Fenomen porodičnih ubistava u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme Donny
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Donny

Zainteresovan član
Poruka
149
Da li neko može da mi objasni zašto se toliko često dešavaju ubistva u Srbiji tipa, ubio brata, ubio majku, ubio oca, ubio babu i naravno sebe. Mali gradovi i pogotovo sela su notorni po ovom fenomenu.

U Bariču se dogodilo još jedno porodično ubistvo, ima li kraja ovome...

Zašto ubica cilja da uništi celu familiju? Kako mu mogu biti svi krivi?

Poslednja izmena:
Ukratko pitchke koje se prave gospoda pred drugima, ali ne mogu da razmisljaju nego moraju da budu gospodari prema svojima....
U mentalitetu ovog naroda je licemerje, pretvaranje pred javnosti da si uspesniji nego sto jesi , bolji nego sto jesi ,posteniji nego sto jesi...
To je razumljivo jer tako je sigurnije da ces se ozeniti ili uopste ozeniti....
Probaj da ne naduvavas svoju poziciju ili naklonost prema zeni pa ces da vidis kako ces da prodjes......mlako....

Posto licemerje prema drugima prolazi , najveci greh ili greska je kad te neko uhvati za licemerje jasno i glasno ....govorom...
A to obicno radi porodica ili neko iz porodice jer porodica popije greske koje pojedinac ili svi pojedinci iz porodice naprave..
Dakle licemerje tu.....oznaceno ...tu.......zivci napeti...tu......
Osecajuci se ostecenim zbog neke greske drugog iz porodice, nastupa efekat prebacivanja nervoze kroz dve reakcije....
-ili se okreces da ispravljas pogresnost drugog clana porodice
-ili se okreces da unizavas i ljutis se i ponizavas vrednosti drugog clana porodice...

Dovoljan je jedan autoritativan clan, npr otac , da pocne da bezrazlozno sabija porodicu , a duva se po okolini da proradi ovaj mehanizam..
Cesto se desava i da zena to isto aktivira....lajava zena, samo znajte , zene tesko za sebe pomisle da su lajave....skoro pa nikad...one misle da su lajave samo kad mnogo pricaju .......
Nekad se desava da to aktivira i sin...npr narkoman, pijanica, ili jednostavno sin koji ne zeli da trpi zamisljene a opichene sablone roditelja...

Dalje mozete sami...

Da li neko može da mi objasni zašto se toliko često dešavaju ubistva u Srbiji tipa, ubio brata, ubio majku, ubio oca, ubio babu i naravno sebe. Mali gradovi i pogotovo sela su notorni po ovom fenomenu.

nemastina,beznadje,nesovarenost,nedostatakvasp[itanja i kontrole nagona,i bolesti uma...

Da , ali ako kazes bolest uma, niko nece ni prepoznati ni predvideti takvu nekvu tragediju....A ni nece je razlikovati od onog ludaka koji jedva sastavlja 2 reci za pola sata....
A ovde je rec o "normalnim" ljudima koji samo puknu...
Tacno je da nisu normalni,....ima puno nenormalnih zena, i isto toliko nenormalnih muskaraca, a da nisu dijagnostikovani kao ludaci...tj Fovci...
Iskreno mislim da su F dijagnoze nekad i izlecive, a nekad blaze od ovih normalnih a ludih....
Moj statisticki uzorak od jedno 100 ludaka je da je 20 F, 10 je blizu F, 20 je sa talasnim promenama nestabilnosti ali nisu i ne trebaju da budu dijagnostikovani kao F bolesnici, samo su nestabilni malo vise nego ostali....a ovo ostalo bi trebalo oznaciti bolesnim, ali su aktivni clanovi drustva i kao zdravi mentalno i nemaju ni kod koga ni sumnju da su mozda caknuti....pre sam caknut ja sto nisam licemeran i sto popljujem seljacizam procvetao u Srbiji...sto sam razlicit...
Ali treba razlikovati Caknut u smislu mogucnost da puknes i caknut u smislu kao ja u smislu budala pusti ga, kao Don Kihot je....opicen...ne gleda svoj posao....

