10 најбољих домаћих филмова по вашем избору

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191
1. Кад будем мртав и бео
2. Пуришина 'ратна трилогија' - Девојка, Сан, Јутро
3. Чувар плаже у зимском периоду
4. Тајванска канаста
5. Дечко који обећава
6. Сабирни центар
7. Национална класа
8. Варљиво лето
9. Лепа села лепо горе
10. Кад порастем бићу кенгур

1. Noz
2. Lepa sela lepo gore
3. Kengur
4. Ko to tamo peva
5. Munje
6. Varljivo leto 68
7. Balkanski spijun
8. Poslednji krug u Monci
9. Decko koji obecava
10. Profesionalac

A dobri su i Balkanska pravila, Nebeska udica, Sutra ujutru, Covek sa 4 noge, Rane, Crni bombarder, Kad budem mrtav i beo, Vukovar jedna prica, Underground, Tockovi, Smrt coveka na Balkanu, Sedam i po, Zona Zamfirova, Montevideo oba dela, Kralj Petar, Ringeraja, Cekaj me ja sigurno necu doci, itd...

Od ovih sto sam nabrojao neki su vrhunski filmovi npr. Sutra ujutru ili Tockovi, neki su sprdnja filmovi ali opusteni tipa Ringeraja, a Montevideo i Zona Zamfirova su laka literatura a Kralja Petra sam stavio jer je pravi srpski patriotski film..

1. Noz
2. Lepa sela lepo gore
3. Kengur
4. Ko to tamo peva
5. Munje
6. Varljivo leto 68
7. Balkanski spijun
8. Poslednji krug u Monci
9. Decko koji obecava
10. Profesionalac

A dobri su i Balkanska pravila, Nebeska udica, Sutra ujutru, Covek sa 4 noge, Rane, Crni bombarder, Kad budem mrtav i beo, Vukovar jedna prica, Underground, Tockovi, Smrt coveka na Balkanu, Sedam i po, Zona Zamfirova, Montevideo oba dela, Kralj Petar, Ringeraja, Cekaj me ja sigurno necu doci, itd...

Od ovih sto sam nabrojao neki su vrhunski filmovi npr. Sutra ujutru ili Tockovi, neki su sprdnja filmovi ali opusteni tipa Ringeraja, a Montevideo i Zona Zamfirova su laka literatura a Kralja Petra sam stavio jer je pravi srpski patriotski film..

Седам и по заслужује да буде на листи, свакако.
Чарлстон за Огњенку је феноменалан, ето, не могу свих ни да се сетим.

Наивко - потцењен а јако добар филм.

Naivko (Naivko) - Film - mojtv.net

Морало је све то да ми се свиди да бих рекла да је ово посебна тема.
Тешко питање... Знам да сам о домаћем филму почела да размишљам онда кад сам одгледала Бомбардер, тако да је то бр.1.
1588630902579.png

Осталих 9 је домаћи задатак који ћу као и сви ми тих година некако оставити за столовима нас који смо имали храбрости да одмаглимо.
Хехе, опростите! :cvet:

Back