14 godina od srpskog napada na Zagreb

• Začetnik teme Začetnik teme alkar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bit je u tome kad se granatira neki cilj sa svrhom uništenja istoga, ljudske žrtve - civili - su kolateralna šteta.
A kad napadaš taj cilj kasetnim bombama, onda ovi što bi trebali biti kolateralna šteta, postaju u stvari glavni cilj napada.
Razumiješ? Tim bombama se ne teži uništavanju objekta, nego isključivo civila putem "zvončića".

Kasetne bombe su predviđenje za uništavanje žive neprijateljske sile na terenu..
Sama upotreba istih u urbanim sredinama podrazumeva neopravdane civilne
žrtve..prema tome - dabome...ende !

Nije NATO bio ništa bolji 99.-te.
Ali ovako tvrditi da se nisu gađali civili je glupost!
Što nisu gađali Maršalku ako su htjeli vojni cilj?
I strateški i po učinku štete bi bilo efikasnije!
Zato, opravdanja tog zločina nema!

Ja i ne kažem da nije bilo namjernog gađanja civila ali u konkretnom slučaju je sve čisto.Gađana je policijska stanica a policija je bila integrisana u oružane snage,dakle legitimni vojni cilj.Zašto ta policijska stanica ne znam,vjerovatno je to bio neki obavještajni ili neki drugi centar.

Ja i ne kažem da nije bilo namjernog gađanja civila ali u konkretnom slučaju je sve čisto.Gađana je policijska stanica a policija je bila integrisana u oružane snage,dakle legitimni vojni cilj.Zašto ta policijska stanica ne znam,vjerovatno je to bio neki obavještajni ili neki drugi centar.

ISKLJUČIVO zato jer se nalazi u centru grada. Nemoj opravdavati ono što i sam po savjesti osuđuješ. :ok:

E tu se slažemo! :ok:

Nema šta da se lažemo! Nisam učestvovao ni u Hrvatskoj ni u B i H..
Iskreno, bolelo me uvo da idem tamo negde dok su Beogradski kafići
bili krcati vojnosposobnih majmunčina sa tih prostora, sa sve Srboljubivim pesmama!
Kosovo, ok! Glavu odneo, glavu vratio, zadovoljan svojim učinkom, čista savest!
Elem, druga stvar ...dok je bilo po HR i BiH, gledajući onu pobijenu i popaljenu decu , žene i starce-ne verujem da bi mi neki od vas promakao i stigao da poraste...
Čovek, kao i svaka životinjka poludi kad oseti krv.
Nisam u stanju ni za sebe da garantujem da ne bih bio zlotvor a kamoli za nekog drugog...

Back