Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ONaj ko je vlasnik lagune ujedno je vlasnik delfija.
Zato ne kapiram sto mu onda u delfiju ne rade clanski lagune ako ne rade.
Mada po ovom linku sad i u delfiju imamo popsut sa clanskom.
Pa to je sasvim logicno i zato je meni bilo nejasno kako to isti vlasnik a ovde priznaju clansku a tamo ne.

Pisala sam kako sam se dobro zabavljala sa Đurđevićkinim "Deda Rankom", ali do 50 strana pred kraj, odakle je sve bilo pobrkano, pa sam i psovala i gunđala i svašta nešto...elem, kad sam otišla to da zamenim uzela sam i "Kaja, Beograd i dobri Amerikanac" i evo, upravo je završila.

Neko (Mirka možda?) je pominjao da i nije dobra kao ostale, tj. bila je preporuka tipa "nemoj sa njom da počinješ Đurđevićku, bolje kreni od neke druge".
E, meni je ova bolja od Deda Ranka :D
Ukusi i mirisi Beograda između dva rata, toliko vrcavo, toliko krcato informacijama, zabavno a istovremeno ozbiljno, toliko slikovito....uživala sam od prve do poslednje strane.
Na mahove urnebesno smešno, često sa mekom satirom na današnje teme, vešto upletenom u prošle događaje.
Do suza me je doveo opis scene kojom se prikazuju "srpska posla", kad se dva tramvaja susretnu čelom u čelo na šinama, greškom skretničara, pa prvo zvone do izbezumljenja, pa tramvajdžije počnu da se psuju kroz prozor, pa na kraju i putnici izađu da se svađaju i biju....sigurna sam da vama ovo ne zvuči preterano smešno, ali ja se i sad kikoćem dok kucam.

Likovi su neverovatni, i glavni i sporedni, potpuno izgrađeni. Jedan od ravnopravnih likova je i sam predratni Beograd, ne samo topografijom i arhitekturom, već i muzikom, hranom, odećom, vozilima, društvenim pravilima...Retko, retko dobro delo :D Žao mi što je gotovo.

Kod mene ne postoji Lagunina knjižara. Po tome znači da mi ta članska karta i popusti ne važe... Bzvz.

Nisam sigurna da sam te razumela.
Mozes da narucis knjige netom, malo konfuzno ali objasnili smo ti svi po malo.
Imas tri opcije placanja.
Pouzecem -pare postaru na ruke +100 din postarina
Placanjem unapred opstom uplatnicom a onda ti posalju knjige po postaru i tada su troskovi dostave samo 50 din
I kurirskom sluzbom tada opet placas knjige kad ti donesu + 200-250 din valjda.

Sve pise na sajtu.
Za ono da li vaze u Delfi knjizarama mozda ja gresim tako da ako imas Delfi mozda mozes da koristis popust. Proveri u knjizari pre kupovine.

Sve u svemu Laguna se prilicno dobro organitzovala tako da nije bas da ti popust nije dostupan.

E sad za one koji su u medjuvremenu zavoleli Djurdjevicku evo sta je ona sve napisala do sad :) i kojim tacno redom.

* Čas anatomije na Građevinskom fakultetu (2001)
* Treći sektor ili sama žena u tranziciji (2001, 2006, 2009)
* Ubistvo u Akademiji nauka (2002, 2007)
* Parking svetog Savatija (2003, 2008)
* Deda Rankove riblje teorije (2004)
* Aždajin osmeh (2004)
* Jacuzzi u liftu (2005)
* Prvi, drugi, treći čovek (2006, 2008)
* Čuvari svetinje (2007, 2008)
* Čim preživim ovaj roman (2008, 2009)
* Kaja, Beograd i dobri Amerikanac (2009

Ovde nemaju pojma za popuste na Lagunina izdanja, a kad naručujem preko interneta kad platim poštarinu dođe na isto. Valjda sam bila jasnija.

Nebitno, bitno je da ima finih izdanja za čitanje.

