HOROR U NOVOM SADU: Pas devojčici iskidao usta i izbio zube, komšije jurile vlasnika

Sve dok mi pijemo vodu iz bunara i crkotine bacamo pored bunara, ne vredi nikakav zakon, stoka je stoka.
Ako zapadne zemlje nemaju zakone što se toga tiče onda nema niko, al ne vredi uvek iste muke, ne sa životinjama nego ljudima.

``Акита је крупан, изузетно јак, брз и окретан пас. Веран је свом господару и урадиће све како би га задивио. Ово је тих пас који ретко лаје.
Изузетно је чист, чак ће попут мачке ће очистити лице након јела и уколико је здрав не поседује јак мирис. Интелигентан је и храбар, наклоњен породици.
Са друге стране, акита се и даље сматра опасним псом који може напасти човека. Најчешће је неповерљив према странцима према којима
може бити агресиван, па је неопходна социјализација. Такође, мужјаци аките често су ћудљиви и несталан и непријатељски настројени у
сусрету са другим мужјацима било које расе. Женке су углавном мирније природе, племенитије и лакше их је контролисати. Аките дужег крзна сматрају се питомијим.``

Moje misljenje je da su glupi zauzeli i javnost i sve i da je besmisleno tu ista upozoravati...

Evo i ovde i svuda, cim ukazes na nesto sto bi moglo biti obostrano dobro i nezahtevno...za suzivot resenje, skoce skoro svi i proglase te muskim sovinistom, bezosecajnim jer nisi zaljubljen do usiju u pse, krenu demagogije raznih vrsta, da ne poverujes...

Opste pametovanje u zemlji gde je prosek IQ pao ispod 84 je uzas za bilo kakvu javnu tribinu...

Zato to narod i zna i vuce ka tiraniji i totalitarnom rezimu, samo sto se trenutno usrecio sa vucicem...
Kad si glup, glupi su svi izbori, pa i izbori diktatora...

- - - - - - - - - -

Mislim da treba da se za poostre kazne za neodgovorne vlasnike.

Ovo je moglo i strasnije da se zavrsi.

Neko ce reci, sitne povrede, treba ovo treba ono , a ustvari ne zeli niko nista da se promeni, desilo se....nista....

Neko ce reci, sitne povrede, treba ovo treba ono , a ustvari ne zeli niko nista da se promeni, desilo se....nista....

Ako je to nekome sitno treba njemu izbiti zube i pocepati usta.
Da ne spminjemo traumu koja ce pratiti devojcicu...

Pas ne bi trebalo da izlazi na ulicu bez korpe jer to nije plisana igracka koje ne moze da povredi vec zivo bice koje ima svoju volju i svoje instinkte.
Mozda se to nekima ne svidja ili smatraju da ce to povrediti njihovog psa ali ako ne mogu da mu obezbede optimalne uslove koji su mu potrebni neka se odluce da li ce mu stavljati korpu ili ga nece ni uzeti.

Treba da postoje zakoni za držanje pasa. Obavezna da bude korpica kada pas ide vani, a isto tako da se psima koji laju noću bez prekida stave posebne vrste lanaca koje će da ih treniraju da to ne čine.

OGRLICE PROTIV LAJANJA SU UVELIKO DOSTUPNE U SRBIJI

Vlasnici pasa NEMAJU OBZIRA da neki ljudi žele da spavaju noću! Apsolutno nepoštovanje kućnog reda!

KORPE I NAVLAKE ZA PSE ODAVNO POSTOJE U SRBIJI

Cena im je od 200 do 1000 dinara.

Svaki ugriz od strane psa je opasan, i onaj najmanji. Odmah se mora početi s auzianjem antibiotika, a injekcije penicilina najčešće nisu od koristi.
Psa uhvatiti i uspavati, a vlasniku nabiti najveću moguću kaznu. A onda sve lokalne komunalne policijace kazniti ako nemaju ni jednu napisanu prijavu protiv neodgovrnih vlasnika. Ne zna se ko je gori, oholi vlasnici (na sreću većina nije takva) ili nezainterosovani komunalni policajci. Mada bih ja upitao te komšije koje nisu uspele da stignu čovek sa psom (kako to?) zašto su čekali d ase nesreća desi umesto da su odmah zvali komunalce ako su videli psa bez korpe.

