A jel i za ovo Tadic uputio izvinjenje?

Torrente BG

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.498
Navedene izjave i propisi ustaških vlastodržaca revnosno su sprovođene u život. Po ugledu na nacistička iskustva, odmah po proglašenju NDH formirana je Ustaška nadzorna služba (UNS), od marta 1943. poznata kao RAVSIGUR (Glavno ravnateljstvo za javni red i sigurnost), pod čijom upravom je bio čitav niz koncentracionih logora:

Logor Danica je prvi ustaški logor, formiran već 29. aprila 1941. godine, kroz koji je prošlo preko 5.000 logoraša.

Logor Kerestinec. Radio samo u 1941. U njemu su bili uglavnom politički zatvorenici. Gotovo svi su pobijeni.

Logor Slana na ostrvu Pag. Za nepuna tri meseca postojanja (25. jun 1941 – kraj avgusta 1941) kroz logor je prošlo oko 16.000 zatvorenika. Najveći broj je pobijen (samo u Jadovno na pogubljenje poslano je 3.000 Srba), a manji deo upućen u Jasenovac.

Logor Kruščica. Formiran krajem avgusta, likvidiran krajem septembra 1941. Od oko 3.000 logoraša većina su bili Jevreji. Preživeli muškarci poslani u Jasenovac, a deca i žene u Lobograd.

Logor Lepoglava. Osnovan još u Austro-ugarskoj u 19. veku. U njemu je pobijeno oko 1.300 logoraša.

Logor Đakovo. U njemu je likvidirano više hiljada, uglavnom Jevreja, i to žena i dece.

Logor Tenje kod Osijeka. Formiran u junu, likvidiran u avgustu 1942. godine. Oko 3.000 logoraša, zatočenih u tom periodu, likvidirano u Jasenovcu, Gornjoj Rijeci i Aušvicu.

Logor u Sisku (3. avgust 1942. – januar 1945). Odavde su zatočenici odvođeni u logore Jasenovac i Stara Gradiška, ili na rad u Nemačku. Dečji logor u Novom Sisku, u osnovnoj školi, likvidiran je u januaru 1943. Za četiri meseca postojanja kroz njega je prošlo 6.693 deteta, od kojih je umrlo 1.637. Gotovo sva deca su ispod Kozare.

Logor Jastrebarsko radio je dva meseca. Oko 1.300 logoraša prebačeno je u Jasenovac. Ali kroz dečji logor Jastrebarsko, u periodu 12. jul 1942 – 26. avgust 1942. prošlo je 3.336 dece, od toga više od 2.000 sa Kozare. Logor je bio pod upravom časnih sestara kongregacije sv. Vinka Paulskog. Za nepunih mesec i po dana umrlo je 768 dece (po izjavi grobara Franje Ilovara, koji je bio plaćen "po komadu"!).

Logor Caprag kod Siska. Služio je kao sabirni logor, uglavnom za sveštenike SPC, a kasnije za sve Srbe, koji su deportovani u Srbiju. Nakon prestanka deportacija, logor je likvidiran.

Logori Lobograd i Gornja Rijeka u Hrvatskom zagorju. Služili su uglavnom kao tranzitni za Aušvic, Jasenovac i Staru Gradišku.

Logor Gospić – Jadovno. Formiran u junu 1941. Dnevni kapacitet logora bio je do 3.000 logoraša. S obzirom na veliki priliv novih logoraša, svakodnevno je na stratište Jadovno na Velebitu odvođeno 200–400 logoraša i ubijano.

Rake u Gradini - Ustaše poziraju nad svojim žrtvama

Logor Jasenovac. Formiran u avgustu 1941. Likvidiran aprila 1945. Po svireposti, sadizmu, bestijalnosti najvišeg stepena nema mu ravna u istoriji. Broj žrtava nikada nije tačno utvrđen. Logorska arhiva je dva puta uništavana (početkom 1943. i aprila 1945). Zemaljska komisija Hrvatske konstatovala je u izveštaju Međunarodnom vojnom sudu u Nirnbergu, da je broj žrtava 500.000–600.000. Najčešće se pominje brojka oko 700.000. O zverstvima ustaška postoji izuzetno obimna dokumentacija. Najveći broj žrtava logora su bili Srbi, a među žrtvama su bili i Jevreji i Romi.

Logor Stara Gradiška — „Jasenovački logor V". Broj pobijenih logoraša nikada nije utvrđen. O bestijalnosti ustaša govore činjenice: u stratištu Kula smrti bilo je uređeno specijalno mučilište. U ćelijama za klanje urađeni su posebni odvodi krvi poklanih. U leto 1942. ugušeno je gasom oko 600 dece. Za katolički Božić 1942. poklano je oko 600 žena, itd.