Čitam treći deo triolgije od Izabelje Aljende i moram da kažem da mi se mnogo sviđa, kao i prethodna dva dela.
Samo da vas podsetim koje su to knjige:
Kći sreće
Portret u sepiji
Kuća duhova

El se prijavljujem kada procitam nesto novo? Ma ja cu da prijavljujem, to i onako nikog drugog ne zanima osim vas (ajd nek neko kaze drugacije :mrgreen: ) .
"Beograd za pokojnike" - Predrag Crnkovic, br. strana 160, izdavac - VBZ.

Roman govori o liku koji zivi u BG (Beogradjani ce se lako identifikovati zbog poznatog ambijenta), i opisuje period 1992-2005. Radnja se ne smenjuje hronoloski u nizu od '92-'05, vec se godine preplicu recimo ovakvim redom: '98, '05, '93, '99, 03... Zanimljivio je to pisac isprepletao. U pocetku (prvih 20 str.) knjiga mi je delovala smorno i sumorno, ali sam se jako prevarila. Jedino sto mi je do kraja smetalo je presitna stampa uvodnih delova pre svakog poglavlja. Na to nikada ne obracam paznju, mada volim velika okrugla i bucmasta slova, ali to svakako nije nesto sto je bitno za knjigu, medjutim ovo mi je bas islo na zivce.
U pitanju su nevesele goidne, neveseli dogadaji, ali sve je pitko, realno, nesto sto smo svi manje-vise vec preziveli, samo nismo eto pisali o tome. Jer ne umemo (da govorim ipak samo u svoje ime? :) ). Senzibilan intelektualac u raljama tog i takvog zivota tih godina...
Moja preporuka.

Pročitala sam "Hiljadu čudesnih sunaca", sledeća je "Lovac na zmajeve"... a trebala sam obrnutim redom al ajde...;)

Dobra je knjiga, ali sam već pomalo sita tog žanra... a pošto sam knjige dobila na poklon, pročitaću i drugu... pa ću onda promeniti...

Čitaju mi se istorijske knjige... volim taj pravac...:D

Pročitala sam "Hiljadu čudesnih sunaca", sledeća je "Lovac na zmajeve"... a trebala sam obrnutim redom al ajde...;)
Dobra je knjiga, ali sam već pomalo sita tog žanra... a pošto sam knjige dobila na poklon, pročitaću i drugu... pa ću onda promeniti...

Čitaju mi se istorijske knjige... volim taj pravac...:D

tako i ja, a li meni rekli da nema veze redosled.
ja procitala "zato sto te volim"-gijom muso.
razocaravajuci kraj, sve je nekako sabio u desetak stranica

Čitaju mi se istorijske knjige... volim taj pravac
...:D

tako i ja, ali meni rekli da nema veze redosled.
ja procitala "zato sto te volim"-gijom muso.
razocaravajuci kraj, sve je nekako sabio u desetak stranica
Ko ti je to rekao!?! Ne, zaista, ovakav propust u redosledu čitanja ova dva romana koji je
OBAVEZAN u smeru - prvo Lovac na zmajeve pa tek onda Hiljadu čudesnih sunaca - mogao
se očekivati od, recimo Šikija, Linde ili Rade, ali od vas dve, iskreno, to nisam
očekivao! Duboko razočaran vašom nesmotrenošću, reći ću vam još to da niste
svesne kakav ste doživljaj sebi uskratile!

U pogledu čitanja (od danas) mislim da ste veoma sitne ribe, doduše dobre ribe, što bi naš admin rekao: "Very stilish girls".

Poslednja izmena:
Koki, od tebe i ne očekujem ozbiljnost.:zplez:

Svratih danas do Lagune po Konstantinovo raskršće, poklon za direktora koji nam putuje u Ameriku. Al' me svrbi onih 10% :) pa i sebi kupih Deda Ranka i knjigu nedelje, Ulica kamelija. Jedva čekam sutra, da se zavalim u bus i čitam te riblje teorije.