Srbija je prilicno puna Caknutih koji su na tankim zicama......zivcima...
Da, cesto ih prepoznamo u mladosti kao bahate i sklone tucama i obracunima ili lako se vredjaju pa svi pomisle da su casni...
Imam vrlo ruzno misljenje o srbima bas zbog toga....sto pomisle da neko ko je prznica da je castan...to nema blage veze jedno sa drugim...

Nisu mu svi krivi,već se osećaj odgovornosti okreće u destrukciju pred navalom nemogućih društvenih zahteva i obaveza!
Drugim rečima-prejake sile društva da opterete čovekov superego,a uz to apsurdi i destrukcije po svuda što se protivi
nastojanjima ega i izostanka ideoloških motiva,uz kontramotive (obećanje crkve o boljem zagrobnom životu-pravoslavni Alah Akbar!)
rezultira dekonstrukcijom porodice i sebe!
Najsažetije...
A u tu rezultantu se slivaju i stresovi,sećanja na loše detinjstvo ili kontra na razmaženost,nenaučenost na empatiju,racionalni bezizlaz,nedostatak
ljubavi u porodici,braku-sve ide uz kerac...

- - - - - - - - - -

Ja lično mogu da savetujem moj recept:"pivo se peni ybe se meni...":lol:
Jer...Dunav teče i kad spavamo i ne moramo baš sve mi da rešavamo-ponešto treba pustiti i voda da nosi...
Proceniti...

Nemastina, beznadje, depresija, nemogucnost ostvarivanja osnovnih ljudskih potreba. Vrhunac depresivne epizode kada se ne vidi drugi izlaz. Nisu mu svi krivi, nego ih on (ili ona) u svom umu spasava mnogo gore sudbine, umiranja od gladi, smrzavanja, propadanja.

Nisu mu svi krivi,već se osećaj odgovornosti okreće u destrukciju pred navalom nemogućih društvenih zahteva i obaveza!
Drugim rečima-prejake sile društva da opterete čovekov superego,a uz to apsurdi i destrukcije po svuda što se protivi
nastojanjima ega i izostanka ideoloških motiva,uz kontramotive (obećanje crkve o boljem zagrobnom životu-pravoslavni Alah Akbar!)
rezultira dekonstrukcijom porodice i sebe!
Najsažetije...
A u tu rezultantu se slivaju i stresovi,sećanja na loše detinjstvo ili kontra na razmaženost,nenaučenost na empatiju,racionalni bezizlaz,nedostatak
ljubavi u porodici,braku-sve ide uz kerac...

- - - - - - - - - -

Ja lično mogu da savetujem moj recept:"pivo se peni ybe se meni...":lol:
Jer...Dunav teče i kad spavamo i ne moramo baš sve mi da rešavamo-ponešto treba pustiti i voda da nosi...
Proceniti...

Metoda je da ga neko preuzme...tj razbije ga da se smiri, stavis pizdu na svoje mesto...
Samo obicno ne moze da podnese da ga lema sin ili zena ili neko blizi....
Ali da mu dodje lokalni baja i izdeveta ga, opametio bi se...

To će se promeniti kada se promeni ime države i donese novi ustav. Za sada smrt vlada Srbijom, bela kuga i to će ostati tako dok se žešće ne pročešlja sve.

Inače, Srbija je druga na listi zemlja u svetu po broju oružja po glavi stanovnika, prva je Amerika. I to bez Kosova i Crne Gore u računici.

