Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
joj, sto sam se ja navukla na dizana testa i mesenje pogaca, kiflica i kroasana:D
ranije mi se to nimalo nije svijdalo, te prljave ruke, te kako cu odokativno da znam koliko brasna, kad je dovoljno umesesno, jel se, da prostie, dovoljno diglo itd.
a sada, samo kopam po receptima i mesim.:D
napravila samdivnu pogacu "sve u krug"-tako pise na receptu "pogaca sve u krug":mrgreen:

joj, sto sam se ja navukla na dizana testa i mesenje pogaca, kiflica i kroasana:D
ranije mi se to nimalo nije svijdalo, te prljave ruke, te kako cu odokativno da znam koliko brasna, kad je dovoljno umesesno, jel se, da prostie, dovoljno diglo itd.
a sada, samo kopam po receptima i mesim.:D
napravila samdivnu pogacu "sve u krug"-tako pise na receptu "pogaca sve u krug":mrgreen:

:ceka:

A gde je recept?

evo ide...potrebno:
400g mlevenog mesa
so,biber,slatka crvena paprika,vegeta,lovorov list
1 jaje
2 kasike mrvica
1dl kisele pavlake
2 glavice luka
800g krompira
1,5 dl piva
1,5 dl vode
1 dl ulja

mlevenom mesu dodati mrvice,jaje,pavlake,so,biber,i papriku.oblikovati cufte i peci na ulju.na istom ulju ispeci luk,izrezan na rezance,zatim ga izvaditi i staviti u vatrostalnu posudu,krompir izrezati na tanke kolutove i rasporediti po luku,posuti vegetom a so dodati prema zelji.po povrsini sloziti isprzene cufte,lovor,sve zaliti pivom i vodom pa pokriti aluminijskom folijom.zapeci pola sata u rerni..:)

Joj ljudi, ja ništa nisam kuvala...
Jela sam sendvič za ručak...:eek: a iako ja obožavam sendviče, baš mi se jede kuvano...
Sutra ću možda nešto skrčkati... :rumenko: jedu mi se špagete...:rumenko:
A i moji ne zovu na ručak... rade po ceo dan...

Eto baš sam maler...:D
A karakter sam baš...:rumenko::rumenko::mrgreen:

Ja sam danas uzela od povrca ono sto sam imala...saragrepu,krompir,crni luk,beli luk,celer,tikvicu.plavi,persun,..
to sve isekla na kockice..dodala..bosiljak,bio zacin,biber
i malo maslinovog ulja.promesala ..sipala u vatrostalnu..malkice vode..
pokrila folijom u pocetku .posle skinula foliju i zapekla....a kada imam dodam i pecurke

I ja cekam recept za ovu pogacu :)

Pogaca "Sve u krug":lol:

Potrebno je: 1 kg brasna, 250 ml kiselog mleka ili pavlake, 250ml toplog mleka, 2 jaja, 1 kafena kasika secera, 2,3 kafene kasike soli, i kafena solja ulja, 20g kvasca, 100 g maslaca ili margarina, susam za posipanje

U mlako mleko izdrobiti kvasac, dodati secer, malo soli i 2 supene kasike brasna. Ostaviti bar 10 minuta da smesa nadodje.U nadoslu smesu dodati mlako kiselo mleko dva belanca i jedno zumance.Smesu ujednaciti.
Drugo zumance ostaviti za premazivanje pogace. Dodati preostalo brasno. Kada testo nadodje, izrucite ga i pomocu oklagije ga premazite topljenim maslacem. Pomocu case ili kafene solje vaditi kolutice.
Kolutice redjati u prvi krug. Pocetna tacka redjanja kolutica neka vam posluzi solja od kafe koju stavite u tepsiju. Na nju naslonite prvi kolutic, drugi postavite na polovinu prvog kolutica, treci na polovinu drugog kolutica,..., i tako redom dok ne stignete do soljice koju potom skinete i njeno mjesto popunite sa jos dva kolutica. Postavite solju za redjanje drugog kruga. Pocetak redjanja drugog kruga ide obrnutim smerom. Kada . Sa preostalim parcicima pravite opet koru. Secete je u kolutice s kojima popunjujete sredinu tepsije. Ostaviti da pogaca nadodje.
Nadoslu pogacu namazati zumancemu koje ste dodali malo mleka i ulje i posuti susamom. Peci u unapred zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 *C. Povremeno smanjiti toplotu.

spanac sa przenim jajima
prvo se spanac dooobro opere, odseku se drske(da ih tako duhovito nazovemo), a onda se prokuva, iscedi i sitno isecka
e sad (ovo mi je kazala prodavacica, pa ako me je nesto zaebala, vi me prosvetlite), sav taj spanac mete se na malo ulja, doda se 2,3 cena belog lukca, malo brasna, malo mleka i so
ne znam samo da l prvo treba dide lukac na ulje al misim da je mozda tako pametnije..+ nisam sigurna kolko dugo se to sve tako proprzava (mada imam ideju, nemojte da misite da nemam:manikir:)

a przena jaja smo, ja se nadam, svi savladali jos u osnovnoj skoli:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back