nisam bio komunista, politika me tad nije ni preterano zanimala. Studenti su se u to doba uglavnom bavili drugim stvarima.
Ipak, pomenuti događaj je imao nesumnjive posledice po sudbinu zemlje. Uostalom, da je beznačajan ne bi posebna TV emisija bila posvećena tome.

Па да !
Има пуно специјалних(посебних) емисија ...
Само што их праве по истом - сличном сценарију ...

Naravno, kad su specijalne. U ovoj si recimo mogao čuti da Stambolić polovinom osamdesetih nije izabran za saveznog premijera, jer je za druge republike bio neprihvatljiv.

Negde sam pročitao sledeću misao: ''Srbija je uz pomoć 8. sednice, 7. sile i 6. ličke postala 9. rupa na svirali.''

Back