1984

Pogledaj onda altered carbon, bš[ su ga odradili pošteno.

Deluje interesantno i otvara vrata za diskusiju o toliko modernih ostvarenja. Ko voli video igre neka se upozna sa SOMA, gameplay dugo traje, ali može da se gleda i kao film, ako je bez komentara, stvarno vredi pogledati. Zatim Vojnik iz 1998. gde glavnu ulogu igra Kurt Rasel i naravno, anime Ghost in the Shell.

Deluje interesantno i otvara vrata za diskusiju o toliko modernih ostvarenja. Ko voli video igre neka se upozna sa SOMA, gameplay dugo traje, ali može da se gleda i kao film, ako je bez komentara, stvarno vredi pogledati. Zatim Vojnik iz 1998. gde glavnu ulogu igra Kurt Rasel i naravno, anime Ghost in the Shell.
Prva sezona je odlična, druga solidna ali ne može da priđe prvoj. Inače, rađeno je po knjizi. Visok bodycount, sex scene deliriously overwrought, suma sumarum welcome return to cyberpunk's badass roots ili po našem sve što poštenom čoveku treba. Seks i nasilje. :mrgreen:

Pa UK spada u Okeaniju, odnosno u Orvelovoj knjizi bi trebala biti pod patronatstvom SAD-a.
Pogledajte prilog 1444322
Hteo sam da istaknem koliko je Orvel bio u pravu, jer je UK izašlo iz EU 70 godina nakon njegove smrti. Mada, Orvel je aktivno učestvovao u dešavanjima njegovog vremena i bio upoznat sa mnogim bitnim ljudima, tako da je poznavao situaciju.
Posle 2. svetskog rata SAD i SSSR se između ostalog bore i za Evropu. UK je uvek vodilo takvu politiku da bude zaštićeno morem i da nema dovoljno snage u kopnenom delu Evrope koji bi ga ugrozio, ali nakon razaranja UK ne može više da vodi takvu politiku i priklanja se SAD-u. Sa druge strane, kopneni deo Evrope nema tako jaku prirodnu odbranu i mora daleko više da kalkuliše. Glavni cilj je zaštita od SSSR-a, pa čak i po cenu priklanjanja komunističkoj imperiji koja je s razlogom inspirisala "1984".
Hoću da kažem, Orvel je itekako poznavao stanje stvari i mogao da predvidi u kom će se pravcu svet kretati.

Hteo sam da istaknem koliko je Orvel bio u pravu, jer je UK izašlo iz EU 70 godina nakon njegove smrti. Mada, Orvel je aktivno učestvovao u dešavanjima njegovog vremena i bio upoznat sa mnogim bitnim ljudima, tako da je poznavao situaciju.
Posle 2. svetskog rata SAD i SSSR se između ostalog bore i za Evropu. UK je uvek vodilo takvu politiku da bude zaštićeno morem i da nema dovoljno snage u kopnenom delu Evrope koji bi ga ugrozio, ali nakon razaranja UK ne može više da vodi takvu politiku i priklanja se SAD-u. Sa druge strane, kopneni deo Evrope nema tako jaku prirodnu odbranu i mora daleko više da kalkuliše. Glavni cilj je zaštita od SSSR-a, pa čak i po cenu priklanjanja komunističkoj imperiji koja je s razlogom inspirisala "1984".
Hoću da kažem, Orvel je itekako poznavao stanje stvari i mogao da predvidi u kom će se pravcu svet kretati.
Nisam čitao Orvela uopšte a trebalo bi, tako da ne mogu detaljnije da komentarišem delo ,,1984'' ni Orvelovo stvaralaštvo generalno.

Mene nisu impresionirale ni 1984. niti zivotinjska farma. Dobre su, ali nisu ostavile utisak.

Ono sto mi je od Orvela ostalo upecatljivo je autobiografska "Niko i nista u Parizu i Londonu". Ni kod jednog drugog pisca nisam video tako dobar opis situacije kada covek ostane bez icega. Verovatno zato sto se to njemu licno desilo, zato je tako dobro i pisao o tome :)

Ja hteo pa odustao. Cak i kupih fizicku knjigu Animal Farm na italijanskom i engleskom, ali nisam skoro ni pipnuo...

Gledao sam filmove, i kopije tih tema.. Dovoljno je valjda...

Pa UK spada u Okeaniju, odnosno u Orvelovoj knjizi bi trebala biti pod patronatstvom SAD-a.
Pogledajte prilog 1444322
Plava zona je najvaznija...

Treba da ustane iz groba, i uradi refresh... To je bila prica za laku noc za vreme hladnog rata, i eventualni epilog istog...

https://www.worldometers.info/geography/how-many-countries-are-there-in-the-world/

Among the Russians, a number of ethnographic groups stand out, such as: the Northern Russians, the Southern Russians, the Cossacks, the Goryuns, the Kamchadals, the Polekhs, the Pomors, the Russian Chinese, the Siberians (Siberiaks), Starozhily, some groupings of Old Believers (Kamenschiks, Lipovans, Semeiskie), and others.[72]

Poslednja izmena:
Pročitala više puta sve Orvelove knjige, gledala i film snimljen po njima. Vizionarsko delo, preporuka svima da obavezno pročitaju njegova dela.
Посједујем хрватско издање његових сабраних дјела из 80 и неке. Сјећам се и рекламе на тв-у из тог периода. Слика на омоту књига је упечатљива, метални прсти набијени на виљушку. Зналци тврде да је Орвел био инсајдер, а не визионар. Иначе, најдража књига ми је "Каталонији у част". Према њој је снимљен и филм "За земљу и слободу". Прије неколико година у Лагуни нађох "Пут за Виган". Описује живот радничке класе 30-их година у Енглеској, мемљиве кућерине, нехигијену, болести, необразованост... Идеално за сљедбенике евроатланатских "вредности".

u 1984. svaki dan na vestima kako je prebačena norma u proizvodnji pertli, av svaki dan tupi o kilometrima, nema razlike, gomile nepotrebnih informacija
U razvijenom svetu, nisu ni pertle ni kilometri.. Znaš šta oni broje?

Mi tupimo o tome jer pokušavamo doći na njihov nivo...

Back