zakonom koji uostalom štiti i njih i sve
članove porodice i čak vanbračne partnere od nasilja.
Bilo bi lepo da je tako!
Bila je tv emisija
Nataše Miljković u kojoj je čovek rekao ovo:
- Ugrožava me bivša supruga. Bili smo u braku 15 godina. Sa razvodom je započeo pakao.
- Psihičko i fizičko nasilje trpim 3 godine. Svakodnevno vređanje, pretnje, nestajanje stvari, i maltretiranje u smislu - "isprovociraću te da me prebiješ, a onda ću ti dati šta treba da dobiješ, jer takav je zakon".
- Tri puta sam fizički napadnut, i povređen, jer sam ja taj koji drži ruke uz telo. U suprotnom, svaki moj odgovor bi ukazivao na to da sam nasilnik.
- Želela je trosoban stan, našao sam načina da ga kupim, da bi to sve kasnije palo u vodu.
- Danas živimo u istoj kući jer ona je, posle svih želja koje sam u sudu i u centru za socijalni rad ispunjavao, samo povećavala svoje želje. Čak ne želi da se razdvojimo u dva stana.
- Policija dođe i napravi zapisnik, nakon čega slučaj upućuje sudiji za prekršaje - za održavanje javnog reda i mira.
- Svuda sam se obraćao, ali na podršku nigde nisam nailazio, ni u miliciji. Svako ima svoju priču, svako objašnjava kako nema ingerencije.
- Pozivao sam Sigurnu žensku kuću i bivao najstrožije odbiven rečima da ne razgovaraju sa muškarcima.
- Danas sve postoji – zaštita žena, dece, pasa, mačaka,... osim muškaraca. Sve je zaštićeno sem muškaraca.
- Ima mnogo muškaraca žrtava nasilja u porodici sa kojima sam u kontaktu i od kojih sam se naslušao najstrašnijih priča.
- Došao sam u situaciju da moj advokat, žena, bude izbačena sa mesta mog branioca zato što radi za Autonomni ženski centar. Uslovili su je da bira - ili brani mene, ili gubi posao.
Kada je čovek toliko isprovociran ne ostaje mu drugo nego da ubije ženu, jer mu je kazna u svakom slučaju ista! Onda se čudimo što se povećava broj ubistava žena!