South Eastern Europe: Weapons Possession Per 100 Inhabitants

Albania:
Legal: 6.79 - 8.4
Illegal: 4.68 - 7.81
Mean: 11.47 - 16.21

Bosnia and Herzegovina:
Legal: 29.82
Illegal: 3.9 - 13.0
Mean: 33.72 - 42.82

Bulgaria:
Legal: 16.1
Illegal: 1.2 - 3.3
Mean: 17.3 - 19.4

Croatia:
Legal: 8.35;
Illegal: Not Known
Mean: 8.35 +

FYR Macedonia:
Legal: 12.97-14.16
Illegal: 4.9 - 22
Mean: 17.87 - 36.16

Moldova:
Legal: 1.31
Mean: 1.31 +

Romania:
Legal: 1.2
Mean: 1.2 +

SCG - Montenegro:
Legal: 19.7 - 23.85
Illegal: 6.14 - 13.68
Mean: 25.84 - 37.53

SCG - Serbia:
Legal: 40.91
Illegal: 17.3
Mean: 58.21

Entity of Kosovo:
Legal: 1.52
Illegal: 17.36 - 24.21
Mean: 18.88 - 25.73

nema vecih neprijatelja od najblizih

Недостатак љубави. Кад човек отпадне од Бога..

Bolestan narod, necista krv.

Treba vise mesanja sa drugim narodima i rasama.

Posebno sa Latinima jer te kombinacije su genetski najbolje, a najmanje sa Germanima jer su uglanvom neuspesne.

Ti stvarno nisi normalan čovek kada pišeš ovakve gluposti. SRPSKA KRV NEČISTA?

LATINI IMAJU ČISTIJU KRV? Ljudi koji su potekli od AZTEKA koji su živa srca jeli ljudima i kolektivno se istrebili ostavljajući tek mali deo sebe tu u narodu, a o tome kakve sve meksičke kartele imaju u Meksiku i da ne počinjem, narod koji je prepun ubica, mafije, silovanja itd.

Ču li ti ikad za LOS ZETAS? Ajde da mi učiniš uslugu i da odeš na google i da ukucaš ''LOS ZETAS KILLINGS'' i idi lepo druže na slike pa pričaj posle kako su SRBI LJUDI NEČISTE KRVI, pa da te stavim na block k'o čoveka, a ne k'o gnjidu, pa da završim tu priču sa tobom i tvojim liberalnim budalaštinama.

Ti stvarno nisi normalan čovek kada pišeš ovakve gluposti. SRPSKA KRV NEČISTA?

LATINI IMAJU ČISTIJU KRV? Ljudi koji su potekli od AZTEKA koji su živa srca jeli ljudima i kolektivno se istrebili ostavljajući tek mali deo sebe tu u narodu, a o tome kakve sve meksičke kartele imaju u Meksiku i da ne počinjem, narod koji je prepun ubica, mafije, silovanja itd.

Ču li ti ikad za LOS ZETAS? Ajde da mi učiniš uslugu i da odeš na google i da ukucaš ''LOS ZETAS KILLINGS'' i idi lepo druže na slike pa pričaj posle kako su SRBI LJUDI NEČISTE KRVI, pa da te stavim na block k'o čoveka, a ne k'o gnjidu, pa da završim tu priču sa tobom i tvojim liberalnim budalaštinama.

Srbi su, sticajem okolnosti, veoma cesti se zenili i udavali izmedju sebe u zadnjih desetak vekova.

O necistoj krvi su pisali i knjizevnici...

I u Svajcarskoj je pre 2-3 decenije otpocela necista krv pa su masovno primili strane radnike, ne zato sto su im trebali, vec da ociste krv.

Uradja plodom programiranje mozgova koje traje citavog zivota coveka, kroz svaku zivotnu sferu, samo je toliko suptilno da ga ne primecujemo. Kada se psiha rasparca i odvoji od duse, jednog dana udari okidac i desi se tako nesto. Ljudi potcenjuju uticaj degradacije porodice i braka na celo covecanstvo. Jos smo pre cele te unistilacke misije, narod koji prati prokletstvo da brat na brata udara. Zato je toliko razvoda danas. Jer ljudima odjednom nije jasno sta se desava, pa traze beg, jer bi se u suprotnom medjusobno poubijali.

