10 najboljih filmova Harrisona Forda

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
393.350
Prema “Esquire “ovo je 10 najboljih filmova Harisona Forda

1.Blade Runner
Jedan od boljih SF filmova koji je uticao na kinematografiju na više načina. Harrison je fantastičan kao lovac na replikante, a uskoro ćemo ga gledati u nastavku.

2. Indiana Jones trilogija
Uloga profesora Jonesa je nešto najbolje što je snimio u karijeri, a rekli bismo i bolje od uloge Hana Soloa.

3. Star Wars trilogija
Ford je zaista imao neverovatnu kombijaciju sreće i šarma kad je uspeo da zaređa tako legendarne uloge kao što su Han Solo i Indiana Jones. Nema većeg šmekera od njega

4. Patriot Games
Harrison je bio još jedan poznati lik - Jack Ryan, i to u dva filma. Ovo je nezvanični nastavak čuvenog filma Lov na Crveni oktobar u kome Ryana glumi Alec Baldwin.

5. Witness
Fantastični triler u kome se Harrison Ford krije među Amišima gde se i zaljubljuje plavušu iz Top Guna!

6.The Fugitive
Begunac je jedan od najboljih trilera '90-ih i sada već kultni film u kome Ford jednostavno brilijira.

7. American Grafitti
Ovaj film nema prevelikog značaja za fanove Forda, koliko je bitan za njegovu karijeru. To mu je prvi pravi film koji je snimio i gde se upoznao sa Lucasom.

8. Frantic
Psihološki triler Romana Polanskog ubediće vas da je Pariz najmelanholičnije mesto na planeti. Ford je već standardno odličan.

9.The Mosquito Coast
Film u kome se Harrison Ford muči u džungli sa svojom porodicom i rojevima komaraca.

10. What Lies Beneath
Iako ovo nije najbolji film na svetu, vredi ga pogledati pre svega jer je Ford u ovom filmu praktično negativac.

Slazete se sa ovim izborom?

ja bih dodala i

-Age of Adaline
Priča o Adaline (Blejk Lajvli), koja sa 29 godina, posle čudne nesreće 1908. jednostavno ne može da stari. Brzo premotavanje u današnji dan, Adaline se zaljubljuje u Elisa. Nakon upoznavanja Elisovog oca, Majkla (Harison Ford), otkrivaju se šokantna otkrića.

-Apocalypse Now
Film je oprezno putovanje koje naglašava okrutnost koja je nametnuta ljudima i čistu nehumanost rata u Vijetnamu. Harison Ford igra pukovnika Lukasa, čoveka koji poverava grobnicu kapetana Vilarda i sudbinsku odgovornost za pronalaženje i ubistvo poremećenog pukovnika ***** (Marlon Brando), koji je inscenirao nešto poput odmetničke misije.

-Sabrina
Ford se okušava u sofisticiranoj romantičnoj komediji u rimejku klasika Bilija Vajldera iz 1954. godine Sidneja Polaka. Ovde on igra bogatog biznismena Linusa Larabija čiji mlađi plejboj brat Dejvid (Greg Kinir) počinje da se zaljubljuje u ćerku njihovog šofera Sabrinu (Džulija Ormond), uprkos tome što je veren sa još jednom bogatom ženom čije će porodično bogatstvo porodici Larabi trebati da zadrži porodični posao. na površini. Ali Linus, protivno svojoj boljoj proceni, otkriva da gaji i tajnu ljubav prema Sabrini. Za svoju ulogu Linusa, Ford je dobio četvrtu nominaciju za Zlatni globus

profimedia-0043044351.jpg

film je iz 2000 godine..ko gleda njegove filmove gledao je do sada .. film na IMDb ima 6,6 .gledala sam film i meni je bio dobar

U svim pojavljivanjima mi je bio dopadljiv jer je baš ono, po mojoj meri primer holivudskog mega-glumca, a skoro sve navedene filmove sam gledala.
Prvi film u bioskopu koji sam gledala je bio baš njegov, možda ne najbolji, ali mi je ostao u živom sećanju kao neko prvo bioskopsko iskustvo-Air Force One.
Ono preskakanje iz aviona u avion... baš mi je kao detetu ostalo kao neka bitna i upečatljiva scena :D , i uporedo sa Indiana Jones prizivam lik iz tog njegovog filma kad se spomene Harrison Ford, a mislim da nakon prikazivanja u bioskopima, nikad nijedna televizija nije puštala taj film... a puštaju svakojake baljezgarije.

Mogli bi na TV-u napraviti nekakav omaž njegovom delu kroz razne njegove filmove, kao što sam primetila da pojedini TV kanali ponekad čine, pa vezano puštaju filmove u kojima glavne uloge tumači isti glumac.

On mi je oduvek bio ultra mega giga smor, ne pamtim film sa njim gde mi radnja nije bila dosadna
Eto! Mislim skroz suprotno!
Baš mi je jedan od omiljenih faca tog nekog perioda.
Gospodin je ušao u 80' svog života i više ne možemo da očekujemo da će da nas iznenadi novim Idiana Jones avanturama i sl., ali bio je izuzetan u svakom svom filmu. Baš mi je ostao u pozitivnom sećanju.

1.Blade Runner
Jedan od boljih SF filmova koji je uticao na kinematografiju na više načina. Harrison je fantastičan kao lovac na replikante, a uskoro ćemo ga gledati u nastavku.
Vec smo ga gledali u nastavku.
Meni broj 1 film uopce (iako bas i nije prica o Deckhardu i Rachel vec o Roy Battyju), ostalo sto mi je zabavno kao razbibriga su prva tri dijela Indiane.
Osim toga, nema mi nesto vrijedno pamcenja.
Blade Runner 2049 moram pogledati jos nekoliko puta da donesem konacan sud.

Back