100 najznamenitijih Srba ! Nema Vojislavljevića ! HAHAHAHAH

igracina

Primećen član
Banovan
Poruka
878
Pošto su se pojavili neki novi-stari lažljivci na ovom forumu, evo im da pogledaju kolike su razmjere njihovih laži !
Sami Srbi nijesu uvrstili Vojislavljeviće među Srbe iako su Vojislavljevići bili kraljevska dinastija.

Dakle nijesu uvrstili ni Svetog Vladimira, ni kralja Mihaila Vojislavljevića ni kralja Konstantina Bodina !!!

Međutim na net-forumima imamo ostrašćene lažljive borce za Veliku Srbiju.

Najveći neprijatelj tih boraca za srpstvo je istina !!!

100 najznamenitijih Srba, iz istoimene knjige ISBN 86-82273-08-X

Odbor su činili:

dr Sava Vuković, episkop šumadijski, †
dr Pavle Ivić, akademik, †
dr Dragoslav Srejović, akademik, †
dr Dejan Medaković, akademik, predsednik odbora
dr Dragomir Vitorović, akademik
mr Zvonimir Kostić
dr Vasilije Krestić, akademik
dr Miroslav Pantić, akademik
dr Danica Petrović

Ovo su dakle po odboru 100 najzamenitiji Srbi:

Stefan Nemanja
Stefan Prvovenčani
Sveti Sava
Domentijan
Kralj Milutin
Teodosije
Danilo II.
Car Dušan
Knez Lazar
Miloš Obilić
Jefimija
Marko Kraljević
Stefan Lazarević
Kir Stefan Srbin
Đurađ Branković
Makarije Sokolović
Dživo Gundulić
Arsenije III. Crnojević
Pavle Nenadović
Ruđer Bošković
Dositej Obradović
Petar I. Petrović Njegoš
Stefan Stratimirović
Karađorđe Petrović
Filip Višnjić
Prota Mateja Nenadović
Hajduk Veljko Petrović
Miloš Obrenović
Vuk Stefanović Karadžić
Konstantin Danil
Jovan Sterija Popović
Ilija Garašanin
Petar II. Petrović Njegoš
Josif Pančić
Mihailo Obrenović
Branko Radičević
Đuro Daničić
Svetozar Miletić
Jovan Ristić
Kornelije Stanković
Ilarion Ruvarac
Đura Jakšić
Jovan Jovanović Zmaj
Valtazar Bogišić
Nikola I. Petrović Njegoš
Laza Kostić
Stojan Novaković
Petar I. Karađorđević
Vladan Đorđević
Nikola Pašić
Nikodim Milaš
Svetozar Marković
Sima Lozanić
Radomir Putnik
Đorđe Krstić
Laza K. Lazarević
Simo Matavulj
Pera Dobrinović
Milan Obrenović
Mihailo Pupin
Živojin Mišić
Stefan Sremac
Stepa Stepanović
Jovan Žujović
Stefan Mokranjac
Nikola Tesla
Paja Jovanović
Vojislav Ilić
Ljubomir Stojanović
Bogdan Popović
Branislav Nušić
Jovan Cvijić
Mihailo Petrović Alas
Pavle Popović
Slobodan Jovanović
Miloje Vasić
Jovan Dučić
Radoje Domanović
Nadežda Petrović
Branislav Petronijević
Borisav Stanković
Milan Rakić
Aleksandar Belić
Milan Nedić
Isidora Sekulić
Petar Kočić
Jovan Skerlić
Milutin Milanković
Nikolaj Velimirović
Petar Konjović
Vladimir Ćorović
Stefan Hristić
Jovan Bijelić
Aleksandar I. Karađorđević
Petar Dobrović
Ivo Andrić
Miloš Crnjanski
Sava Šumanović
Meša Selimović
Vasko Popa

Ma koga zaboli ona stvar dok gleda vaše prepirke o vašemu identitetu ?? Srbin ili Crnogorac -i jedni i drugi su turčeni, potpuno isti primitivizam...