Pojam porodice je kroz vekove izgubio smisao.
proodice treba ukinuti
odnosno roditelji treba da zive sa decom u jednom stanu i do ih odgajaju, max 10-15 godina.
potom deci se dodeljuje poseban jendosoban stan. i cao zbogom.
roditelji se razovde i sklapaju nove zajdnice. i radjaju novu decu
zapravo, ne rzavode se,. jer brak kao instituciju treba ukinuti, i svu tu birokratiju papirologiju
svadbe. proslave .krstenja i ostali obicaji ukinuti... i mnogo cega nepotrebnog jos sto ooduzima vreme i zivce
i stvara neke profitabilne paraindustrije ,tipa svadbarskih trubaca i narodnih pevaljki na veseljima.

Da bi se ovo ostvarilo potrebno je vise uloziti i reorganizovati zidarsko gradjevinsku industriju.
graditi sto vise jednosobnih stanova,.garsonjera, a ne petosobne i kuce da se smesti sva rodbina i praviti nekakvu incestoidnu sektu.
U stanovima koji cesto imaju jedan WC i jednu kuhinju.
ako svi danas imaju svoj telefon, svoj PC ,
zasto ne bi imali svoju WC solju, svoj lavabo, tus, masinu za ves, svoj firizder, sporet.

Uradja plodom programiranje mozgova koje traje citavog zivota coveka, kroz svaku zivotnu sferu, samo je toliko suptilno da ga ne primecujemo. Kada se psiha rasparca i odvoji od duse, jednog dana udari okidac i desi se tako nesto. Ljudi potcenjuju uticaj degradacije porodice i braka na celo covecanstvo. Jos smo pre cele te unistilacke misije, narod koji prati prokletstvo da brat na brata udara. Zato je toliko razvoda danas. Jer ljudima odjednom nije jasno sta se desava, pa traze beg, jer bi se u suprotnom medjusobno poubijali.

A šta je uzrok degradacije i šta to programira "naše" mozgove?
Budi konkretniji jer ovo podseća na teoriju zavere.

Srbija je prilicno puna Caknutih koji su na tankim zicama......zivcima...
Da, cesto ih prepoznamo u mladosti kao bahate i sklone tucama i obracunima ili lako se vredjaju pa svi pomisle da su casni...
Imam vrlo ruzno misljenje o srbima bas zbog toga....sto pomisle da neko ko je prznica da je castan...to nema blage veze jedno sa drugim...
Ja sam video takvog jednog bahatog lika na ulici.
Išao sam do pošte, a vratar je rekao da ljudi ne mogu da udju dok se ne smanji broj ljudi koji čeka u redu.
Ja čekam i gledam dok se ne smanji red.
A onda bandoglavi bucko gleda u vrata pošte ko tele u šarena vrata i nemirno stoji.
Pokušava da udje, a onda mu ovaj vratar kaže da ne može da udje dok se ne smanji red.
Na to protivljenje njemu on je odgovorio "jel imaš problem neki", "'šta ne može", "jel ti to hoćeš da se biješ sa mnom".
Dovoljno je bilo da mu se vratar obrati sa par reči da bi ovaj lik napravio frku, prava prznica.

Poslednja izmena:

To nije fenomen vec logicna posledica pogresnog vaspitavanja.
Zlostavljanje u porodici radja zlostavljace.
Takodje verska nepismenost.
Ljudi ovde nisu otvorili Bibliju a kamoli je procitali.
Ili usvojili.
To je hriscanstvo kojeg nema u realu.
Nego primitivizam, zloba.

