2 године стајала здравствена књижица код њих у фиоци

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Живимо на селу и добили упут код доктора за Београд. Није нам близу Бг, трошкови пута, малтретирање а још жена и ја узели слободан дан изгубили дневнице ч.новац. Да кући она чува млађе,а ја са старијим да путујем. Дошли тамо кад књижица неважећа. Опа. Вратите се кући. Мени у глави како могуће кад запослен.. океј..Дођем кући назовем уред кажу г-дине ево књижице од вашег сина код нас у фиоци изгледа да стоји 2 године што толико чекате!..Каже мени још и..ви сте поднели захтев за замену здравствене књижице!!! Нисам ни ја ни жена одбрусим. Питам онако љут ако су већ издали нову зашто ме нико није обавестио, већ сам једва узео слободан дан са посла и жена такође..
Одем тамо по књижицу изрибам, објасним.. она само ћути и слеже раменима.Ок..није шалтеруша крива већ нечији пропуст.
Ништа опет узмемо слободне дане и тако..

Живимо на селу и добили упут код доктора за Београд. Није нам близу Бг, трошкови пута, малтретирање а још жена и ја узели слободан дан изгубили дневнице ч.новац. Да кући она чува млађе,а ја са старијим да путујем. Дошли тамо кад књижица неважећа. Опа. Вратите се кући. Мени у глави како могуће кад запослен.. океј..Дођем кући назовем уред кажу г-дине ево књижице од вашег сина код нас у фиоци изгледа да стоји 2 године што толико чекате!..Каже мени још и..ви сте поднели захтев за замену здравствене књижице!!! Нисам ни ја ни жена одбрусим. Питам онако љут ако су већ издали нову зашто ме нико није обавестио, већ сам једва узео слободан дан са посла и жена такође..
Одем тамо по књижицу изрибам, објасним.. она само ћути и слеже раменима.Ок..није шалтеруша крива већ нечији пропуст.
Kliko znam po zakonu dete moraju da pogledaju. Ja sa klincem i malom kada idem ni ne nosim, ime, prezime ako je u sistemu ( cela Srbija je povezana ) nema problema....

Није само у питању преглед већ и замена медицинског помагала код приватника које је скупоцено, ту је и папирологија.. Кад дају помагало како да се правдају држави и наплате.Разумеш?Мора бити књижица валидна да би се ваљда све завело и рефундирало.
Но, интересантно је да су на упуту (које је оверено), били подаци са нове књижице. :)

Није само у питању преглед већ и замена медицинског помагала код приватника које је скупоцено, ту је и папирологија.. Кад дају помагало како да се правдају држави и наплате.Разумеш?Мора бити књижица валидна да би се ваљда све завело и рефундирало.
Но, интересантно је да су на упуту (које је оверено), били подаци са нове књижице. :)
Pa to ti i kazem. Kada dobijes recept apotekarka moze da vidi posle par min sve podatke. Sveje umrezeno, jedino nema slike koliko znam. Mene pitaju za datum rodjenja i to je to. Ubedjen sam da i privatnik koji je u toj bransi ima pristup.

Ако ти је утеха, мени се у Русији десио пех са здрављем и после операције, доделили су ми инвалидску групу. Од момента дијагностификовања болести, операције па до добијање прва инвалидсе накнаде, прошло је пет месеци. У марту ће бити две године као сам се мејлом први пут обратио нашим службама у Србији и добио сам следеће одговоре:

Одговор од 25.06.2020:
п1.PNG

Одговор од 10.12.2021:
п2.PNG

Мислим да је сваки коментар бесмислен!

Pa to ti i kazem. Kada dobijes recept apotekarka moze da vidi posle par min sve podatke. Sveje umrezeno, jedino nema slike koliko znam. Mene pitaju za datum rodjenja i to je to. Ubedjen sam da i privatnik koji je u toj bransi ima pristup.
Moze, samo mora da se ispostuje procedura identifikacije, da li je to lice bas ono koje pise u mrezi, jer bi mogli sami da izmisljaju pacijente ili da lice vise nije u fondu....
Zamisli da je privatno osiguranje, kao sto ima takvih, pa da ti na svaki zahtev odgovara neka madjarska medicinska grupa umesto osiguranja koje placas i to samo mailom...nema telefona nema adrese?

Kod naseg drzavnog zdravstvenog fonda je zaposljeno mnogo gamadi koja opstruira svaku potrebu korisnika, ali do izvesne granice koja ne bi iritirala medije....pa nekako i funkcionise...privatni zdravstveni fondovi svakog dana sve vise gase svoje usluge za iste pare....a medicinske ustanove koje naplacuju iz drzavnih fondova usluge bukvalno maltretiraju korisnike i uvode strucne komisije koje svesno prvociraju bolesnike. A cak ni batine tu ne pomazu jer ti koji to rade i nemaju pojma sta rade, jer su tu postavljeni bez mozga...

Нисте ни ти ни жена, него фирма за коју радите.

Подношење захтева и уручивање КЗО - НОВО

Издавање здравствених картица, односно замена постојећих здравствених књижица, обавља се у надлежној филијали/испостави Републичког фонда за здравствено осигурање. Процедура за издавање картице слична је као и за издавање здравствене књижице.

Осигураник, на основу личне карте, у матичној филијали/испостави добија образац КЗО-П1, потписује га (чиме потврђује исправност и тачност података), након чега матична филијала/испостава шаље захтев за израду нове КЗО. Уколико осигураник поседује здравствену књижицу, иста ће му важити док му се не уручи нова КЗО. Уколико осигураник не поседује здравствену књижицу, односно нову КЗО, а има право на оверену исправу здравственог осигурања, издаје му се Потврда која важи све до уручивања нове КЗО, а најдаље месец дана од дана подношења захтева за КЗО. Уколико се ради о појединачном захтеву за издавање нове КЗО, осигураник не подноси посебан захтев.

Уколико послодавац, односно обвезник уплате доприноса, хоће да изврши замену здравствених књижица за своје запослене раднике и чланове њихових породица, захтев се подноси од стране послодавца или овлашћеног лица послодавца, који преузима израђене КЗО. Образац захтева који попуњавају овлашћена лица послодавца можете преузети ОВДЕ.

Физичка и правна лица која подносе захтев за издавање здравствене картице дужна су да уплате средства у висини од:

• 400,00 динара по картици, када здравствену картицу преузимају у просторијама надлежне испоставе, односно филијале Републичког фонда за здравствено осигурање.
  • 490,00 динара по картици, уколико се изјасне да им се здравствена картица испоручи поштанском доставом на кућну адресу
Могућност уплате и доставе здравствене картице на кућну адресу односи се искључиво на ФИЗИЧКА ЛИЦА. Наведени износи утврђени су Одлуком о висини трошкова за издавање здравствене картице („Сл.гласник РС“ бр.86) од 6. децембра 2019.

Правна лица, уз доказ о уплати достављају и списак запослених и чланова породице за које је извршена уплата за издавање картице здравственог осигурања.

Back