Osim ovih logora smrti, ustaše su vršile masovne pokolje na licu mesta, po selima, odvodeći pohvatane Srbe do jama, bunara, bezdana ili reka, klali ih, ubijali maljevima, streljali ili žive bacali u masovne grobnice.

R.br. Ubijeno Srba od strane Broj ubijenih Srba civila % procenat
1. Nemaca 78.000 10,48
2. Italijana 20.000 2,69
3. Mađara 30.000 4,03
4. Ustaša (Hrvata i Muslimana) 600.000 80,65
5. Albanaca 10.000 1,34
6. Bugara 6.000 0,81
Ukupno 744.000 100,00
 
Odgovarajući na pitanja u vezi sa odbeglim generalom Ratkom Mladićem, Tadić je rekao da je on „jedna od najtamnijih stranica naše istorije”. „Ne prihvatam da je njegovo oficirsko ponašanje deo mog nacionalnog identiteta i da je ono što je on učinio deo moje nacionalne kulture”, rekao je predsednik Srbije. Navodeći da je Mladić nestao u trenutku donošenja zakona o saradnji sa Haškim tribunalom, Tadić je ukazao da su za hapšenje tog optuženika odgovorna ministarstva „sile, ministri, uključujući i službe bezbednosti”.
-------------------
Zato je prihvatio da je sve ono sto se desavalo Srbima (ti si vec ovde i naveo, i to nije sve) bude deo nacionalnog identiteta Hrvata, i nije mu smetalo.
Uostalom, Boris Tadic je bio precizan: "Ja sam Crnogorac, supruga je polu-Hrvatica, tashta cista Hrvatica..."
Cudi me sto se nije izvinio i zbog oca koji nije Hrvat nego Crnogorac.
 
R.br. Ubijeno Srba od strane Broj ubijenih Srba civila % procenat
1. Nemaca 78.000 10,48
2. Italijana 20.000 2,69
3. Mađara 30.000 4,03
4. Ustaša (Hrvata i Muslimana) 600.000 80,65
5. Albanaca 10.000 1,34
6. Bugara 6.000 0,81
Ukupno 744.000 100,00
----------------------------
Ubijeno Srba O,OO procenata?!
Ustasha 600 000 ?!
 
TADIC JE ISPLIVAO na povrsinu i to je dobro za Srbiju, neka se izvinjava jer to mu je vec preslo u naviku i njegova izvinjenja su toliko izlizana da obraz zamenjuju pendzeta.
Neka nastavi, oslobodice Srbiju sam, samoga sebe.
Priroda je cudo gde pogresi, a kod njega je ista: PRIRODNO PRAVO CUDO, da se cudu cudom cudim.!.
 
On se odrekao i rodjenog oca, i njega je ponizio, pogledajte:

BEOGRAD - Akademik Ljuba Tadić, otac predsednika Srbije Borisa Tadića, doživeo je da mu se sin javno ogradi od njegovih stavova, i to ni manje ni više nego na Hrvatskoj televiziji! Naime, Tadić je u intervjuu HTV konstatovao da je njegov otac pogrešio kada je rekao da Srbi ne smeju da prihvate gubitak Srpske Krajine kao definitivan. U izjavi za Kurir Tadić senior poručuje da mu je „pametnije da ćuti i da ništa ne govori”.

Podsetimo, Tadićev domaćin Aleksandar Stanković, autor i voditelj emisije „Nedeljom u dva”, upitao je predsednika da li se slaže sa političkim stavovima svoga oca, na šta je ovaj odgovorio da je sa njime vodio zanimljive političke diskusije. Stanković je nastavio sa provociranjem gosta, podsetivši na davnašnju izjavu Ljube Tadića iz 1996. godine, kada je rekao:

„Svugde gde stignem, ja podvlačim da vojni gubitak Srpske Krajine i slavonskih zemalja, gde su Srbi bili većina, mi ne smemo nikada prihvatiti kao definitivan gubitak... Te krajeve nikad ne treba smatrati izgubljenima, jer ni Nemci nisu Istočnu Nemačku smatrali definitivno izgubljenom. Čak ni u svom ustavu”.

Ispostavilo se da takva „prozivka” na račun Ljube Tadića predsedniku ni najmanje nije zasmetala, pa je posle blagog čuđenja zaključio da je njegov otac pogrešio ako je to izjavio! Otac Borisa Tadića Ljuba Tadić pristao je da kratko kaže za Kurir da je ustanovio da mu je „pametnije da ćuti i da ništa ne govori”.
 
