13 godina

Boza97

Početnik
Poruka
7
E imam 13 godina i jel smem da radim u teretani sa malo vecim tezinama npr 35kg biceps kad spustas ravnu sipku na dole, i jel smem suplemente da uzimam to je sve :) Hvala unapred :D

Maaa naaaraaavnooo..kad moze ovaj mali sa 5 sto ne bi ti sa 13
http://2.***************/_512VEbm7xB0/Sh6RJEwJM2I/AAAAAAAAbg4/pp8mXLOonzQ/s400/richard_sandrak_08.jpg

Ovaj mali ima sindrom misicne hiperplazije....Ima neki genetsi poremecaj usled kojeg njegovo telo ne ontrolise bujanje misicnog tiva i ne ogranicava ga ao od svih ostalih.....I majka mu je imala isti "poremecaj" ako se uospte moze nazvati poremecaj, meni je ovo pre "Boziji dar"

E imam 13 godina i jel smem da radim u teretani sa malo vecim tezinama npr 35kg biceps kad spustas ravnu sipku na dole, i jel smem suplemente da uzimam to je sve :) Hvala unapred :D

Slusaj decko, mislim da je malo mnogo ovo da ti dizes u tim godinama....
Evo ja skoro imam 30 god i mnogo godina sam u teretani pa dizem 50 kila biceps sotova klupa dvorucni.....

35 g je veoooma velika tezina...Pogotovo za nekog ko ima samo 13 godina.....Ko zna ti mozda jos nisi ni usao u pubertet i ne luci ti se jos testosteron hormon musi toliko (a on daje snagu i velike misice) !
A ko zna mozda si i preuranjeno usao u pubertet i luci ti se vise nego ostalima sada.....

Koliko imas kila? JEl si sitnije ili krupnije gradje (ne mislim na salo nego na kostani sistem - da li su ti kosti deblje, sire???
==============================================================

STO SE SUPLEMENATA TICE MOZES DA IH UZIMAS, ALI ZA SADA NE UZIMAJ KREATIN I SAGOREVACE NE TREBA TI ZA SADA BACANJE JE PARA....
KUPI WHEY PROTEIN ILI AO SI MNOGO MRSAV UPI GAINER, DA DOBIJES PRVO MALO SIROVE MASE I SNAGE PA POSLE DA SE "KLESES"....

MNOGO BITNIJE ZA TEBE TJ NAJBITNIJE JE DA NAUCIS PRAVILNO DA RADIS POKRETE TELA I VEZBI I DA SE NE POVREDIS!

Dzabe ti sve ako se povredis.....Evo mene bas sada rame nesto i imam bas gadan osecaj, unistava mi svu zivotnu radost....Da ironija bude veca nisam se u teretani povredio nego prilikom spavanja, legao sam preo ruke i povredio zadnje rame nekako....

Ti ne mozes da naucis pravilno da radis vezbe sa 35 kila za biceps......TAKO CES TERATI SAMO NA SILU KRIVECI TELO I VARAJUCI DRUGIM MISICIMA.....BICEPS IMA DA TI NAJMANJE RADI TU...

SMANJI TEZINE I POKUSAJ DA RADIS PRAVILNO I PUN POKRET.......BODYBUILDING (AO TO ZELIS) NIJE KUR CENJE I DOKAZIVANJE O MOZE VISE DA DIGNE.....Tu je fora uvecati misic i sinuti salo koje je preo njega da bi se misic video na tvom telu.....A za to i nisu bas bitne najvece moguce tezine kao svi misle.......

Da ne pricam da mozes zaraditi silne povrede, isrivljenje icme, bruh, i svasta....

Znaci mlad si ti jos puno!!!!! Ne shvataj ovo sa teretanom tako ozbiljno npr da tezis da dizes kao Arnold Svarceneger i slicno.....
Radi pre svega pravilno, zauzmi pravilan polozaj, ne ljuljaj se dok radis, ne radi na silu, i OBAVEZNO DISI AKO NE BI TAKO MLAD NAPRAVIO HIPERTENZIJU SRCA I DRUGE BOLESTI I SMETNJE...
Znaci udah izdah - prate pokrete......

Koliko dugo ides u teretanu vec i da li si se ranije bavio nekim fizicim ativnostima i kojim? Sat ti kazu tata i mama vezano za teretanu??

Eh pa ovako, treniram jedno mesec dana ali ne bas najredovnije, npr otiso sam na 10-11 treninga (od toga prvih 4 kardio da "omeksam"), nisu mi bas siroke kosti i malo sam mrsav. Imam 54kg (kad sam posao u teretanu imao sam 51kg) ali ne primecujem bas da sam mnogo ojacao. Mislim osecam se slabo nekad a bas tad kad se osecam slabo mogu da uradim oko 35 sklekova iz jedne serije. Ima i jacih od mene u odeljenju i trenirao sam mnogo toga, evo da kazem nesto ( ali sam sve to trenirao po maks godinu dana ) : plivanje(najduze), kosarka, fudbal, sad treniram odbojku i bb, aikido, kick-box( i to je bilo nesto dugo ja mislim ) i jos neke tako sportove... Nego primetio sam i ja i svi pored kojih prolazim da imam nekako labave, slabe i krive noge... Lekari kazu da treba da idem na vezbe za stopala i kicmu, ima li neko savet sta da radim (sramota me da idem na vezbe ide pola devojcica iz mog razreda, al ajde ako nema drugog). Imam malo veci stomak ( ponekad popijem kokakolu i tako ). Eto to je od gradje, sad moram jos da pitam gde da kupim suplemente i moze li mi neko napisati ishranu za masu za mene? ( MISICNU MASU NE SALO! )

Hvala :) .