Puna usta su vam neakve "vaše" prošlosti, barbara, kulture prostakluka, i jedni i drugi bradate koljaške popove imate i uz te vaše "mandoline" gudite...Jedni su napravili nezamislive zločine u Vukovaru i Srebrenici, a drugi osakatili Dubrovnik i silovali žene po Herceg Bosni !
Jedni su pogana turska gamad, a drugi su čađavi brdski štakori, sve u svemu ja bum vas sve u krletku, dao vam instrumente pa se pobijte !!

Zna se da je najstarija kraljevina na Balkanu bila Bugarska i Hrvatska (9. st.) i koja je imala svog bana a kasnije Dux Croatoruma Tomislava kralja i posjedovala dobar dio BiH (današnju R.S.), a vas današnje ObPa3ce i fundamentaliste treba poslat nazad u srednji vjek i točka !

Kakvi ste vi to kršćani ne umjete nit postit, važno je krkati svinjske ljungiće jednom tjednično!

četnici, čitave narodne ste korpuse u Crnoj Gori pokrstili i preveli na bizantski kult i time zaustavili normalan razvoj kristijanizacije, a poslije pljujte po Svetomu Ocu.

Tko jos u Europi ima svoje plemenske idole kojim se klanja i bolje pozna neakve obiteljske kanone štujući ih više no "Oče naš" ? Albanci ?? :lol:

Potim recite kako vam je papa Pije kriv što ste htili ostat divlji !

Tragično

najveci_izdajnik:
Ma koga zaboli ona stvar dok gleda vaše prepirke o vašemu identitetu ?? Srbin ili Crnogorac -i jedni i drugi su turčeni, potpuno isti primitivizam...
Tragično

...nas su bar Turci hteli da poturce a vas su se Austrougari gadili i smatrali vas "nizim bicima" koje cak nisu ni hteli asimilovati. Uzalud se trudite da licite na njih - razlika se vidi i iz aviona SLAVES :D

Keeper:
a chekaj
josh samo Abdi da dodje pa da zapevamo "hej sloveni..." :lol:

Aha, samo se kod vas to pjeva i bez nas, pri nogometnim tekmama i ostalim priredbama u SCG... Samo vam iz kuta pomalo i Titina slika viri i nosi se petokraka...

Vi i vaša državnost :oops: ?! Pa vi niste sposobnie ni sebi državu organizirati, a htili buste se širili :roll:
Nikad niste nit bili državotvorni, samo krali od drugih !

Vi retardirane istočnoobičajne fundamentaliste kad kenjati nesto o Katolickoj Crkvi meni se dodje valjat :lol: ...
Pa tu priču prosipajte u sadanjem SSSR, Armeniji i Mongoliji oni za to imaju sluha.

Uz to biste i vi tamo u blaženom bratskom okolišu bili !

najveci_izdajnik:
Aha, samo se kod vas to pjeva i bez nas, pri nogometnim tekmama i ostalim priredbama u SCG... Samo vam iz kuta pomalo i Titina slika viri i nosi se petokraka...

haha. shto jest' jest', mada ne bukvalno tako. ovi ljudi se ovde nisu oslobodili titoizma, i dalje su lenshtine ko i tada samo shto su svi krediti potrosheni.
a sad, shto se tiche "kradje" drzhavnosti... uhhhhhh. ja mislim da bi i ti kao hrvat mog'o malo to i da precjutish.... ;-)

najveci_izdajnik:
Keeper:
a chekaj

Vi i vaša državnost :oops: ?! Pa vi niste sposobnie ni sebi državu organizirati, a htili buste se širili :roll:

Vi retardirane istočnoobičajne fundamentaliste kad kenjati nesto o Katolickoj Crkvi meni se dodje valjat :lol: ...
Pa tu priču prosipajte u sadanjem SSSR, Armeniji i Mongoliji oni za to imaju sluha.

