13-godisnjak pao na doping testu

Моја кума се у младости бавила атлетиком. Догурала и до репрезентације. Каже, тренер им је давао неке "руске" капсуле. Наравно да им није објашњавао о чему је рјеч.

I jeste zdravo. Nije zdravo uzimati razne suplemente, steroide, razne hormone, amfetamine, droge itd. Zapravo I zabranjeno je. To sto je neko posegao za hemijom ne moze da se uzima kao generalna odlika sportista.

Ne može da se uzima kao generalna odlika, ali na žalost jeste generalna odlika.
Čak i ovi lokalni nabildovani klošari poslednji dinar daju na 5-kilogramske piksle sa nekim suplementima.
Krkaju guarane i red bulove i smeju se meni što pijem pivo, gledaju me kao krava crknuto tele.
A kao vrhunski sportaši ne gutaju vnago...ma hajde...

Treba to stroze kontrolisati,sigurno ga je neko stariji podstakao da uzima te dodatke....treba razgovarati sa roditeljima

dadada, treba kontrolisati, razgovarati, opomenuti, savetovati, napraviti program, pa onda tako prvi put, drugi put kontrola za godinu dana, pa onda novi program, novo savetovanje, razgovori, beskonačni razgovori...u međuvremenu dete uđe u pubertet, pomešaju mu se hormoni, počne da koristi razne tablete za živce, pređe na jače, pa onda nervoza, otkazivanje pojedinih hidrauličkih funkcija, pa onda frustracija jer nije postao vrhunski sportista, svađe u kući, okrivljivanje roditelja, treskanje stvari i živih bića po kući, udruživanje sa lokalnom žeStokom bagrom i...
Ništa.
Idemo na drugi slučaj. Sve ispočetka.
Ovo nije umišljeni scenario, ovo se dešava oko tebe. Otvori oči.

Ne može da se uzima kao generalna odlika, ali na žalost jeste generalna odlika.
Čak i ovi lokalni nabildovani klošari poslednji dinar daju na 5-kilogramske piksle sa nekim suplementima.
Krkaju guarane i red bulove i smeju se meni što pijem pivo, gledaju me kao krava crknuto tele.
A kao vrhunski sportaši ne gutaju vnago...ma hajde...

Они једу спанаћ, мрквицу и купус, зелени&кисели.z:mrgreen:

Back