Eh pa ovako, treniram jedno mesec dana ali ne bas najredovnije, npr otiso sam na 10-11 treninga (od toga prvih 4 kardio da "omeksam"), nisu mi bas siroke kosti i malo sam mrsav. Imam 54kg (kad sam posao u teretanu imao sam 51kg) ali ne primecujem bas da sam mnogo ojacao. Mislim osecam se slabo nekad a bas tad kad se osecam slabo mogu da uradim oko 35 sklekova iz jedne serije. Ima i jacih od mene u odeljenju i trenirao sam mnogo toga, evo da kazem nesto ( ali sam sve to trenirao po maks godinu dana ) : plivanje(najduze), kosarka, fudbal, sad treniram odbojku i bb, aikido, kick-box( i to je bilo nesto dugo ja mislim ) i jos neke tako sportove... Nego primetio sam i ja i svi pored kojih prolazim da imam nekako labave, slabe i krive noge... Lekari kazu da treba da idem na vezbe za stopala i kicmu, ima li neko savet sta da radim (sramota me da idem na vezbe ide pola devojcica iz mog razreda, al ajde ako nema drugog). Imam malo veci stomak ( ponekad popijem kokakolu i tako ). Eto to je od gradje, sad moram jos da pitam gde da kupim suplemente i moze li mi neko napisati ishranu za masu za mene? ( MISICNU MASU NE SALO! )

Hvala :) .

Pazi ne mozemo te mi uputiti za vezbe za noge itd mi nismo fizioterapeuti a kamoli doktori..... Mi radimo i pomazemo jedino 100% zdravim ljudima u svakom smislu te reci i tek tada mozemo nesto nekog terati jer znamo da nece pogorsati stanje......A ne mozemo da izigravamo doktore i da propisujemo terapije vezbanjem i ishranom...

Istva stvar i za nutricionizam tj ishranu - mi mozemo propisati nekom sta da jede kada i kako - ALI NIKAKO DA NEKOM PRAVIMO TERAPIJU ISHRANOM ZBOG NEKE NJEGOVE BOLESTI ILI POREMECAJA!

NAjbolje bi bilo da odes kod doktora i da ti on kaze sta ti je sa nogama i kicmom i koje vezbe smes da radis a koje ne....

SA TERETANOM PRESTANI ODMAH ZBOG KICME I NOGU.....
EJ BRE PA TI IMAS 50 KILA A DIZES 35 BICEPSIMA??/ DA LI SI TI NORMALAN? TO JE PRAKTICNO NEIZODLJIVO PRAVILNO STO ZNACI DA TO DIZES CELIM TELOM I "GRBACOM" A NE MISICIMA.....CCC A JOS IMAS TE BLAGE POREMECAJE KICME I NOGU I TI SE ZEZAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODMAH DA SI PRESTAO, DA IDES KOD DOKTORA I DA TI ON PREPISE TERAPIJU....U TERETANI MOZES DA RADIS VEZBE SA SAJLAMA SA MALIM TEZINAMA I BILO STA GDE LEZIS I GURAS A NE STOJIS NA NOGAMA JER JE ONDA TO OPTERECENJE ZA KICMU!

JEL TI ZELIS DA DO 20 GOD IZGLEDAS KAO ZVONAR BOGORODICINE CRKVE I DA NIKADA U ZIVOTU NE NADJES DEVOJKU ZARAD NEKOG KURCE NJA DA SI DIGAO NEKIH TAMO 35KG????

Devojke ne zanima da li si digao 35kg ili 350kg nego ih zanim aNA PRVOM MESTU DA DECAK, MLADIC, MUSKARAC IZGLEDA ZDRAVO, PA TEK POSLE TOGA LEPO GRADJEN A KAD KAZEM LEPO GRADJEN TO SU ONI MANEKENI IZ CASOPISA A NI ONI NE DIZU VISE OD 35KG ZA BICEPS....STA VISE I TO IM JE MNOGO...

Znaci odi kod lekara kazi mi tacno kakavu dijagnozu ti je rekao i sta ti je, pa cu ti dalje reci sta da radis sa teretanom, posto ima mnooogo staromodnih lekara koji imaju fobiju od teretana i tegova i mrze to i onda bez ikakvog racionalnog razloga je zabranjuju ljudima......*** u svakoj struci ima kukolja....NE mora da znaci da ako je neko LEKAR apriori je nepogresiv i sveznalica tj BOG I BATINA!

Sto se tice ishrane to mozes slobodno raditi u granicama normalne nista preterano za sada jer si mnoogo mlad! ALi opet nije na odmet da npr umesto koka kole pijem mleko a umesto bureka da pojedes parece belog mesa, belance ela sir i kuvani krompir.....IDI NA TEMU NUTRICIONIZAM I SLICNE PA SAM POGLEDAJ I PROCITAJ AKO TE STVARNO INTERESUJE, NE MOZEMO MI UVEK PISATI JEDNE TE ISTE PREZVAKANE VEEEEOMA DUUUUGACKE TEME POSEBNO ZA SVAKOG KO SE JAVI NA FOUM, A JAVLJAJU SE NA SVAKA 3 DANA....NEGO IMA TEMA GDE JE NAPISANO ZA SVE PA CITAJ!

I sto bi rekao jedan korisnik COBI, ko nema motivaciju volju i zelju da pronadje te teme ovde - TAJ NECE NI IMATI VOLJU, MOTIVACIJU I IZDRZLJIVOST DA VEZBA I SREDI ISHRANU, PA SAMIM TIM I NE ZASLUZUJE DA DOBIJE ODGOVOR!

haha dobro... cisto da se zna nema kicma i noge veze sa tim... to sto su mi malo noge krive to mi je genetski a kicma mi je sasvim ok nego neka tamo babura u domu zdravlja mi sere nesto...

Poslednja izmena:

Back