Moje misljenje je da su glupi zauzeli i javnost i sve i da je besmisleno tu ista upozoravati...

Evo i ovde i svuda, cim ukazes na nesto sto bi moglo biti obostrano dobro i nezahtevno...za suzivot resenje, skoce skoro svi i proglase te muskim sovinistom, bezosecajnim jer nisi zaljubljen do usiju u pse, krenu demagogije raznih vrsta, da ne poverujes...

Opste pametovanje u zemlji gde je prosek IQ pao ispod 84 je uzas za bilo kakvu javnu tribinu...

Zato to narod i zna i vuce ka tiraniji i totalitarnom rezimu, samo sto se trenutno usrecio sa vucicem...
Kad si glup, glupi su svi izbori, pa i izbori diktatora...

- - - - - - - - - -

Ma kakve da su povrede,dete je prezivelo strasan sok i ko zna kad ce to uspeti da prevazidje.kada se vidi vlasnik psa bez korpice na ustima psa,odmah treba uhapsiti gazdu,a psa uspavati.

Sve je to uzaludno, isti slučaji se dešavaju gde imaju jake zakone već dvadeset godina, čak su neke vrste psa zabranili.

2Q==

nina-Zoe-Stenton2008.jpg

20140312_230319_image_630_420f_wn.jpg

Svaki ugriz od strane psa je opasan, i onaj najmanji. Odmah se mora početi s auzianjem antibiotika, a injekcije penicilina najčešće nisu od koristi.
Psa uhvatiti i uspavati, a vlasniku nabiti najveću moguću kaznu. A onda sve lokalne komunalne policijace kazniti ako nemaju ni jednu napisanu prijavu protiv neodgovrnih vlasnika. Ne zna se ko je gori, oholi vlasnici (na sreću većina nije takva) ili nezainterosovani komunalni policajci. Mada bih ja upitao te komšije koje nisu uspele da stignu čovek sa psom (kako to?) zašto su čekali d ase nesreća desi umesto da su odmah zvali komunalce ako su videli psa bez korpe.

ajde deda drndo iskuliraj

E pa vidis, da ja preuzmem stvar, to se ne bi desavalo...
Ne zato sto bih ja bio nadlezan...naravno da ne bih ja bio nadlezan....nego zato sto se sistem pravi ne po svom cefu nego po funkcionalnosti za sve cinioce...

Ali onda nema demokratije svuda....znaci za nesto ima, za nesto nema...
Sigurno necu da pitam vlasnike pasa u gradovima sta bi oni hteli....ima milion nacina kako da oni postanu deo resenja a ne deo problema...
Znam zvuci kao farsa, ali stvarno ima milion tako dobro osmisljenih nacina, lukavih ako hocete, da ih nateram da rade za moju stvar maksimalno posveceno i dobro...A da nema velikih kazni kao prisile...

Ali ljudi u Srbiji ne vole nekog ko uredjuje sistem...stvarno ne vole...
Vole uredjen sistem, nije to sto mislite....ako je lepo odradjen vole uredjen sistem, ne smeta im to..
Smeta im to sto onda autoritet i prestiz tog ko je postavio i odradio sistem i postao faca, sta li vec oni tumace , postao je prvi u selu...
I tu onda podrivaju....i ako ima nekih para, isto podrivaju...
Znaci ta opsta zluradost i zlobnost je ono sto je mentalitet i tu nema pomoci...niti ce biti dobrih resenja...bice samo nasilja....kao i kod predsednika kucnog saveta i sve sto se bude uvodilo bice u tom fazonu...,

- - - - - - - - - -

Bilo koje vece oko 18 ili 19h , tasmajdan, bg, najmanje 25 vlasnika ce setati psa bez korpe i bez kaisa, od toga ce 21 biti zene...a 4 muskarci...
Na prijavu komunalnoj , oni ce reci, ne vredi, svako vece im kazemo i nista....uradicemo to...
Zene su , ne sme zene da napadas u srbiji .....narocito ne zene koje imaju snoopy logiku , govori glasno i nosi psa sa sobom...