ИЛИ ГА БАНУЈТЕ ИЛИ ДА ЈА ОДГОВАРАМ. ЈАВИТЕ

najveci_izdajnik:
Keeper:
a chekaj

nemoj da vredjas ljude po forumu,makar ne tako nisko jer
1)ovde ima dosta ljudi iz mesovitih brakova,a pritom mislim i na sebe i ne volim kada me neko dira u moju nacionalnu pripadnost,bilo koju.
2)dosao si na podforum politika a ovde je presek ljudi blago receno katastrofalan jer je pogodan za razvoj nacionalista,fundamentalista itd...
3)srbi i hrvati su srodan narod,ma koliko i jedni i drugi to poricali...turceni i mesani i jedni i drugi...razlika u religiji. :roll:

igracina:
Banshee:
3)srbi i hrvati su srodan narod,ma koliko i jedni i drugi to poricali...turceni i mesani i jedni i drugi...razlika u religiji. :roll:

Naravno.
I jedni i drugi imaju gomilu procenta Vlaha.

Vlah katolik je proglašen u 19. vijeku za Hrvata.

Vlah Pravoslavni je proglašen u 19. vijeku za Srbina.

Prosto i jednostavno !

Муслиман једна фина песма за тебе:

Тера Србин балије
преко Башчаршије
са рамена глава лети
кад се Србин свети.....

igracina:
Banshee:

Naravno.

Prosto i jednostavno !

izvini igracino,zaboravila sam da spomenem i crnogorce pod stavku broj tri. :shock:
meni sve to dodje isto pa zato...
a zaboravila sam i da spomenem da svi pricamo istim jezikom kako god se on zvao...
samo razlikujemo dijalekte...
mada opet,niko nece da prizna da je sve to jedan jezik...
tako da kada ti pises na crnogorskom meni treba recnik da bih protumacila sta hoces da kazes,a isto i kada najveci izdajnik nesto napise meni treba recnik da prevedem sa hrvatskog...zato sto se mi ne razumemo...sve razliciti jezici... :roll:
ma razlicite grupe jezika. :roll:

najveci_izdajnik:
Je li Montenegro što pijete ovih dana u Hercegu Novom ?

Je li konačno ste odlučili skinut pandžu sa Prevlake, prirodnoga nastavka hrvatske obale? Otherwise no more water for Herceg Novi :cry: from Lijepa Naša !

:D
6. О јереси латинској:
И за јерес латинску, што су обратили хришћане у азимство, да се врате опет у хришћанство, ако се нађе ко пречувши и не повративши се у хришћанство, да се казни како пише у закону светих отаца.

7. О јереси латинској:
И да постави Велика црква протопопе по свима градовима и трговима, да поврате хришћане од јереси латинске, који су се обратили у веру латинску, и да им даде заповест духовну и да се врати сваки у хришћанство.

8. О латинском попу:
И поп латински, ако се нађе, обративши хришћанина у веру латинску, да се казни по закону светих отаца.

9. О полувершима:
И ако се нађе полуверац, који је узео хришћанку, ако усхте, да се крсти у хришћанство, а ако се не крсти, да му се узме жена и деца и да им се даде део куће, а он да се изагна.

10. О јеретику:
И ко се нађе као јеретик, живећи међу хришћанима, да се ожеже по образу и да се изагна, а ко би га тајио, и тај да се ожеже.

Banshee:
igracina:
Banshee:

Naravno.

Prosto i jednostavno !

izvini igracino,zaboravila sam da spomenem i crnogorce pod stavku broj tri. :shock:
meni sve to dodje isto pa zato...
a zaboravila sam i da spomenem da svi pricamo istim jezikom kako god se on zvao...
samo razlikujemo dijalekte...
mada opet,niko nece da prizna da je sve to jedan jezik...
tako da kada ti pises na crnogorskom meni treba recnik da bih protumacila sta hoces da kazes,a isto i kada najveci izdajnik nesto napise meni treba recnik da prevedem sa hrvatskog...zato sto se mi ne razumemo...sve razliciti jezici... :roll:
ma razlicite grupe jezika. :roll:

Slažem se da i među Bošnjacima i Crnogorcima ima veliki procenat vlaške krvi.

Vlasi su asimilirani od strane Srba, Hrvata, Bošnjaka i Crnogoraca.

Otvorio sam na "Istoriji" topic o Vlasima

Back