120.000 radnika u Srbiji ostaje bez posla u 2009 godini

Da li je to obećanje bilo pre ove krize u svetu ili posle nastanka iste?

Zvaničan početak krize je bio avgust 2007. kada je počela hipotekarna kriza u SAD. Ko prati ekonomska dešavanja morao je da zna mnogo pre toga šta predstoji.

U ovoj vlasti ima mnogo loših stručnjaka, ali to neznanje nije izgovor za svesno obmanjivanje naroda.

Poslednja izmena:
Početkom godine su mi se smejali kada sam objašnjavala da je Dojče banka uvučena "do guše" u hipotekarnu krizu u Americi i da nema šanse da se finansira autoput u Srbiji, kao i to da ta priča uopšte nema veze s dnevnom politikom u Srbiji. Na ovom forumu.

Evo da se samocitiram (u maju, period predizborne kampanje): "Zemlja nam je pred ekonomskom krizom, ko god da dođe na vlast. U rat nećemo, ko god da je na vlasti. U EU nećemo najmanje deset godina, čak i da odigramo po njihovim pravilima. Zapadni svet očekuje velika ekonomska kriza. Ceo svet očekuju nestabilnosti."

Ja sam znala, a oni nisu? Nije, nego. Ne bih sebi davala baš tolike "proročanske sposobnosti".

Poslednja izmena:
Maltene u svima zemljama EU je najavljeno povecanje nezaposlenosti ,odnosno otpustanje radnika zbog ove ogrome finasiske krize koja vlada svuda u svetu,normalno je da su najveci gubitnici radnici,ali sada postaviti temu da ce se eto u Srbiji otpustiti 120 000 ljudi i to zbog sadasnje vlasti je neverovatno bljutavao i odvratno,ali navikli smo vec na ovakve teme od gos.Pazarca....tja...da ga nema covek bi ga morao izmisliti,jer ko me bi se covek smejao.:cao::cao:

Neko je mogao da zna? :lol: U ovim razmerama? :lol:

znalo se vec par godina u nazad da se u americi i evropi daju krediti bez ikakvih kriterijuma i svi koji se razumeju u ekonomiju i globalna svetska ekonomska kretanja znali su da je to balon koji se duva i koji mora da pukne - samo se nije znao tacan datum pucanja sve ostalo je bilo evidentno.

da je balon pred samim pucanjem se znalo kada su banke pristajale da daju kredite od 200.000 dolara za kuce ljudima koji su bili spremni da poloze samo 500 dolara downpaymenta, inace godinama pre uslov je bio 10% downpaymenta ....

Maltene u svima zemljama EU je najavljeno povecanje nezaposlenosti ,odnosno otpustanje radnika zbog ove ogrome finasiske krize koja vlada svuda u svetu,normalno je da su najveci gubitnici radnici,ali sada postaviti temu da ce se eto u Srbiji otpustiti 120 000 ljudi i to zbog sadasnje vlasti je neverovatno bljutavao i odvratno,ali navikli smo vec na ovakve teme od gos.Pazarca....tja...da ga nema covek bi ga morao izmisliti,jer ko me bi se covek smejao.:cao::cao:

pametna vlast druze zna da predvidi globalna ekonomska kretanja i da tome prilagodi svoju makroekonomsku politiku, ili ako nista drugo pametna vlast plati pametne ljude da to urade za nju a ovi nasi , pocela kriza , a Dinkic izaso na tv i kaze "Srbija ce da profitira od ove krize" ili Djelic koji kaze "na nas to nece imati uticaja"

pa zar to nije smesno?

pre krize al da ce kriza da se desi znalo se vec 2 godine u nazad

Sve su bile pretpostavke. Čak i da su bile sa tadašnje tačke gledišta osnovane, uvek se verovalo (nadalo) da će doći do prevazilaženja iste.
I zato ne možeš da pišeš tako kako pišeš. Ružno je, komentar je na nivou najgrđeg radikalno-narodnjačko-nacionalističko-patrijotskog foruma...
Zato te najlepše molim ( a i ostale junake) da te misli malo ređe delite s nama ovde.

