10.000 € mesecno

pa valjda ces da ostavis deci imovinu? posle 20 godina kad ga isplatis stan ti je samo prihod..cene rastu non stop tako da mozes i da ga prodas za veci novac. Zamisli ovi sto su kupovali pre korone? Sada prodaju te iste stanove za duplo veci iznos.
Pa neka ga uniste,valjda imas osiguranje stana?
Cene ne mogu rasti dobeka, vec pocinju da stagniraju a uskoro ce i da opadaju, nema kupaca. Bar je tako u NS ne znam za BG

vrlo naivno pricas.

ako je neko u stanju da ne placa, zivi u tvom stanu, promeni bravu da ne bi ti mogla da udjes kad nije tu dovoljno govori o stepenu bezobrazluka, drskosti i ludosti koju ima u sebi i ti i da dovedes ekipu koja ce ga istuci i izbaciti ne mislis da takva osoba nije dovoljno luda i da sutra saceka tvoju decu kad se vracaju iz skole i ko zna sta im uradi?

vrlo naivno pricas.

ako je neko u stanju da ne placa, zivi u tvom stanu, promeni bravu da ne bi ti mogla da udjes kad nije tu dovoljno govori o stepenu bezobrazluka, drskosti i ludosti koju ima u sebi i ti i da dovedes ekipu koja ce ga istuci i izbaciti ne mislis da takva osoba nije dovoljno luda i da sutra saceka tvoju decu kad se vracaju iz skole i ko zna sta im uradi?
pa valjda potpises neki ugovor? pa ne pricam o nekakvom batinjanju

pa valjda potpises neki ugovor? pa ne pricam o nekakvom batinjanju
nisi citala clnak.
sud je vratio tog izbacenog iz stana bas na osnovu ugovora.
cak ispada da je bolje nemati ugovor.
batina je nekad uspesnija.

mi zivimo u zemlji u kojoj na zalost posten covek ima manje prava od kriminalca.

u mojoj zgradi je pobegao stanar ne plativsi tri meseca i odneo je klozetsku solju i lavabo :D
i nista.. vlasnik stana je progutao gubitak i ide dalje...

ne kazem da je rentiranje lose ali da treba biti jako oprezan i cesto napraviti kompromis koliko dobiti jer je nekad povoljnije manje uzimati mesecno ali imati normalne ljude i to se sve svodi na pocetak ove price.. glupo je racunati da dignes kredit i da ti stanari otplacuju rate kredita i da posle 20..30 godina dobijes stan za dzabe..u teoriji jeste tako ali praksa je drugo.

to je sad veliko pitanje.. u nama srbima je da imamo imovinu..u nemackoj cak 70% gradjana nema imovinu.

neka racunica je pokazala da ti je jeftinije da rentiras nego da dizes kredit..

ali ponavljam..ne zelim sad da ulazim u tu raspravu, u nasem coveku je usadjeno u gen da mora da kupi stan tako da je besmisleno raspravljati na ovu temu.

i bas mozes racunatio na podstanare..a sta ces za period u kom ga ne izdajes?
sta ces kad uniste stan, kad pobegnu a ne plate.. jel se onaj covek razneo granatom prosle godine jer nije mogao da izbaci stanare koji ne placaju par godina a zive u stanu?

U Nemackoj kada odes u penziju, ako nemas za kiriju drzava ce sa ti dotira, tako da si miran. Zato se u Nemackoj mnogi i ne trude da kupe nekretninu, jer znaju da nece ostati na ulici kada odu u penziju i budu imali manja primanja.

U Srbiji narod mora da razmislja drugacije - ko doceka penziju ko podstanar, gotov je! Bukvalno ce da skapava, osim ako nema bas veliku penziju (a to ima jako mali procenat).

to je sad veliko pitanje.. u nama srbima je da imamo imovinu..u nemackoj cak 70% gradjana nema imovinu.

ali ponavljam..ne zelim sad da ulazim u tu raspravu, u nasem coveku je usadjeno u gen da mora da kupi stan tako da je besmisleno raspravljati na ovu temu.

sta ces kad uniste stan, kad pobegnu a ne plate.. jel se onaj covek razneo granatom prosle godine jer nije mogao da izbaci stanare koji ne placaju par godina a zive u stanu?
To moze samo u istrosenom *urtonu od nazovi drzave.