Gledam juče tv, puštaju Andriju Mladenovića (potparol dss-a). I dečko 'ladno kaže kako je, sve ono što je predsednik Tadić rekao - njegov lični stav i o tome ne želi da komentariše. Lični stav ??? Ej, alo bre, pa šta smo mi, obična stoka, ovce ili možda mentalni bolesnici?! Možda ovaj narod čini sve retard do retarda??!!
Tadić nije tamo otišao u privatnu posetu, kao građanin Tadić, pa da može da lupa i baljezga svašta (ni tada ne može). Otišao je na zvaničan međunarodni skup kao - predsednik Srbije. I sve što tamo kaže normalno je da će se tretirati kao zvaničan stav Srbije. A što pre odlaska nije organizovao ovde referendum oko izvinjenja? Ako je već mogao referendum o Kosovu (potpuna budalaština - referendum o nečemu što se podrazumeva???) a što ne bi moglo i o ovome. I malo nam je Tadić i njegovo s***e nego još i drugi (Mladenović) kad nas....u zdrav mozak. Pa ovaj narod stvarno treba da uzme motke pa da ih sve redom, ali baš sve, izbemba - dok se ne u***u.
 
Pepeo:
Vidis demokratija, mora izvinjenje pa mora.....
I ja po stoti put pitam kada ce hrvati nama da se izvine?


Zbog cega bi se to hrvati trebali izviniti Srbiji?

Kada i gdje su hrvati napali Srbiju? Kada i gdje su Hrvati pljackali i ubijali po Srbiji? Kada i gdje su Hrvati palili po Srbiji.? Nikada i nigdje. I zasto bi se onda morali izvinjavati?
Hrvati se moraju izviniti (a sto i jesu na svim politickim i drustvenim instancama) svojim, vlastitim gradanima srpske nacionalnosti za zlocine koji su pocinili pojedinci?
A drzavi Srbiji Hrvatska nema zasto da se izvinjava, dapace drzava Srbija se mora sljedecih 100 godina da se izvinjava. I to ce i ciniti i ne samo Hrvatskoj.
 
ilkebgd:
nije tako rekao, rekao je da je to njegova izjava kojom je on direktno odgovoran grdajanima srbije posto je neposredno izabran predsednik...
Ono što sam ja video i čuo je upravo kao što sam napisao. Ti što si video i čuo je verovatno tako, možda je to bila njegova sledeća izjava nekoj drugoj tv stanici, ili neka naredna konferencija za štampu...
Savet : Ne veruj političaru kad se smeška, gleda te u oči i - s**e
 
slavonija:
Zbog cega bi se to hrvati trebali izviniti Srbiji?

Kada i gdje su hrvati napali Srbiju? Kada i gdje su Hrvati pljackali i ubijali po Srbiji? Kada i gdje su Hrvati palili po Srbiji.? Nikada i nigdje. I zasto bi se onda morali izvinjavati?
Hrvati se moraju izviniti (a sto i jesu na svim politickim i drustvenim instancama) svojim, vlastitim gradanima srpske nacionalnosti za zlocine koji su pocinili pojedinci?
A drzavi Srbiji Hrvatska nema zasto da se izvinjava, dapace drzava Srbija se mora sljedecih 100 godina da se izvinjava. I to ce i ciniti i ne samo Hrvatskoj.


А ово није величање усташтва и одбрана усташких злочина над српским становништвом?
 
slavonija:
Zbog cega bi se to hrvati trebali izviniti Srbiji?

Kada i gdje su hrvati napali Srbiju? Kada i gdje su Hrvati pljackali i ubijali po Srbiji? Kada i gdje su Hrvati palili po Srbiji.? Nikada i nigdje. I zasto bi se onda morali izvinjavati?
Hrvati se moraju izviniti (a sto i jesu na svim politickim i drustvenim instancama) svojim, vlastitim gradanima srpske nacionalnosti za zlocine koji su pocinili pojedinci?
A drzavi Srbiji Hrvatska nema zasto da se izvinjava, dapace drzava Srbija se mora sljedecih 100 godina da se izvinjava. I to ce i ciniti i ne samo Hrvatskoj.

Ne, ne shvatas, oni se moraju izviniti Srpskom narodu za zlocine koji su pocinili nad njim.
Nisu pljackali Srbiju vec njen narod, ubijali su ga.
A ti ne zelis to da priznas, i to dovoljno govori o tebi i tvom narodu.
Kada su se izvinili Srbima za sve sto su ucinili?
Niste samo vi zrtve ne zaboravi to....
 

Back
Top