Sve su bile pretpostavke. Čak i da su bile sa tadašnje tačke gledišta osnovane, uvek se verovalo (nadalo) da će doći do prevazilaženja iste.
I zato ne možeš da pišeš tako kako pišeš. Ružno je, komentar je na nivou najgrđeg radikalno-narodnjačko-nacionalističko-patrijotskog foruma...
Zato te najlepše molim ( a i ostale junake) da te misli malo ređe delite s nama ovde.

evo dacu ti link do tekstova koje pise lik sa nickom daytrader vec 3-4 godine unazad i covek lepo pise vec godinama unazad o americkom finansijskom balonu koji mora da pukne i tim desavanjima globalnim ekonomskim , kursevima, rastu/padu valuta itd.

http://forum.b92.net/index.php?showtopic=37964

e sad kad neko sa foruma bilo kojeg tako nesto zna i moze da previdi sta mislis , sta znaju neki koji su placeni milionskim sumama da previdjaju ekonomska kretanja u svetu?

Priča se i za Jeloustoun, pa se niko ne seli.... Shvataš li šta pričam?

shvatam ja sta ti pricas , mislis prica se al to nije verovatno ,upravo ti ja objasnjavam ovde da je ovo bilo 99% sigurno da ce se desiti samo se nije znalo kad.

i amerika je odabrala pravi trenutak da sve to pokrene, tako da ona plati najmanji ceh cele price . i platila je.

najgore su u celoj prici prosle ekonomije evropske unije rusije i kine. amerika se izvukla to se najbolje vidi po tome sto dolar jaca a ostale valute slabe prema dolaru.

Nope, Tihi. Nisi u pravu. Oni će ipak platiti najveći ceh. Pročitaj na onoj temi koji si linkovao deo o "Deleverage-u". Pucanje kreditnih balona je po prirodi deflatorno - kao što sam nekoliko puta probala da objasnim. Gubici su u dolarima, pozicije se pokrivaju u dolarima. Trend slabljenja dolara će se nastaviti kada se deleverage završi. Kada prođe epicentar krize...

Jaoj, kako su zanimljivi citati iz vremena "200 000 novih radnih mesta".

Još jedan:
Već prvog postizbornog dana sam rekla da navijam za vladu DS-a. Želim da se finansijski slom na Zapadu desi za vreme njihove vladavine. Želim da se pokaže kako je ova "i jare i pare" kampanja bila najpopulističkija kampanja ikada. Želim da još jednom pokažu kako su sve u stanju da progutaju zarad nekoliko godina na vlasti - uključujući i žabu koja se odaziva na ime Ivica. Najmanje što želim je da se sada smeste u opoziciju...

shvatam ja sta ti pricas , mislis prica se al to nije verovatno ,upravo ti ja objasnjavam ovde da je ovo bilo 99% sigurno da ce se desiti samo se nije znalo kad.

Pa eto. I čemu onda iščuđavanja nekakvim propalim obećanjima? Kao sad kad bih ja pomenuo onaj famozni hleb od tri dinara i otvarao temu za temom u vezi toga... A niste bili u mogućnosti zbog drugog faktora ni da probate da realizujete to...
Čemu onda ova priča?

Pa eto. I čemu onda iščuđavanja nekakvim propalim obećanjima? Kao sad kad bih ja pomenuo onaj famozni hleb od tri dinara i otvarao temu za temom u vezi toga... A niste bili u mogućnosti zbog drugog faktora ni da probate da realizujete to...
Čemu onda ova priča?

iscudjavam se ja konkretno zato sto ako ja ko sve to prati kao obican covek , znam ,ocekujem valjda da znaju i ovi sto pretenduju da vode ovu zemlju. ako ne oni onda bi trebao neko pored njih u njihovom timu to da zna pa da im kaze . logicno zar ne?

Back