11 Septembar...posledice i rezultati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A umetnički program sa akrobatama koji skaču 100 spratova bez mreže

Firere, ti naravno nemaš pojma je li bilo aviona ili ne, već braniš priču o "otmici 4 Boinga skalperima"
jer kako si ranije priznao: "Ja sam ukapirao da se protiv Amerikanaca ne možeš boriti."

Nemoj da popularišeš takav mediokritet, Zevsa ti.

Posledice su da se u US polako stvara policijska drzava....koja je imala elemente u americhkom drushtvu i pre a u tom pravcu ogranichavanja gradjanskih sloboda ce se ici i dalje,bilo da su demokrate ili republikanci na vlasti.Missim dvoparitjiski sistem je kao fol"demokratija"....pa o chemu mi prichamo?
Pored toga,saznali smo da zivoti oko 3000 amerikanaca(bilo je i iz drugih zemalja al ne znam tachno koliko su samo iz US) vredi vishe i vazniji su od npr.700 000 civilnih zrtava kao posledica americhke okupacije Iraka u zadnjih 4 godine.Prvo je "strashan zlohin koji treba da se pamti uvek,bla,bla,bla"....drugo je "kolaterarna shteta u borbi protiv terorizma"O zrtvama civila u Afganistanu da i ne prichamo....
Amerikanci su dobili shta su i zasluzili.Za svet danas,ovakav kakav je ponajvishe je kriva americhka spoljna politika u poslednijh 50 godina.Stalno stvaraju chudovista svuda po svetu i nije chudno kada se neko i okrene protiv njih(Bin Laden-Al Kaida).

@Enfroz2891
Потпуно си у праву. Ово са авионима је америчка администрација дочекала уплаканим и жалосним лицима на ТВ-у, а иза кулиса је трљала руке од задовољства. Тако добар разлог за даљу експанзионистичку политику могли су само да сањају. Зато, чисто сумњам да је овај акт био случајно успешан. Колико су сами умешани у ово не знам, али да јесу стварно не сумњам.

buuuu297bea3im3.jpg

posledica 11/9 je 'povratak anarhiji' u medjunarodnim odnosima, vece zapushtanje ustanova kolektivne bezbednosti,un-a i slicnih foruma i vodjenje pretezno nacionalnih politika.
ujedno pokazuje potrebu da se ceo globalni sistem reformise.
i pokazuje nove globalne izazove i pretnje, koje nisu vise hladnoratovski pa se i doktrine o bezbednosti i izazovima menjaju.
posledica je i to sto svet mora da se suochi generalno sa 'islamskim' pitanjem i smisli dugorocno resenje kako ostati kompatibilan sa njima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back