Ma da, bolje je pod kiriju. Malo bolji stan i lokacija je 1000-1300 Evra. I onda svake godine kirija ide gore 50-100 Evra. Svakako da ima i jeftinije

Zivim i ja u NS pa kad bih kuoovao stan kuoio bih u SU, jer su 3 puta jeftiniji.
Al ajd nek i meni nadje sljaku
Ne guraj se. Čekaj svoj red. :rtfm:

A baš me interesuje što bi kupio stan u Subotici. Ako je zato što je jeftiniji, imaš u Veterniku, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu... ne moraš do Subotice.
Ja ću biti strpljiva i za par godina stan u NS.
Sedim pored kompa i čekam da @tab503 javi gde da pošaljem CV :zkez:

Ne guraj se. Čekaj svoj red. :rtfm:

A baš me interesuje što bi kupio stan u Subotici. Ako je zato što je jeftiniji, imaš u Veterniku, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu... ne moraš do Subotice.
Ja ću biti strpljiva i za par godina stan u NS.
Sedim pored kompa i čekam da @tab503 javi gde da pošaljem CV :zkez:
:D
Milion je razloga, uporedi SU sa mestima koje si navela.
Drugo, sacekaj xD Ja bezim sto dalje iz ove drzave svakako 😅
A VJeternik i Futog vise nisu jeftini a daleko si od centra grada.
ZR i BP zaostaju debelo za Suboticom, Subotica jenioak najveci grad u Bojvodini posle NS, kupis lepo stan i centru umesto da ides u Temerin u NS. Pri tom je grad prelep

:D
Milion je razloga, uporedi SU sa mestima koje si navela.
Drugo, sacekaj xD Ja bezim sto dalje iz ove drzave svakako 😅
A VJeternik i Futog vise nisu jeftini a daleko si od centra grada.
ZR i BP zaostaju debelo za Suboticom, Subotica jenioak najveci grad u Bojvodini posle NS, kupis lepo stan i centru umesto da ides u Temerin u NS. Pri tom je grad prelep
Znaaaaaam. Šalim se malo.

Ipak ja ostajem u NS. ;)
Za dve godine imam stan, za 4 godine imam dva stana, za 6 godina imam 2 stana i lokal, (jedan stan i lokal izdajem) ,radim ono što volim i još pomažem svaki mesec onima kojima je to potrebno. :aha:

Još mi samo taj mejl fali :zcepanje:

Znaaaaaam. Šalim se malo.

Ipak ja ostajem u NS. ;)
Za dve godine imam stan, za 4 godine imam dva stana, za 6 godina imam 2 stana i lokal, (jedan stan i lokal izdajem) ,radim ono što volim i još pomažem svaki mesec onima kojima je to potrebno. :aha:

Još mi samo taj mejl fali :zcepanje:
Da ti nadje posao samo, i mozes sa me ozenis i da zivimo od rvoje plate 😜

Kad bi imali to primanje.
Kako bi ziveli?

denominations-euro-currency.jpg

Prodala bih svoj stan. Uplatila bih unapred tri-četiri meseca za stan koji bih iznajmljivala.

Ušla bih u kombinaciju sa nekim preduzimačem i kao suinvestitor dala novac za zidanje zgrade u kojoj bi stanovi mogli lako da se prodaju.

Sledećeg meseca bih potrošila pola novca -5000 i sledećeg takođe. Zatim bih otvorila izdavačku kuću i radila u njoj.

Zaposlila bih dobre prevodioce i trudila se da pre svih dobijem izdavačka prava..tako da bi se u mojoj IK prvi pojavljivali bestseleri.

Za godinu dana zidanje zgrade bi se završilo, uzela bih u toj zgradi stan za sebe i opremila bih ga u full-u.

Ostavila bih jedan stan za rentiranje, ostale bih prodala. Štedela bih u sigurnoj banci.

Pomogla bih celoj užoj i daljoj porodici i bliskim prijateljima.

Išla bih na putovanja. Donirala bih novac anonimno za bolesnu decu, za decu bez roditelja. Deo novca bih odvojila za donacije azila za životinje.

Prodala bih svoj stan. Uplatila bih unapred tri-četiri meseca za stan koji bih iznajmljivala.

Ušla bih u kombinaciju sa nekim preduzimačem i kao suinvestitor dala novac za zidanje zgrade u kojoj bi stanovi mogli lako da se prodaju.

Sledećeg meseca bih potrošila pola novca -5000 i sledećeg takođe. Zatim bih otvorila izdavačku kuću i radila u njoj.

Zaposlila bih dobre prevodioce i trudila se da pre svih dobijem izdavačka prava..tako da bi se u mojoj IK prvi pojavljivali bestseleri.

Za godinu dana zidanje zgrade bi se završilo, uzela bih u toj zgradi stan za sebe i opremila bih ga u full-u.

Ostavila bih jedan stan za rentiranje, ostale bih prodala. Štedela bih u sigurnoj banci.

Pomogla bih celoj užoj i daljoj porodici i bliskim prijateljima.

Išla bih na putovanja. Donirala bih novac anonimno za bolesnu decu, za decu bez roditelja. Deo novca bih odvojila za donacije azila za životinje.
Ne mislim da je bas tako lako praviti zgrade, ljudi koji su u tom poslu su ispekli zanat, ti bi tu isla glavom kroz koprive i vrlo lako bila jos u minusu

Eto nasalismo se malo, al danas ko zna moze lako da zaradi ako ne 10000E onda bar 5000E. Zivimo u eri informacija, sve je dostupno preko interneta, lako je svasta nauciti, lako je svasta prodati, lako je videti sta drugi rade, ne otkrivati topli vodu.
Ili se zaposlis i radis ko crnac za drugog, dva izbora.

Back