Covek treba da bude okrenut ljubavi, pravim ljudskim vrednostima , vrlinama
i da se toga drzi i da tako vaspitava decu.
Prava vera je van crkve koja promovise idolopoklonstvo i nemoral.
Malo je njih koji zive moralno.
Zato je tako.,

Zatrovani porodični i rodbinski odnosi. Uvek je tu mnogo veći otrov i mnogo podmuklija mržnja nego kad mrziš nekog sa strane, pogotovu kad se zavade oko nekih minornih pitanja. Tako je i sa komšijama, kad se zavade oko neke nebitne medje pa se preganjaju i podmeću jedan drugom godinama, dok jednom ne pukne film i izbije krvoproliće.

Mnogo ljudi doživljava poniženja, sputavanja, nepravednosti i sitne smicalice u sopstvenoj porodici i rodbini koje neutralnom posmatraču nisu odmah vidljive, ali koje postepeno talože pritajeni gnev u čoveku. Kad to eksplodira bolje je sklanjati se s puta. Favorizovanje brata ili sestre, zakidanje, preterana odgovornost, nepravednost u osudjivanju, sputavanje u životnim mogućnostima i okolnostima dok onaj drugi dobija sve na tacni, prevelika očekivanja dok se nekom drugom gleda kroz prste i oko najkrupnijih grešaka itd. Sve se to taloži u čoveku i često tokom mladjih godina biva sakriveno, ali izbije netrpeljivost kad ljudi dodju u zrelije godine. Znam dosta ljudi koji ne govore sa roditeljima, bratom, sestrom, i sve je to u neku ruku opravdano kad se uzme u obzir kakvi su to odnosi bili.

Zatrovani porodični i rodbinski odnosi. Uvek je tu mnogo veći otrov i mnogo podmuklija mržnja nego kad mrziš nekog sa strane, pogotovu kad se zavade oko nekih minornih pitanja. Tako je i sa komšijama, kad se zavade oko neke nebitne medje pa se preganjaju i podmeću jedan drugom godinama, dok jednom ne pukne film i izbije krvoproliće.

Mnogo ljudi doživljava poniženja, sputavanja, nepravednosti i sitne smicalice u sopstvenoj porodici i rodbini koje neutralnom posmatraču nisu odmah vidljive, ali koje postepeno talože pritajeni gnev u čoveku. Kad to eksplodira bolje je sklanjati se s puta. Favorizovanje brata ili sestre, zakidanje, preterana odgovornost, nepravednost u osudjivanju, sputavanje u životnim mogućnostima i okolnostima dok onaj drugi dobija sve na tacni, prevelika očekivanja dok se nekom drugom gleda kroz prste i oko najkrupnijih grešaka itd. Sve se to taloži u čoveku i često tokom mladjih godina biva sakriveno, ali izbije netrpeljivost kad ljudi dodju u zrelije godine. Znam dosta ljudi koji ne govore sa roditeljima, bratom, sestrom, i sve je to u neku ruku opravdano kad se uzme u obzir kakvi su to odnosi bili.

Ovo si dobro ispisao i tacno je sve. Medjutim, niko i nista na ovom svetu te ne moze shebati kao zena koja ti je glumila i navukla te da joj verujes, a za koju si kasno skontao da nisi trebao da joj verujes i da ona ima plan od pocetka. Jos ako je lepa... Ihaj.. Ostajes go, bos. Razveden. Mozda u zatvoru. Posvadjan sa svima okolo. Izdan na svim nivoima. Ko zna sta moze da ti se desi.. Pokvareno zensko je gore i od ludog komsije i od neresenih rodbinskih trzavica, jer se potrudi da te ostavi u problemu koji onda moras da resavas. Dodatno, pokvarenoj zeni se prakticno ne mozes osvetiti.

Porodica je nužno zlo, proizvod države i crkve.

Fenomen kojeg civilizacija nužno želi da prevaziđe i odbaci kao nešto neprirodno i nametnuto.

I dok mnogi narodi još uvek tupo neguju taj kult i tabu, Srbi među prvima, hrabro i zdušno osećaju vibraciju novih vremena, pucaju po šavovima i daju primer ostalima.

Back