E pa vidis, da ja preuzmem stvar, to se ne bi desavalo...
Ne zato sto bih ja bio nadlezan...naravno da ne bih ja bio nadlezan....nego zato sto se sistem pravi ne po svom cefu nego po funkcionalnosti za sve cinioce...

Ali onda nema demokratije svuda....znaci za nesto ima, za nesto nema...
Sigurno necu da pitam vlasnike pasa u gradovima sta bi oni hteli....ima milion nacina kako da oni postanu deo resenja a ne deo problema...
Znam zvuci kao farsa, ali stvarno ima milion tako dobro osmisljenih nacina, lukavih ako hocete, da ih nateram da rade za moju stvar maksimalno posveceno i dobro...A da nema velikih kazni kao prisile...

Ali ljudi u Srbiji ne vole nekog ko uredjuje sistem...stvarno ne vole...
Vole uredjen sistem, nije to sto mislite....ako je lepo odradjen vole uredjen sistem, ne smeta im to..
Smeta im to sto onda autoritet i prestiz tog ko je postavio i odradio sistem i postao faca, sta li vec oni tumace , postao je prvi u selu...
I tu onda podrivaju....i ako ima nekih para, isto podrivaju...
Znaci ta opsta zluradost i zlobnost je ono sto je mentalitet i tu nema pomoci...niti ce biti dobrih resenja...bice samo nasilja....kao i kod predsednika kucnog saveta i sve sto se bude uvodilo bice u tom fazonu...,

- - - - - - - - - -

Bilo koje vece oko 18 ili 19h , tasmajdan, bg, najmanje 25 vlasnika ce setati psa bez korpe i bez kaisa, od toga ce 21 biti zene...a 4 muskarci...
Na prijavu komunalnoj , oni ce reci, ne vredi, svako vece im kazemo i nista....uradicemo to...
Zene su , ne sme zene da napadas u srbiji .....narocito ne zene koje imaju snoopy logiku , govori glasno i nosi psa sa sobom...

Mog psa je od takve navedene drolje pas napao (moj nije mogao da se brani jer je bio vezan i nosio korpu), prvo sam puko njenog džukca pa onda nju direktno međ rogove,
za drugo nešto ne znaju, veruj mi vodim diskusije skoro svakodnevno ništa ne vredi.

Ima resenja, ali ne smem javno ....nije ni bas jeftino , do 10k evra, ali za godinu dana bi svi nosili kaveze i nikom ne bi palo na pamet da vodi bez kaveza ili bez uzice psa....
Tj palo bi, ali ne bi dugo trebalo da se predomisli...

Ali ja stvarno ne bih to resenje, pre bih ovo gorenavedeno, tj ono kad uredjujes sistem, ili kad uredjujem sistem...
Jer em je manje skupo em je vise ljudski i bolje je na duze gledano...

to nije resenje zatucani zatucanko
vec fizicko razdvajanje parkova za decu i parkova za pse

gde ce i jedni i drugi biti ogradjeni i prilagodjeni svrsi

pa nek prave to ljubitelji zivotinja

samo dve stvari treba vlasnik zivotinje da uradi

DA DRZI PSA NA POVOCU I DA MU STAVI KORPU

i problem resen

ali ne oni su goveda ( izvinite goveda sto vas uporedjujem sa tim ljudima)

jer je meni bitnije to i mnoga druga deca nego necija bahatost

jer to JESTE bahatost

To znači da ljudi ne žele da prijave nesavesne vlasnike, zar ne? Zašto se onda bune kad dođe do nesreće?
Komunalna nema šta da "kaže" već da radi po zakonu i kažnjava one koji su zakon prekršili. Šta misliš, zašto moj pas nikad nije nikoga ugrizao, zašto je imao čip, zašto je bio vakcinisan svake godine?

- - - - - - - - - -

to nije resenje zatucani zatucanko
vec fizicko razdvajanje parkova za decu i parkova za pse

gde ce i jedni i drugi biti ogradjeni i prilagodjeni svrsi

A do tih parkova će vlasnici da teleportuju pse? Neodogvoran vlasnik je takav i u parku i na ulici.

Back