17-godišnja gitaristkinja Grejs Bauers osvaja Nešvil (a i svet)

Nije loše za tinejdžerku koja je rekla da se mučila celu srednju školu, izbačena je iz svih drugih vannastavnih aktivnosti koje je ikada pokušala, od gimnastike i softbola do izviđača i fudbala za dečake, i uglavnom je samouka na gitari. Roditelji su je ohrabrivali da proba mnoge stvari—želela je da igra fudbal jer je njen tata igrao na Univerzitetu Pacifik u Stoktonu i San Hoze Stejt pre nego što je postao profesionalac i igrao arenski fudbal—ali ona je rekla da ni on ni njena mama nisu muzikalni.

„Počelo je sa Hair metal - zaista, zaista čizi hair metal“, rekla je Bovers. „Ložila sam se na Mötley Crüe, Winger i Cinderella. Volela sam sve te stvari. … Nije imao ko da me izloži novim stvarima. To je bilo sve što sam znala nekoliko godina.”

Bez ikakve muzičke teorije, sama je naučila da svira njihove pesme. Dok je pandemija stigla, zaključala bi se u svoju sobu da bi se satima vežbala. Onda je jednog dana kada je imala 13 godina, dok je bila u maminom autu, počela da prelistava radio stanice i otkrila „Sweet Little Angel“ B.B. Kinga.

„Počinje sa tri note - i od tada pa nadalje, to me je privuklo“, rekla je ona. „Onda, nakon što sam se stvarno zaljubila u bluz, više sam se zaljubila u fank i soul i sve ove druge muzičke žanrove. Isprva je počelo sa čizi hair metal. Trebalo mi je malo da stignem ovde

Back