Pogledah gore nesto ovu moju “preporuku” i vidim da niko ziv ne bi ni takao ovu knjigu ako bi se oslonio na nju. Na tu moju “preporuku”.
Elem. Knjiga govori o pokusajima jednog intelektualca da se odseli “napolje”, a onda i da se snadje “ovde”. Da ispostuje sva pravila 90-ih, a nakon toga i tranzicijskih godina da bi preziveo. Njegov trud je toliko iskren da bi se granicio sa naivnoscu, kada on ne bi imao punu svest o svim ucesnicima ovog igrokaza u kome je on prinudjen da ucestvuje. On, da bi preziveo igra njihovu igru.
Kao novinar, 90-ih pokusava da se zaposli u izdavackoj kuci koja stampa razne Trgovcevice i ostale, pokusavajuci da odglumi zainteresovanost i verovanje u sadrzaje doticnog stampanog djubreta.
Kao novinar u tranzicijskom periodu, trudi se da posecuje neka in mesta (cak na ustrb osnovne egzistencije) koja bi mu sacuvala tu poziciju na kojoj je trenutno (a nije nista posebno), i obezbedila neku novu i bolju. Zna on kako to sve treba, ali sve vreme ga ometa njegova iskrenost i osecaj mere i dobrog ukusa, vaspitanje i vreme u kome je odrastao.

Tema je veoma zivotna, stil je prijemciv, a jezik kojim pise ima u sebi one fine duhovitosti. Za mene sasvim dovoljno razloga za citanje. Kada bih je ocenjivala to bi bilo 10/10.

Pocela sam Kinesko-engleski recnik za ljubavnike, vec ste ga spominjali, ne bez razloga.
Stivo (sto volim taj izraz :mrgreen: )je voma zabavno, ne bih prestajala sa citanjem da mogu. Nocas je duvala jaka kosava a ja tada uopste ne mogu da spavam (s punim pravom bi mogli da me smeste u Lazu sve dok to cudo duva), pa sam citala do kasno, a i onda jedva ostavila.

E sad za one koji su u medjuvremenu zavoleli Djurdjevicku evo sta je ona sve napisala do sad :) i kojim tacno redom.

* Čas anatomije na Građevinskom fakultetu (2001)
* Treći sektor ili sama žena u tranziciji (2001, 2006, 2009)
* Ubistvo u Akademiji nauka (2002, 2007)
* Parking svetog Savatija (2003, 2008)
* Deda Rankove riblje teorije (2004)
* Aždajin osmeh (2004)
* Jacuzzi u liftu (2005)
* Prvi, drugi, treći čovek (2006, 2008)
* Čuvari svetinje (2007, 2008)
* Čim preživim ovaj roman (2008, 2009)
* Kaja, Beograd i dobri Amerikanac (2009

Juče sam završila Čim preživim ovaj roman, danas Treći sektor....eto, manje forumašenja i odmah teče kao voda ladna.
Kad saberem utiske, napisaću nešto o ove dve :)

Ja na sajmu kupila Agorina izdanja koja nisam imala 4 knjige al te nije bilo kao ni Cas anatomiej na Gradjevnskom fakultetu ...Al sam Cas nasla u pdf ako hoces mogu da ti bacim na mail :)
Idem sad da zovem insajderku iz Platoa da mi uzme knjigu :)
Tnx za info.

Ja na sajmu kupila Agorina izdanja koja nisam imala 4 knjige al te nije bilo kao ni Cas anatomiej na Gradjevnskom fakultetu ...Al sam Cas nasla u pdf ako hoces mogu da ti bacim na mail :)
Idem sad da zovem insajderku iz Platoa da mi uzme knjigu :)
Tnx za info.

Sećam se da si se pohvalila tim izdanjima, da si konačno našla knjige u poštenom povezu - i na konto toga moram da kažem da mene takva oprema nervira. Ebo tvrde i to "tvrde" korice kad je unutra onaj guzobris...samo diže cenu nizašta :besan2:

Elem, mislim da je u Platou bilo svega osim Časa anatomije.
Dala si linak, već sam skinula ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back